Šta je novo?

AM2 ploce, koje?

Dukica

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2005
Poena
309
Imam mali problem oko odabira am2 ploce koja moze da se fino klokuje.
Naime, nemam das neku jaku masinu, Athlon 3000+,1gb ddr2/667, gforce7600 gs... mozda ce nekima koji su presli na jace platforme (Intel core2duo)zvucati smesno ovo sto pitam,ali...
Sa kojom bi plocom mogao da izvucem maksimum izove konfiguracije?

Hvala Vam unapred na pomoci.

Pa ako planiras novu, 60e jeste malo. Mislim da najjeftinije sto ima da se nadje, a da se dobro klokuje su neke Jetway i Biostar ploce sa NF570 cipsetom (samo ne znam im tacne oznake) Cene im se krecu oko 70-80e.

Jetway

M26GTM-3SP
nVidia nForce 6100-405 MCP61S čipset
CPU FSB 1000MHz
Integrisana 525MHz GeForce 6100 VGA
1x PCI-Ex16 1x PCI-Ex1, 2x PCI
2x ATA, 2x SATA2 sa RAID 0,1
8x USB2.0, Ethernet LAN
8-kanala Audio CODEC
CPU Vcore 7-Shift

M2GTA-SVP
nVidia nForce4-4X čipset
2x Dual Channel DDR2 800 Memorija
1x PCI-Ex16 1x PCI-Ex1, 4x PCI
2x ATA, 4x SATA2 sa RAID 0, 1, 0+1
8x USB2.0, Ethernet LAN
6-kanala Audio CODEC
CPU Vcore 7-Shift

M25GT4-SOG
nVidia nForce 570 Ultra MCP čipset SLI
4x Dual Channel DDR2 800 Memorija
2x PCI-Ex16 2x PCI-Ex1, 3x PCI
2x ATA, 4x SATA2 sa RAID 0,1, 0+1
10x USB2.0, Gigabit LAN
8-kanala Audio CODEC
Hardverski nVidia Firewall
CPU Vcore 7-Shift

Moja preporuka ti je M2GTA-SVP. Pozdrav

Jetway M25GT4-SOG-LF! Za te pare nema bolje i odlično radi! Ja pre ovoga nisam uzimao ništa sem Asusa, GA, Abita i MSI(kad sam morao) i moram reći da sam bio veliki skeptik prema ovoj ploči, a sad moram da kažem da sam jako zadovoljan dotičnom! Još da je bez onog LF na kraju tek bi onda bio vrhunski best buy!

imash DFI UltraII-M2 , vrhunska plocha za OC za ~90 evra u ALTI-ju, ja je imam max FSB je 450 moze da tera taman koliko ti treba, i cpu i ram mogu vrhunski da se klokuju na njoj, a ne koshta bogatstvo...
mozda ako nadjesh nekog abita shta znam ali M2N-E nemoj da uzimash osim ukoliko necesh da fleshujesh bios ili da nadjesh nekoga da ti to uradi jer plocha ima limit za VDIMM na 1.95V a neki ozbiljniji klok ne moze da se radi na toj voltazi, barem ne sa nekom boljom memorijom..

Neku slicnu sam video vec na netu, m2n-e sli(nova je kod mene u gradu 6770.00din)
Neki kazu da se fino klokuje,pak opet neki kazu da je shit koliko je estabilna... Uglavnom je vise hvale nego sto je kude.

ja sam ti vec rekao da je to "bacanje" para. Uzmi lepo x2 3800+, pozovi mene do tebe na pivo, da to lepo naklokujemo koliko moze i uzivaj. Sa 7600GS te ne ogranicava CPU, vec sam ti objasnio.
:wave:

bralica, a koju ti plocu preporucujes?
DFI UltraII-M2
Moze i nesto drugo, samo da nije MSI (lose za OC) i nikako GigaByte NForce 5 serija ploca. Sve "boluju" od problema sa podizanjem takta PCI magistrale prilikom overkloka.
Nisu lose za svoje pare Biostar T-Force 550, 570Ultra, 570SLI.
U krajnoj nuzdi moze se uzeti neki ASUS M2N-E, ali pored Biostara nema nikakve logike.

