Šta je novo?

Windows XP x64 Edition - official thread

Da bre!

probo sam i sa PDFcreatorom, radi print to file (na x64) al je "jedina" mana
sto acad stampa kao raster a Acrobat kao vector.

Cekaj tebi ne rade????
Pa zar nije to glavna fora za x64 da mozes da imas rama koliko oces???
Koja ti je ploca u pitanju?

Pa ne rade...radi samo 3GB sto me ubija...a RAM mi je preko potreban, da ne pricam da su bacene pare za jedan 1GB stick.

Kada aktiviram da BIOS "vidi" 4GB, WIN x64 jednostavno zaglavi pri podizanju ili se resetuje. Samo jednom mi je uspelo da udjem na kratko u WIN, pokazao je 4GB, radio kratko (recimo minut) i resetovao se. Od tada se uglavnom resetuje posle uvodnog ekrana (kada ona plava "zmija" seta sa leva na desno).

MB: ASUS A8N32-SLI Deluxe
CPU: AMD Athlon 64 x2 4200+ @ 2.9GHz
RAM: 4x1GB Kingston
Video: ATI AIW X800XL
PSU: Enermax 360W (samo za MB i par fan-ova)

Poslednja izmena:
A jel si probao sa default setovanjima za procesor i sa razlicitim biosima. To mi deluje da je bas do ploce.

A jel si probao sa default setovanjima za procesor i sa razlicitim biosima. To mi deluje da je bas do ploce.

Probao sam sve sto se probati moze (osim promene ploce i memorije). Naravno, default setovanja, dva BIOS-a, cak sam i downclockovao memoriju i opet nista...

Poslednja izmena:
http://www.planetamd64.com/lofiversion/index.php/t28404.html

http://forums.amd.com/lofiversion/index.php/t63530.html

nisi jedini sa tim problemom.
necu da te savetujem nista, al ako se ne nadje resenje, ili prodaj 1GB ili predji na C2D.
(u oba slucaja si na gubitku finansijski).
Bilo bi lepo kad bi neko od AMD fanova pomogao sa nekim konkretnim savetom.

Ono prvo je moj post...a sto se drugog tice, ja nemam taj problem. Dakle, meni memtest86 prolazi 'ladno sa 4GB i jos heavily overclocked, ali nece da radi WIN XP x64...:wall:

Kada bih izvadio 1GB modul, izgubio bih Dual Channel Mode...:(

BTW, evo sta jedan od ucesnika drugog foruma kaze:

Just wanted to report back with my latest news. I have evrything setup with the Asus A8N32-SLI Deluxe motherboard. I'm happy to say that the system is stable with 4GB at 400MHz! Now only if I can figure out why this motherboard runs 10C hotter than the last one! (45C CPU, and 43C Mobo at idle)

Poslednja izmena:
Sve vise problema otkrivam sa XP X64. Nemam driver za printer (HP 3820), pa koristim neki koji (kao) radi, ali su rezultati losi. Scanner mi ne radi (HP 2200), ne radi SPDIF ulaz za SB Live!, ne radi TV tuner na ATi AIW X800XL. Pored 4GB RAM-a koji mi i dalje bez veze stoje u masini (radi i dalje samo 3GB), sve ovo znaci da su problemi stvarno preveliki.

Si gledo u beta sekciji za drivere na HPu?

Jel' moze DScaler da se koristi na taj tuner? Ni ja nisam imao x64 driver za miro PCTV ali DScaler je odlicno koristi i bez drivera.
Hoces da kazes da ti XP64 NE vidi 4GB RAM-a?
Sve vise problema otkrivam sa XP X64. ne radi TV tuner na ATi AIW X800XL. Pored 4GB RAM-a koji mi i dalje bez veze stoje u masini (radi i dalje samo 3GB), sve ovo znaci da su problemi stvarno preveliki.

Jel' moze DScaler da se koristi na taj tuner? Ni ja nisam imao x64 driver za miro PCTV ali DScaler je odlicno koristi i bez drivera.

Ne znam za DScaler, probacu kada ga nabavim.

XP X64 vidi 4GB, to mi je poslo za rukom samo jednom (kada sam enable-ovao Memory Hole opciju u BIOS-u), ali se restartovao posle nekih minut rada. Od tada se restartuje svaki put pre nego sto se potpuno "podigne". Kada se disable-uje Memory Hole u BIOS-u, XP X64 radi normalno, ali niti XP niti BIOS ne vide 4GB vec samo 3GB. Memtest86 prolazi normalno sa 4GB.

ovo je link za ovog mog prdavca

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=2030&lc=en&cc=us&dlc=en&product=441115&lang=en

nadju product, pa idi na suport pa nadji x64 medju OSovima

Zahvaljujem!
To sam probao (nisam znao da je to beta driver download), ali sam dobio sledeci "odgovor": Support not planned.

Za skener cak ne moze ni da se odabere X64...:(...uspeo sam da nabavim X64 driver za skoro identican skener (HP Scanjet 2400c), ali ne znam kako da ga netram da radi sa mojim 2200c.

Poslednja izmena:
Jos jedno pitanje u vezi drivera: da li nekom radi ATI-ev daljinac (Remote Wonder Plus) koji ima radio-vezu sa USB prijemnikom...naravno, u Win XP X64?

Probao sam DScaler, nece da radi...prijavljuje "No Suitable Hardware"...:(

Da li je neko probao SP2 RC za Windows 2003 Server x64 posto je taj SP2 ujedno i za XP x64. Ima ga na microsoft sajtu i tezak je oko 360MB.

jok, daj link za daunlod.RC kazes?

Jel uspelo nekome da MUSTEK A3 Scaner proradi na XP x64? zvanicnih drivera nema (a ne verujem ni da ce biti).

Windows Server 2003 Service Pack 2 for x64 Editions

http://www.microsoft.com/downloads/...f5-6e3b-4e0d-9314-646414d0a421&DisplayLang=en

Overview
Microsoft Windows Server 2003 Service Pack 2 (SP2) is a cumulative service pack that includes the latest updates and provides enhancements to security and stability. In addition, it adds new features and updates to existing Windows Server 2003 features and utilities. SP2 can be installed directly on the following operating systems:

* Windows Server 2003, x64 Editions
* Windows Server 2003 R2, x64 Editions
* Windows Server 2003 Compute Cluster Edition with Service Pack 1
* Windows Server 2003 Storage Server R2, x64 Editions
* Windows XP Professional, x64 Edition

Imam Windows XP 64-Bit Edition Version 2003 i ne mogu da ga instaliram,u windowsu mi pise da nije validna 32-bit aplikacija,a kad hocu da pocne instalacija dok se pali komp onda mi pise da ubacim sistemski disk...
Procitao sam u nekom redme na ovom disku da je ovo posebna verzija i da nije moguc update sa Windows XP 64-Bit Edition na ovaj,a ja imam obican XP,jel zbor toga nece?

Imam Windows XP 64-Bit Edition Version 2003 i ne mogu da ga instaliram,u windowsu mi pise da nije validna 32-bit aplikacija,a kad hocu da pocne instalacija dok se pali komp onda mi pise da ubacim sistemski disk...
Procitao sam u nekom redme na ovom disku da je ovo posebna verzija i da nije moguc update sa Windows XP 64-Bit Edition na ovaj,a ja imam obican XP,jel zbor toga nece?

Verovatno ti je felerican disk, odnosno nije butabilan. Za ovo drugo, ne znam da li je moguc update sa 32-bitnog XP na taj tvoj.
Kakva ti je to verzija XP 2003? Ili je XP ili je 2003. Da nije neka nezvanicna turbo gti budzevina?

Nemam pojma koja je verzija,tamo pise ono sto sam i ja napisao ovde,a skinuo sam ga iz lokala (imam wireless) pa ne bih rekao da ne radi,ali sve je moguce.

Eee ovako,skinuo sam sa MS sajta XP 64 koji bi trebalo da radi 100%,u windows-u ne mogu da ga pokrenem uopste,a kad treba da butuje sa cd-a,opet izadje ono "insert system disc and press enter",kako se bre instalira ovaj win uopste???
Da i narezao sam ga kao butabilan,ali ni tada nece da butuje sa njega nego u Dosu zabode totalno.

Poslednja izmena:
pa da ti nije nesto do ploce? kako instalira ostale winove?

Xp obican instalira bez problema,juce sam ga instalirao jer sam se nadao da ce xp64 da radi,a posto nije radio,a ja formatirao particiju....uhhh koliko sam se tad iznervirao...
Evo sad citam nesto,ja sam ga skinuo kao ISO image,pa sam ga narezao kao najobicniji data disk,jel to problem?

Poslednja izmena:
Evo sad citam nesto,ja sam ga skinuo kao ISO image,pa sam ga narezao kao najobicniji data disk,jel to problem?

Naravno. Bas sam to hteo da te pitam, jer si negde gore napisao da si ga narezao kao butabilni, ali i kao ne butabilni.
ISO se narezuje na jedan jedini nacin. Ako koristis Nero, treba da izaberes Burn image. Znaci, kad te pita ono za New compilation ti kazi Cancel, pa izaberi Recorder->Burn image.

E a ja sam ga ubacio u Daemon pa sam kopirao sve u poseban folder i odatle rezao na disk.Nisam toliko glup da narezem ISO na disk :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno