Šta je novo?

8500gt

gileip

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2005
Poena
360
Interesuje me kakve su ovo kartice i u kom rangu se nalaze ove kartice, naspram ATI i NVidie 7xxx serije? Hvala na odgovorima!

Poslednja izmena:
pre bih rekao da je tu negde sa 7300gs :D

8500GT je nesto brzi od 7600GS sa DDR2 memorijom, dok 7600GS sa DDR3 ga kida uzduz i popreko... treba sacekati da li ce se neko od proizvodjaca setiti da na 8500GT PCB stavi DDR3 memoriju ;)

Evo ovde ima 8500GT sa DDR3. Nista specijalno, u 3D06 kao 7300GT-DDR3 u 3D05 kao 7600GT.

384a4eff-afce-4cea-8639-1b5acc7d556f.gif

72973919-4b67-4d53-899f-41896e2cb29b.gif

Ipak za razliku od starijih, ali po performansama slicnim kartama ipak je bolje uzeti 8500GT kada budu stigle verzije sa DDR3 zbog ni zbog cega drugog nego zbog DX10 podrske, s'ozirom da ce cene biti slicne.

Evo kompletan test.

http://www.hardspell.com/english/doc/showcont.asp?news_id=385

Poslednja izmena:
djwibe je napisao(la):
Ipak za razliku od starijih, ali po performansama slicnim kartama ipak je bolje uzeti 8500GT kada budu stigle verzije sa DDR3 zbog ni zbog cega drugog nego zbog DX10 podrske, s'ozirom da ce cene biti slicne.

DX10 podrska je kod 8500GT presudan faktor isto koliko je i DX9 bio kod 5200... nema leba od toga sto bi narod rek'o...

DX10 podrska je kod 8500GT presudan faktor isto koliko je i DX9 bio kod 5200... nema leba od toga sto bi narod rek'o...

Pa tu je negde, samo sto nemozes da uporedjujes 8 seriju sa FX-ovima nikako.
A u svakom slucaju bolje je uzeti za iste pare/performanse novi/savremeniji hardver.
A kad bi gledali tako i za DX9 onda se naigrase samo oni sa 7900 serijom, sto i nije bas tako.

Sve u svemu 8600GT ce biti najisplativija kupovina kad im padne cena za neki mesec (ja se nadam), pa je mozda najbolje to sacekati.

Prvi utisak je da bolje radi od 7600GS sa i bez DDR3 memorijom, velika mu je mana što je 128bit-an pa kad malo nafilujem setovanja ne ide kako treba, ali s obzirom da košta 8.000,00 din sve mu je oprošteno. Radi se o ASUS modelu, koji nas stvarno tera da ne kupujemo ništa ispod 7900GS od "sedmica" sem ako 7600 modelima znatno ne padne cena (7600GS ispod 6.000,00 i 7600GT ispod 7.500,00 din). Tolika je u principu razlika. Više ću moći da kažem za vikend kad se izigram i istestiram.

Da li mozes da pustis neke HD trejlere i da proveris koliko je zauzece CPU-a? Pitam zato sto bi trebalo da 8500 i 8600 cipovi imaju bolju podrsku za dekompresiju HD materijala od 8800 serije.

takođe sam i ja pročitao negde da 8500 i 8600 imaju potpunu hardversku podršku za dekodiranje h264 kodeka. ovo bi verovatno dosta značilo kod gledanja HD kanala sa skystar kartice.

takođe sam i ja pročitao negde da 8500 i 8600 imaju potpunu hardversku podršku za dekodiranje h264 kodeka. ovo bi verovatno dosta značilo kod gledanja HD kanala sa skystar kartice.