Poslednja izmena:
samo da nije MSI (lose za OC)
I ajde sad mi reci zasto generalizujes.
I sam izbegavam sve sto mirise na MSI, ali sam posle 7 (dugih) godina (silom prilika) ubacio MSI plocu i nemam zamerki.
Poslednja MSI ploca koju sam imao u masini je bila, cuvena, BX Master. Od pre par dana je u masini K9N SLI-2F i jedan sempron64 3400+ i onako na prvu loptu je otisao sa pocetnih 1800 na 2700MHz i sve to vec sedam dana radi 7-11. Ima tu jos mesta za ubrzavanje ali necu da se igram dok mi ne stigne X2 a onda pocinje zurka i klokovanje.

Ne razumem ljude koji pljuju po necemu ili se necim odusevljavaju a da to nisu ni probali.
Cesto ovde na forumu procitam "uzmi Gigabyte, razbija koloko su dobre ploce", a opet neko moje, skromno iskustvo kaze suprotno, a mnogo toga od raznih ploca i raznih proizvodjaca mi je proslo kroz sake.

Pozdrav.

Ako te ne zanima sli ili crossfire onda preporučam Abit KN9S

I ajde sad mi reci zasto generalizujes.
I sam izbegavam sve sto mirise na MSI, ali sam posle 7 (dugih) godina (silom prilika) ubacio MSI plocu i nemam zamerki.
Poslednja MSI ploca koju sam imao u masini je bila, cuvena, BX Master. Od pre par dana je u masini K9N SLI-2F i jedan sempron64 3400+ i onako na prvu loptu je otisao sa pocetnih 1800 na 2700MHz i sve to vec sedam dana radi 7-11. Ima tu jos mesta za ubrzavanje ali necu da se igram dok mi ne stigne X2 a onda pocinje zurka i klokovanje.

Ne razumem ljude koji pljuju po necemu ili se necim odusevljavaju a da to nisu ni probali.
Cesto ovde na forumu procitam "uzmi Gigabyte, razbija koloko su dobre ploce", a opet neko moje, skromno iskustvo kaze suprotno, a mnogo toga od raznih ploca i raznih proizvodjaca mi je proslo kroz sake.

Pozdrav.

Svako ima svoje misljenje. Imao sam daosta losih iskustava sa MSI plocama. Kako posle toga da imam dobro misljenje o njima? :trust:

Odtkud ti to da je M55Plus-S3G krs?
Nije za OC. na def. je super ploca, ali nije za OC, pa je s' toga za mene krs i nista vise. Krs zbog problema sa podizanjem takta PCI magistrale prilikom OC, krs zbog bezobrazluka GigaByte podrske. Ako je to tako, ako su oni bezobrazni (sem ako je u pitanju Anand), neka se vise ne nadaju da ce dobiti pare od mene, ikada!

Nije za OC. na def. je super ploca, ali nije za OC, pa je s' toga za mene krs i nista vise. Krs zbog problema sa podizanjem takta PCI magistrale prilikom OC, krs zbog bezobrazluka GigaByte podrske. Ako je to tako, ako su oni bezobrazni (sem ako je u pitanju Anand), neka se vise ne nadaju da ce dobiti pare od mene, ikada!

ja mislim da si ti u pravu. za**** plocu koja pci lock nema.
meni nekako best (baj) onaj biostar 570 ultra !?

Svako ima svoje misljenje. Imao sam daosta losih iskustava sa MSI plocama. Kako posle toga da imam dobro misljenje o njima? :trust:

I sam sam imao lose iskustvo sa jeftinim MSI plocama, pa cak i sa po nekom iz vise kategorije, ali ne mogu da tvrdim da je nesto krs a da to prethodno ne isprobam.
Imao sam strasno losa iskustva i sa Gigabyte i sa Abit i sa ASUS plocama pa ne tvrdim da su KRS (osim za najjeftinije ploce doticnih proizvodjaca).
Sa dve Epox ploce sam imao izuzetna iskustva pa ne tvrdim da je Epox VRH, jer su imali i kiks modele.

Toliko o tome.

Pozdrav.

Ovo sto si napisao jednostavno nije tacno, pa je verovatno u pitanju Anand :D

Ploca moze da se OC, i to prilicno. Kod mene sam je benchovao na 363MHz (default je 200), a za slikanje moze i nesto vise. Ne bih rekao da je to los rezultat ;) Nema problema sa podizanjem takta PCI magistrale koje pominjes.

Naravno, u pitanju je M55Plus-S3G, koji je NF430 ploca. Ipak, i neka sa AMD/ATI cipsetom je svakako odlican izbor (i bolji kada je integrisana grafika u pitanju, a ne zaostaje mnogo u OC).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno