Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
probacu taj hvala...probao power quest p magic 7 i nije hteo

32-bita, pouzdano znam da radi i na 64... Evo slichka, nece vise 'ebem li ga

P.S. Zaboravih da napomenem, drajver 101.41 (beta) nije dobar jer se G80 grije makar 7-8 C vise nego sa 100.65 a ne nudi nista dobro po pitanju performansi osim ako imate SLI ,)

Ma bitno da ti imas 2GB rama od kojih je 50MB slobodno.
Ma vista rula, unapredjen je rad sa ramom do bola. Aha, da... :S:

A bitno je i da si ćorav pošto je pokrenut Orthos.

Kao sto je vec bilo reci za neke prog. za Vistu x64 pa i za ovaj ExperTool neophodno je da se iskljuci provera digitalnog potpisa drivera, i onda ce da radi. E sad kad uradim to sa F8 pre starta viste i iskljucim proveru drivera, ExperTool mi radi, samo prijavi da su drajveri nepotpisani. Onda sam u VistaBootPRO chekirao da ne trazi proveru potpisa da se ne bih svaki put smarao sa F8 ali nece da radi. Ima li neko ideju sta je prob, posto mi ostale opcije iz VistaBootPRO 3.1 rade .. skratio sam vreme za odabir OS i to sljaka sve , samo ovo za proveru potpisa nece!

poz

200mb XP vs 600mb Vista...Pa dobro...nije mnogo više :D :D

meni xp 150mb vs 400mb Vista...kako vama ide sa zauzecem memorije?

Sa svim startovanim aplikacijama (uTorrent, Firefox, mIRC, MSN, Gaim, foobar, total commander) u Visti je 20-40 MB veće zauzeće ram memorije nego u XP-u (bar kod mene). Druga je stvar što mi Vista toliko ne odgovara pa je samo koristim ponekad..

Zauzece memorije u Visti naspram XP-a uopste nije merodavno posto Vista na potpuno drugi nacin koristi RAM. U XP-u je RAM stojao potpuno prazan dok Vista koristi vise memorije za kesiranje.

I to je super za svakodnevni rad.
Ali imam utisak da se ne snadje bas najbolje da oslobodi ram kad je potreban necem zahtevnom (igra, photoshop, 3ds...).
Meni legalna Vista na laptopu guta izmedju 350 i 550Mb rama, sa par programa u tray-u.

Ljudi napomenite i koju verziju Viste koristite. Mislim da se razlikuje zauzece u 64-bitnoj i 32-bitnoj verziji. :wave:

Kod mene je 32obitna Ultimate verzija. :)

Ja imam vista business x64. Meni je cim udjem u win zauzeto bilo ~ 600 MB kad sam imao 1 GB rama, sad kad imam 2 je ~ 700 MB. Nemam nikakav antivirus ili nesto zahtevnije sto bi mi jelo ram, tako da je to neki minimum otrilike. Dakle kod viste zauzetost memorije zavisi od kolicine raspolozive ram memorije, kao i od instalirane verzije viste. Iz mog nekog iskustva vista x64 zauzima oko 100 MB vise u startu.

Upravo to x64 jede vise memorije. A uz to ne donosi nikakav napredak. Jednostavno M$ nikako da rascisti sa 32-bitnim OS-om :(
A kao slag na torti dodje i to da novi OS radi bolje u 32-bitnom izdanju...

Shared System Memory ?

Nisam procitao ceo maratonski hiljadu-zasto-zato vista tred, izdrzao sam samo do 15te str.:D
te se "mlogo izvinjavam" ako je bilo pitanje&odgovor, a interesuje me sledece sto se desava na
racunaru iz potpisa pod vistom ultimate/32 :

u DISPLAY -> ADVANCED SETTINGS postoji stavka koju u xp-u nisam zapazio
(mozda zbog bajatih nvidia drivera) " total available graphic memory" koja je uvecana za
256 mb "shared system memory". Da li je ova kolicina ram-a konstantno "odgrizena" od
slobodnog dela ili se uzima samo prilikom potrebe za graf. kartu i ukoliko je ovo prvo u
pitanju kako mi se cini po zauzecu rama, da li postoji nacin da se ova kolicina "narikta" ili ugasi po volji ?

Inace imam isti slucaj na tosibinom laptopu gde je od 2gb rama ista kolicina rezervisana za
7600go dodatno na negovih 256mb, sve to na home premium verziji,
sto mi je malo cudno s' obzirom da se radi o totalno drugacijem racunaru sa duplo vise ram-a.

