Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mene zanima jos nesto: ja sam dobio danas net,a danas je 10. u mesecu,da li ce Telekom da mi naplati punu cenu kao da sam net koristio od prvog u mesecu?

Poslednja izmena:
Jel mora licno vlasnik tel. broja na koji se prikljucuje ADSL da potpisuje ugovor ili moze neko iz porodice sa licnom kartom vlasnika?

Mora vlasnik, bar je kod mene takva situacija bila.

E ljudi,koliko ste dugo čekali (kod telekoma) kad ste tražili da vas prebace sa 256 KB/s na 512KB/s ???
Ili je bolje da ja sačekam ono povećanje svih paketa za iste pare,koje "navodno" planiraju za sledeći mesec ?
Mnogo mi je sporo 256 KB/s,pogotovo kad skidam nešto veliko (6-8 gigabajta).

Mislis da ce ti 512 umesto 256 bas mnogo znaciti kad skidas nesto velicine 8GB?

Jel mora licno vlasnik tel. broja na koji se prikljucuje ADSL da potpisuje ugovor ili moze neko iz porodice sa licnom kartom vlasnika?

A sta da se radi kad ne mozes nikako doci do osobe na koju se vodi broj? Meni je ovdje takva situacija :( Mislim, vazno je da cu ja da placam redovno, sta ima veze ko potpisuje ugovor.

Evo,napravio sam jedan screenshot iz Firefoxa,cisto da vidite da li je ovako nesto moguce:

Drugu ide nekih 65kb/s,a svi sa foruma govore kako su srecni kada ide vise od 25kb/s.

U cemu je fora?

A sta da se radi kad ne mozes nikako doci do osobe na koju se vodi broj? Meni je ovdje takva situacija :( Mislim, vazno je da cu ja da placam redovno, sta ima veze ko potpisuje ugovor.
meni nisu trazili da dodjem sa onim na koga se vodi telefon, vec sa onime koji se prijavio za ADSL. nazalost, ja sam stavio caletovo ime a ne na svoje, a to jedino mogu da objasnim tako sto kada sam se prijavljivao online za ADSL da je pisalo da se prijava izvrsi na nosioca linije. pitaj ih, to ti je najbolje.
@Black arrow:
jel' ti je tako non stop ili samo ponekad? pitam zato sto si prilozio sliku gde si testirao brzinu i lepo ti pise 210k, sto je 256k paket. doduse, i meni se desilo pre godinu dana da net podivlja. tada sam bio na Neobee-ju i imao sam 256k, a jednom mi se desilo da je vuklo tako nesto kao tebi sada, doduse to je trajalo 5 minuta, ne vise. pritom se nije radilo o kesiranju. LM, ako ti tako non stop radi, cuti i uzivaj i moli boga da ti stigne racun za 256k ;)

Poslednja izmena:
Ja sam potpisao ugovor za adsl a linija nije na moje ime. Gospodja iz telekoma je na ugovor stavila i broj moje licne karte i valjda sa prvim racunom ce da dodje ugovor koji treba da potpise vlasnik linije. U svakom slucaju ja sam uzeo adsl iako linija nije na moje ime vec na drugog clana porodice. Kakva je situacija kad ste podstanar ili tako nesto slicno ne znam

Evo,ponovo sam uradio test,isto na Budimpestu i dobio sam ovo:

Drasticno se razlikuje,u cemu je fora?

pa bice bar duplo brze :banana:

kod mene je morao vlasnik linije, moja cenjena mama, da potpise ugovor,
pitao sam onog ciku sto radi u korisnickom,
"pa zar ne mogu ja kao njen sin da potpisem ugovor"?
"ne", kratko i jasno :d

Poslednja izmena:

Pa ako mi za 8 GB treba 4 dana na 256 KB/s,onda će mi na 512 KB/s trebati 2 dana.Ili nisam lepo izračunao. :d
U svakom slučaju mislim da ću malo uštedeti struju na mesečnom nivou,a i komp će se odmarati malo više.Tada ga sigurno neću držati uključenog 24h dnevno_Osim ako ne (p)ostanem halapljiv.

P.S. Pre nego što sam uveo adsl,računao sam da će mi komp biti na netu 12 do 15 sati dnevno.A sada,ako mi se desi nekad manje od 23 sata,prosto osetim kao da sam izgubio dragocene megabajte. :S:

Pa ako mi za 8 GB treba 4 dana na 256 KB/s,onda će mi na 512 KB/s trebati 2 dana.Ili nisam lepo izračunao. :d
U svakom slučaju mislim da ću malo uštedeti struju na mesečnom nivou,a i komp će se odmarati malo više.Tada ga sigurno neću držati uključenog 24h dnevno_Osim ako ne (p)ostanem halapljiv.

P.S. Pre nego što sam uveo adsl,računao sam da će mi komp biti na netu 12 do 15 sati dnevno.A sada,ako mi se desi nekad manje od 23 sata,prosto osetim kao da sam izgubio dragocene megabajte. :S:

Ajoj, pa ja sa 64K osecam da gubim blago :S:

Nema sanse da ne postanes halapljiv. Potrosnja struje je konstanta, samo se menja broj megabajta u zavisnosti od paketa. Prema tome, menja se koeficijent iskoriscenosti elektricne energije, iliti energetska klasa kompjutera, koja se definise kao (broj megabajta za 24h)/(broj kilowata za 24h) :D

IZVINI ALI NAPRAVIO SI GREŠKU TREBAO SI DA NA SVOJE IME PODNESEŠ ZAHTEV I ONDA BI TI MOGAO DA POTPIŠEŠ UGOVOR A NE VLASNIK LINIJE!:)

meni nisu trazili da dodjem sa onim na koga se vodi telefon, vec sa onime koji se prijavio za ADSL. nazalost, ja sam stavio caletovo ime a ne na svoje, a to jedino mogu da objasnim tako sto kada sam se prijavljivao online za ADSL da je pisalo da se prijava izvrsi na nosioca linije. pitaj ih, to ti je najbolje.

Recimo ja sam podneo prijavu na moje ime a kada sam dosao da pokupim modem rekli su mi da ugovor mora da potpise onaj na koga se vodi telefon,posle malo ubedjivanja gde sam rekao da se telefon vodi na mog dedu i da on nema pojma sta je adsl i da zivi na selu i da cu ja to placati a ne on, ne bas tako fina gospodja iz telekoma me je oterala u tri .......i onda sam iscimao dedu koji je to sve potpisao i uzeo modem......

@NINA82: Problem je bio sto ja nigdje nisam imao da upisem moje ime u onoj prijavnici na sajtu (nego kad sam unio broj telefona i onu sifru, samo je izbacilo ime vlasnika telefona, posto je vjerovatno moja sestra to popunila kad se registrovala za onaj dialup uz CD Zdravka Colica).

U svakom slucaju, poslao sam im e-mail, pa su mi rekli da im posaljem zahtjev za suspendovanje tog zahtjeva za ADSL, pa da onda odem do njih da ga podnesem u svoje ime, tako da ce racun da dolazi posebno, a ne uz telefonski racun.

Moze malo pomoci za ADSL novajliju?

Znaci,skinuo sam uTorrent 1.7 Beta i upravo sam krenuo da skidam igru Sniper Elite.Sad,meni download normalno ide nekih 75kb/s (u Firefoxu ili iz cega drugog da skidam) ali mi u uTorrentu brzina jako padne.

Znaci,normalno ide 75kb/s,a kada skidam nesto sa uTorrentom ide jedva 10kb/s.

U cemu je problem i kako da povecam brzinu,ako je tako nesto moguce,jer ce mi sa ovom brzinom trebati jos nedelju dana dok skinem...

Kao prvo skini netlimiter (ako vec nisi) i ogranici brzinu uploada na npr. 6-8 KB/s max. Drugo, ako skidas sa nekog od javnih trackera onda je problem verovatno u odnosu seedera i leechera, posto je kod igrica on uglavnom nepovoljan.

Sta ce mu netlimiter kad brzinu upload-a moze da ogranici i u samom utorrentu?

Pa u samom utorrentu kad je ogranici, ogranici i download, ovako program misli da ima full upload pa daje i full download, a u stvari, ma jok :)

Moze malo pojasnjenje u vezi podesavanja utorrenta ?

Da,to bi bilo stvarno OK... Dobismo ADSL,red je da se lepo "naskidamo" :D

Cini mi se da nije greska,jer i drugu ide samo malo sporije,a ja sam za manje od 20 minuta skinuo 100 mb,sto je onda ta brzina.

Pazi,da li je greska ili nije - mene bas briga :D

Mislim,ja sam kupio i potpisao za 256k i nemam sta da brinem.Ako su se oni nesto zaje8ali,to je zaista njihov problem.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno