Šta je novo?

Intel D820, visoka temperatura!?

• Začetnik teme ivanmaat
  • Datum pokretanja
Da li je kuler vruc ili hladan, moguce je da ploca dobro ne ocitava temperaturu. I BTW napajanje ne "izduvava" na procesor, ves izvlaci vazduh iz case-a napolje.

I ja imam D915 kloknut na 3500 i posle 10 min ortosa stigne do 60 -62 stepena sa Box kulerom ,zanima me koje su mu kriticne temerature ,znaci do koje temperature je bezbedno da ga mucim a da nerikne.

I ja imam D915 kloknut na 3500 i posle 10 min ortosa stigne do 60 -62 stepena sa Box kulerom ,zanima me koje su mu kriticne temerature ,znaci do koje temperature je bezbedno da ga mucim a da nerikne.

"Normalne" tj. operativne temperature procesora su od 30 do 70 celzijusa i garantuje se bezbedan rad u okviru navedenih temperatura. Sa Boxom i oc procesorom ta temperatura je ok, mada nije na odmet da pazaris neki HyperTX npr. ili da stavis neki case cooler i/ili povezes bolje kablove u kucistu kako bi obezbedio bolji protok vazduha. Moj CPU na 3.73 GHz ide do 65 celzijusa pod opterecenjem, ali imam jednu 12cu i jednu 8cu u case-u. Bas iz tog razloga sam morao da malo "olabavim" klok CPU-a, dok se ne nabavi Hyper, bas iz razloga sto ce spoljnje temperature biti sve vece, a to i te kako utice...

"Normalne" tj. operativne temperature procesora su od 30 do 70 celzijusa i garantuje se bezbedan rad u okviru navedenih temperatura.

Da li taj opseg vazi za sve procesore (Intel-AMD,single core-DC) ili se za neke preporucuju manje radne temperature od drugih?

@Luckies :Ma stavio sam 3 ventilatora da prave promaju(vidi moja masina),znaci nije neka frka ako mi proc stigne do 65 c ,kuler nisam kupovao znaci BOX jos uvek u kucistu ,evo sad dok ovo pisem drzi se na 40 stepeni ali kad pustim ortos za 20 sekundi nagura na 60-62.Koliko bi Hiper Tx poboljsao situaciju u odnosu na BOX

Vrh Dno