PS. Upoznat sam sa cinjenicom da jos od prvobitnih ploca sa AGP slotom postoji opcija u
bios-u gde je moguce graf. kartici dozvoliti da se posluzi sistemskim ramom ALI ovde
to nije slucaj jer ni jedan od ova dva nema tu opciju ili je ista izbacena za PCIe platforme?

Vista 32-bit Ultimate. Uzima oko 300mb ram. Ne znam sta radite vi kojima zauzme 600MB :)

Vista 32-bit Ultimate. Uzima oko 300mb ram. Ne znam sta radite vi kojima zauzme 600MB :)

jel moze neki screen da vidimo kako tebi uzima "samo" 300mb? (sta je ugaseno/ukljuceno) mislim meni uzima 380mb bez i jednog ukljucenog programa (na 512mb), nisam jos probao na giga jer sam se vratio na xp...

e bas da ga ne slikam :) mrzi me, mislim evo 40% zauzece sa ukljucenim Firefoxom (3 tab) koji jede 60mb, i dc++ 29 mb. Znaci bez njih 400 - 89 = 311MB. E, sad podesio sam Vistu naravno, ugasio servise koje ne koristim. Naravno tu ne mislim da aero i ostale vizuelne efekte sve to radi jednostavno neke nepotrebne stvari tipa.... ma ajde evo uslikacu ugasene servise....

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    28.7 KB · Pregleda: 134
  • Capture2.JPG
    Capture2.JPG
    59 KB · Pregleda: 144
moze da zauzima i manje od 200mb.zavisi koliko neko ima ram memorije. ja sam komsiji podigao vistu na masini sa 512mb rama a kada je on izvadio kasnije 256mb i ostao samo sa 256 vista je radila i zauzimala ram negde oko 70% sa svim ukljucenim servisima

Cudni problemi!

Vucem ove simptome jos od RC2 i RTM verzija: imam sbb net i desava mi se da odjednom nestane neta a i dalje imam signal! Ne postoji pravilo za ovu pojavu, desi se i dok surfujem ali i preko noci kada samo torrenti rade. Pomaze jedino restart, kacio sam modem i preko usb-a i mreze i resetovao modem i dobijem ip adresu ispravnu ali Vista ne vidi izlaz na net??!!

Drugi problem je sa slikama: kada otvorim sliku u Windows photo gallery, ona je zuta? Kada pustim slideshow ili fullscreen onda je normalna. 7600gs, vise drajvera probano i isto.Mada taj problem sam imao i na visti ultimate na dell laptopu sa 915 integ. grafikom. Sada imam Vistu Business.

Misljenje, neko?

Prilozi

• slika.jpg
    slika.jpg
    149.1 KB · Pregleda: 102
Poslednja izmena:
Nerazumem kako vista moze da oduzme 600 mb rama.Mozda sa pokrenutim programima ali sama vista tesko.

@frostonja:

Da li si instalirao neki stariji driver za monitor? Meni se slicna stvar desavala kada je driver za monitor uljucio njegov color profile i zeznuo stvar...

Meni uzima oko 900MB a imam 4GB. Ali kao što neko reče to je posledica toga što ga Vista koristi drugačije. Čini mi se što više memorije imaš veće je zauzeće. Izgleda da Vista neke procese koje često koristim drži poluspremene da bi se brže startovali. Tako mi se na primer Outlook diže tri puta brže o Photoshopu da i ne pričam.

Meni je uzimala od 400 do 600mb u leru. Sa Nod trijesdvojkom u trayu! A XP mi zauzima samo 200Mb. Jos uvek se ne isplati prelazak na vistu!

Ljudi bre Vista na drugi nacin koristi ram od XP, ne mozes reci ne ispalti se kada osim samog startovanja win koje mi je oko 15-ak sec sporije sve u sistemu se odvija brze, makar meni. Ram je brzi od HDD!

Ma mene interesuje gde ima da se kupe kavurma i čvarci.
Svako će naći razlog za ili protiv toga da li se isplati ili ne.
Da li neko ima drajvere za ati kartice koji će mu pustiti film na TV?

I kod mene se vista podize malo duze od XP-a, ali je stvarno sve u njoj osetno brze, pa je samim tim i rad komforniji, a i vise prija ocima, tako da....Ne pamtim kad sam zadnji put ulazio u XP!

Nazad
Vrh Dno