- Učlanjen(a)
- 15.07.2004
- Poena
- 650
Ljudi bre Vista na drugi nacin koristi ram od XP, ne mozes reci ne ispalti se kada osim samog startovanja win koje mi je oko 15-ak sec sporije sve u sistemu se odvija brze, makar meni. Ram je brzi od HDD!
Na drugi nacin da. Na efikasniji, ne.
Naravno da je ram brzi od harda, ali to ne znaci da treba ceo OS da se strpa u RAM.
Kao sto sam vec rekao, Vista zna da uzme RAM i da ga iskoristi za rad u Exploreru kako valja. Ali kada treba da ga oslobodi, onda se ne snalazi bas najbolje. A i onoliki nebulozni serivsi kojih ima jos vise nego u XP-u, i koje 90% ljudi nece nikad da koristi, cuci u sistemu i jede RAM. Plus gluposti tipa video wallpaper, flip3d, realno sta ce to nekom? Zasto bi meni iz bilo kog razloga bilo korisno da vidim lepo pretapanje prozora ako ce to da mi preznoji graficku vise nego igra stara dve godine? Imao sam Vistu i na laptopu i na desktopu (na laptopu cak legalnu) i sklonio sam ih posle nekog vremena zato sto su mi nepotrebno komplikovale zivot i zauzimale resurse. Npr. umreziti Vistu i XP wireless - nemoguca misija. Na XP-u to sve radi kako treba. Plus, laptop mi je radio kao najgore djubre na Visti (iako nije djubre, Acer 9300), a sa XPom radi jako lepo i brzo.
Jedino sto mogu da kazem je da su pokusali da naprave MAC OSX koji ima savrseno uklopjenu lepotu i funkcionalnost, i da nisu uspeli.
Bez jednog ogromnog service packa, i bez jedne godine