fring & EQO - indepth
eqo.com mi se čini mnogo bolji za sada...
Zdravo svima!
Kao pravi benchmarkovac red je da iznesem svoja iskustva, ovaj put sa fring-om i eqo-m. Ovako: fring mi ne pravi nikakve probleme kao ljudima u SCG (ja sam u vukou****ni u Rusiji koja se zove Nižnjevartovsk i na net idem preko Megafonural (ruku na srce i nisu loši, da ne ureknem), uplatio sam još povoljniju varijantu – cca 8.3 din za 1Mb – računa se zbir download+upload, e caka je što zaokružuju potrošnju na 100kb pri obračunu, ali za to ima leka – non stop sam na netu preko GPRS. Živela E61, i u takvom režimu, evo za cca 48h između 2 punjenja sam bio 30 sati na netu, što nije loše

E a sada o samom fring-u. Da se priča – može, samo što morate biti strpljivi, saslušajte sagovornika do kraja, nema upadanja u reč

(ovo se odnosi na skype) – inače je kvalitet veze isti kao i kada pričaš preko dial-up sa nekim ko ima kablovski 256kbs – pričao sam sa 2 osobe, jedna u BG a druga u Rusiji. Po meni je veliika mana (možda i najveća), što zvuk ne može da se pojača dovoljno, kao kada pričaš regularno, kao i to što se za to ne koristi standardni taster za pojačavanje. Vibracija pri pozivu bi takodje dobro došla.
U redu je što ima chat, ali bi mogli da ubace smajlije. Ume ponekad da isključi pozadinsko svetlo ekrana, jedino pomaže pritisak na power taster, ništa strašno u principu.
Šta reći o EQO – totalno razočarenje. Prvo te smori dok ga skineš, pa da bi ti radio skype moraš još na kompu da instaliraš plug in EQO PC. Kao šlag na tortu dolazi sledeće – da bi uopšte pričao preko skype-a taj glupi EQO PC mora da bude non-stop aktivan i naravno moraš biti zakačen na skype preko svog kompa, koji ne sme da ode u stand-by. Mislim čemu to??? Onome ko ima kablovski ili neki drugi flat rate net možda i nije problem, ali mnogima jeste. Po meni čist *****izam. Džaba što ima za nijansu bolji chat i što podržava (meni omražen) yahoo messenger, ali ću ga najslađe deinstalirati, žali bože izgubljenog vremena sa tim đubretom.
Eto toliko od mene, možda neko ima drugačija iskustva sa EQO, ali čisto sumnjam. Da, krajnje sam subjektivan (iz krajnje objektivnih razloga

).
Pozdrav, Marko