Šta je novo?

Najbolji forum?

The Lyricist

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2005
Poena
375
Moja oprema  
Laptop
MacBook M1 Air
Mobilni telefon
iPhone 12 mini
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
E, ovako... Posto sam definitivno resio da se zanimam oko sajtova i foruma, pomislih da je najbolje poceti tako sto cu napraviti svoju prezentaciju i forum...
E, sad... Preporuka?
Koji je najbolji (free) forum, i odakle ga downloadovati?
Za sada eksperimentisem sa phbb 2.o.22, a skinuo sam i SMF... Ako neko ima jos preporuka, bio bih vrlo zahvalan...

Probaj SMF, ja sam prebacio jedan forum sa phpbb na SMF i prezadovoljan sam napretkom :)

PunBB - fast and lightweight :)

Za sada eksperimentisem sa phbb 2.o.22, a skinuo sam i SMF... Ako neko ima jos preporuka, bio bih vrlo zahvalan...

Jel ovo poslednja verzija phpBB-a?! Ja sam na vBulletin prešao kad je bila 2.0.6 ili tako nešto, ne mogu da verujem...?!

Inače, ne bih ti preporučio phpBB, imao sam neprijatna iskustva...

Hm, mislim da je 3 jos uvek u beti, a ovo je pre neki dan bila poslednja verzija...
Inace smf mi kaze da ne mogu da ga instaliram, zato sto je na mome serveru ukljucena neka opcija, koja ne bi trebala da bude, i stalno me drzi na jednoj istoj strani (tamo gde definisem username i pass za db )

Slazem se sa Falconom...SMF je sasvim ok. Postavio sam ga pre skoro godinu dana i nisam imao nikakvih problema. Sada doduse postavljam IP.Board 2.2.2 ...deluje odlicno ali se placa.

SMF ako free, tj. IPB ako placas.

Ok...
Odlicno, resicu se za smf... Ako mi neko pomogne oko ovoga:

The installer has detected the mod_security module is installed on your web server. Mod_security will block submitted forms even before SMF gets a say in anything. SMF has a built-in security scanner that will work more effectively than mod_security and that won't block submitted forms.

Click here
to try installing anyway, but note that this is strongly discouraged.

To sam i ja ukapirao...
Ali meni nista odatle nije pomoglo... -.-

E ako .htaccess nije pomogao onda ces morati da popricas sa hosting provajderom :D , naravno ako si se odlucio za smf.

Pazi, kliknem na "click here" i onda me prebaci na stanu gde su basic settings i ono drugo...
I onda kada kliknem na proceed... opet ista strana...

Najbolji free - PHPBB 3 (i ove bete su extra dobre, po meni naj naj free forum)
Najbolji komercijalni forum - ovaj - VBulletin.

Pazi, kliknem na "click here" i onda me prebaci na stanu gde su basic settings i ono drugo...
I onda kada kliknem na proceed... opet ista strana...
Ja licno nisam imao takvih problema na tri razlicita hostinga :D ali eto -imao sam srece da mi na serveru nije 'ukljucena' ta opcija koja ima veze sa prevencijom spama.
Najbolje resenje je da zamolis provajdera da ti iskljuci tu opciju. Ne treba da je skida sa servera vec samo ove filtere da poiskljucuje. Jel koristis neki free hosting ili ne?

Nije free... I isto se desilo sa iskljucenim mod_security-jem... :s

Nemam pojma?
Mozda da probas sa svezom instalacijom (tj. ponovni upload) i sa iskljucenom opcijom?
Mislim ne bi trebalo da je upisao nikakva setovanja ako nisi otisao dalje od basic setovanja ali eto - to je jedan predlog.

Definitivno je izbor pao na vBulletin...
Sad... opet pitanja...
Zasto ne mogu user-i da uploaduju avatare???
Mogu admini, ali useri ne... S tim da sam ukljucio opciju u setingsu...
I da li je i gde moguce promeniti dozvoljenu velicinu avatara???

mozda, mozda...

moj izbor je SMF.

pogledaj na www.phpfreaks.com :guitar:
Koristio sam SMF i tu mi se mnogo sviđa kako su odradili deo sa pluginovima. Zaista sjajan forum. Ne sviđa mi se kako su odradili deo vezan za pravljenje skinova, pa sam ga zato batalio. PHPBB3 je sa druge strane toootalno drugačiji od starije verzije 2. Mnogo stvari sada može da se kontroliše iz admin panela, admini i moderatori imaju opcije da se do tančina podese dozvole na forumima... ma uživancija. Još da ubace AJAX kao što su uradili ovi za VB i eto foruma za ocenu 10.

Definitivno je izbor pao na vBulletin...
Sad... opet pitanja...
Zasto ne mogu user-i da uploaduju avatare???
Mogu admini, ali useri ne... S tim da sam ukljucio opciju u setingsu...
I da li je i gde moguce promeniti dozvoljenu velicinu avatara???

vBulletin se placa, nadam se da si svestan toga i posledica ako budes koristio bez placanja...

Hm... Da... :)

Veličinu avatara možeš da promeniš za svaku grupu ponaosob.

Znači sa leve strane u Admin modu izabereš Usergroups, pa Usergroups manager, zatim edituješ izabranu grupu, recimo Registered users, skroluj dole do opcije Picture Uploading Permissions, tu ti se podešava da li korisnici mogu da postavljaju svoje avatare i koje veličine oni mogu biti.

Uživaj, ako treba još nešto - viči :wave:

Ok... Hvala...

Ok... Kako da iskljucim brojanje postova u odredjenim (pod)forumima???

Ovaj... Opet ja...

Znam da ce biti ono "Told ya' so" ali...

Posto sam uspeo da nadjem svega dva konvertora (vb to phpbb (ne znam da li radi, ako ima neko neka ostavi link) i vb to smf) voleo bih josh jednom da cujem misljenje o ova dva foruma...

Dakle, iskreno, 'ladno bih izabrao smf, ali sam cuo price da ce phpbb3 biti mnogo bolji...
Pa, sad me interesuje... Sta da radim???

Najbolji je onaj koji znas da administriras pa samim tim da ga ucinis maksimalno bezbednim. Naravno, da bi forum bio 100% secure bitno je i da je server kol'ko-tol'ko obezbedjen.
Najbolji forumski softver moze da bude samo vBulletin ili IPB, sto je stvar licnog afiniteta. Ja preferiram ovaj drugi.

PHPBB nikad nije valjao pa se ne moze ni ocekivati nista spektakularno od njega u narodnoj verziji. SMF je jos uvek relativno nov... dokazivanje je tek pred njim.
Stoga, ako radis ozbiljan forum to iziskuje ozbiljan softver. Ako hoces da se zezas, izmedju dva zla ja preporucujem SMF.

Poslednja izmena:
Vredi probati ove RC za PHPBB3, za free forum deluje fantastično. Nema veze više sa verzijom 2.x po bilo čemu.

Nazad
Vrh Dno