Mislim da skystar nema veze sa h.264 kodekom, takodje mislim da dekodiranje radi sama kartica (ukoliko ima hardwersku podrsku) ili CPU. h.264 akceleracija sa 8600/8500 radi iz media plejera i jos nekih programa.

ss nema hardversku podršku (koliko sam ja upućen) sav poso odrađuje procesor zbog čega dolazi do trzanja slike na mpeg4 i dvb-s2 HD kanalima čak i sa C2D procesorima.
mislio sam da bi se možda rešio taj problem ukoliko bi gpu na 8600/8500 preuzeo taj deo posla.
e sad dali bi ta podrška radila u ovom slučaju ili samo iz određenih plejera to ne znam.

vidi, ako je izvor u wmv ili avi fomratu, kodiran sa h.264 kodekom onda ce da radi. Ako nije - nece. Ne verujem da je live stream sa satelita kodiran u h.264, verovatno je neki od klasicnih mpeg formata...

vidi, ako je izvor u wmv ili avi fomratu, kodiran sa h.264 kodekom onda ce da radi. Ako nije - nece. Ne verujem da je live stream sa satelita kodiran u h.264, verovatno je neki od klasicnih mpeg formata...

Upravo tako.:smash:
Postoji i SS sa hardverskom podrškom, ali košta ko i Svetog Petra kajgana.:D
Pozdrav.:wave:

Pokupio sam jedan komad 8500GT ASUS Silent, odradio sam test u 3D marku 2006 i po rezultatu i nije za bacanje - 2115 poena na mojoj konfi. Ali nisam se tu zaustavio već sam prešao na igre, i trenutno se zabavljam time da gledam kakva je igrivost na kartici, a ne koliko fps-ova... NFS Carbon sve na max. - brije, još nisam uključivao AA, ali to ću večeras i sutra. Stalker takođe ide šašavo dobro na medium podešavanjima 1024x768, takođe još uvek bez AA, ali doživljaj je pun, svaki listić na žbunju, likovi, senke. Eto to je trenutno, a noć je predamnom i naravno test 2005 i uključivanje AA u igrama. Pored ovih lepota zasada ima i jedna mana - temperatura je kao i kod svih silent kartica velika - opekao sam se na cooler, tako da zaboravite bilo kakvu kupovinu silent verzije ove grafe....
Sutra više o ovome, za sada njena cena opravdava kupovinu - dosta muzike za te pare (8.000,00 din)

Upravo tako.:smash:
Postoji i SS sa hardverskom podrškom, ali košta ko i Svetog Petra kajgana.:D
Pozdrav.:wave:

momci, ja kad nesto ne znam, onda cutim i ne pisem bezveze nesto.
skoro svi HD kanali na satelitu su u H.264. Za sada hardversko dekodiranje radi samo iz PowerDVD-a i neke beta verzije WinDVD-a. Iz drugih programa nece za sada, vec danima pokusavam da nateram GF 8600 da hardverski dekodira HD kanale iz DVBViewera i ALTdvb-a, ali nece. Citam na netu da ni drugima ne radi, znaci nije do mene.

Pokupio sam jedan komad 8500GT ASUS Silent, odradio sam test u 3D marku 2006 i po rezultatu i nije za bacanje - 2115 poena na mojoj konfi. Ali nisam se tu zaustavio već sam prešao na igre, i trenutno se zabavljam time da gledam kakva je igrivost na kartici, a ne koliko fps-ova... NFS Carbon sve na max. - brije, još nisam uključivao AA, ali to ću večeras i sutra. Stalker takođe ide šašavo dobro na medium podešavanjima 1024x768, takođe još uvek bez AA, ali doživljaj je pun, svaki listić na žbunju, likovi, senke. Eto to je trenutno, a noć je predamnom i naravno test 2005 i uključivanje AA u igrama. Pored ovih lepota zasada ima i jedna mana - temperatura je kao i kod svih silent kartica velika - opekao sam se na cooler, tako da zaboravite bilo kakvu kupovinu silent verzije ove grafe....
Sutra više o ovome, za sada njena cena opravdava kupovinu - dosta muzike za te pare (8.000,00 din)

Ovo sto si napisao ne koristi ni tebi , a kamoli drugima. Rezultati su ti smesni i nisu korisni za zajednicu. Racunar ti je ocigledno u fazi jecanja za reinstalacijom windowsa. Prelistaj malo "sticky" teme po ovom forumu , kreni od reinstalacije windowsa. Tih 2000 i kusur sto si dobio je rezultat za plakanje, treba da dobije bar 3500.

edit: Hledajuci ti masinu, iz nje sa overklokom i tom grafickom bi trebalo da izvuces bar 4000. Aj se sad malo potrudi, zarad sebe ako ni zbog koga drugoga. ;)

Poslednja izmena:
Ovo sto si napisao ne koristi ni tebi , a kamoli drugima. Rezultati su ti smesni i nisu korisni za zajednicu. Racunar ti je ocigledno u fazi jecanja za reinstalacijom windowsa. Prelistaj malo "sticky" teme po ovom forumu , kreni od reinstalacije windowsa. Tih 2000 i kusur sto si dobio je rezultat za plakanje, treba da dobije bar 3500.

edit: Hledajuci ti masinu, iz nje sa overklokom i tom grafickom bi trebalo da izvuces bar 4000. Aj se sad malo potrudi, zarad sebe ako ni zbog koga drugoga. ;)

Da, rezultati su katastrofalni, mada nisu svi testovi odrađeni jer nisam iskrekovao 3d mark, pa neke testove nije ni odradio, što se tiče OS-a - svež, licenciran. Ili komad kartice nije neka sreća ili sam napravio neki propust. Interesantno je da mašina nigde ne štuca, u Stalkeru sam AA uključio na, da kažem, prvi stepen i nigde nije kočio, npr prva akcija gde se uleće u kuću sa banditima sa saborcima, dakle dosta karaktera, senki, plamena i dinamičkih svetala - brije. Inače sa 7300GT 256DDR3 ovde sam imao 3100 poena, ali u igrama daleko bolje radi 8500. Biće ovo, vidim, nekoliko duuugih noći :)

ajde ti proveri da nisi forsirao Anti-aliasing u drajverima. Koje drajvere koristis ?

Jel prodaje neko kod nas Inno 8500GT DDR3? Vidim da ima 256 MB DDR3 na 1.6 GHz, deluje kao sasvim dobra entry-level kartica, a pritom i upotrebljiva.

@Vukasin - AA u Stalker-u nije pravi AA. On samo pravi bloor. Stalker ne podrzava pravi AA. Isto kao i GRAW.

stalker ne podrzava AA vec pravi BLUR, a to je sad izgleda u trendu na novim grafickim kartama tipa hd2900xt. GRAW ne podrzava NIKAKAV AA.

stalker ne podrzava AA vec pravi BLUR, a to je sad izgleda u trendu na novim grafickim kartama tipa hd2900xt. GRAW ne podrzava NIKAKAV AA.

Konacno su se setili dobrih starih C64 i ZX-a sa hardverskim AA ugradjenim u TV :d

Gainward BLISS 8500GT

"Jezgra Gainward BLISS 8500GT kartice radi na 600MHz pri brzini memorije od 1400MHz. Vidimo da je Gainward otišao daleko od referentne brzine 8500 GT jezgre koja iznosi 450MHz. Pohvalna je i odluka da se na kartici koristi GDDR3 memorija."

Ova 8500gt stize 7600gt :) Za oko 100e...

http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=1189&Itemid=41

Gainward 8500 GT Silent default 600/600
3dMark 03 8907
3dMark 06 2776

Nedavno sam imao priliku da se igram malo sa Gainward 8500GT Bliss Silent-om. Kartica je negde na nivou 7600GS DDR3 stock kartica. Za neke umerene resolucije i podesavanja, moci ce da gura dx10 igre. Ne bih se slozio da je kao FX5200, pa ona je bila totalno neupotrebljiva sto se ne moze reci za ovu karticu. Meni je ona ok izbor za nekog ko se nece mnogo igrati na nekim mnogo velikim rezolucijama.

Konkterno, X2 3600, 1GB Kingstona i ona uspeli su da izguraju 3dMark 2005 na malo vise od 5500 poena i to bez ikakvog oc-a.

Poslednja izmena:
Pa po svemu ovom čini mi se da je u rangu sa Asus 7300gt top karticom.
Pozdrav. :wave:

Vrh Dno