Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
@studiopvc: pa gasio sam one slicne servise kao i u xp-u: automatic updates, win defender, system restore, remote registry, themes,...itd. sad sam na xp-u pa sledece nedelje cu opet na vistu (uzeo sam jos giga memorije pa zato)...sad trenutno ne znam da li sam sve te gasio ali to je to...
hmmm pa to mi je sve i pogaseno, ne znam koji joj je

ovo gasenje i paljenje hdd-a prilikom reseta izaziva samo nvidia driver za SATA disk to je provereno i meni se desavalo da prilikom restarta i gasenja, jedno 3 puta upali i ugasi hdd dok ne ugasi/resetuje masinu. Ako mislis da BSOD iskace zbog nvidia drivera sto mi je onda na onoj masini od drugara iskakao jos u instalaciji? Inace ta masina je bila Gigabyte GA-K8NE cini mi se, sempron 3000+, 2x512mb kingston ddr400, nvidia 7300gt, 250gb wd 2500ks sata2, i lite-on 16a7s sata dvd rw i iskocio je irq bsod jedno 10 puta u toku instalacije a posle u toku rada merio sam mu vreme na tacno 7 i po minuta uvek, znaci radi tih 7 i po minuta i samo pukne u sekundu tacan hehheh
Druze,proveri ti tu hdd...

Pa onda je sve u redu,mislio sam na masinu od drugara gde bsod iskace prilikom instalacije.

Znaci ovako:bsod se javlja bez obzira da li si instalirao ili ne nvidijin sata drajver?Da nije do drajvera za neki drugi uredjaj,modem?

Znaci ovako:bsod se javlja bez obzira da li si instalirao ili ne nvidijin sata drajver?Da nije do drajvera za neki drugi uredjaj,modem?
najsmesnije od svega je to sto u kompu nije bilo nista od kartica, samo graficka, kao i kod mene recimo, meni se javlja na nedelju dana onaj bsod, a kod tog drugara pri instalaciji jedno 100 puta, ali zaboravimo njegov slucaj decko je vratio xp i to mu je sto mu je, mene zanima kod mene zasto se desava? stvarno sumnjam na nvidia driver, instaliran mi je samo za cipset driver od nvidia-e, za ide su msft-ovi updateovani na winupdate, e da i za mreznu su nvidia driveri, a negde na netu sam citao da taj bsod ima veze sa mreznom ne sa memorijom, moguce je da je do drivera za mreznu, ajd probacu za koji dan da reinstaliram sve pa da cekam ako izbaci bsod, ali necu da stavljam nvidia drivere uopste, zivo me zanima sta ce da se desi. Pasce reinstall u toku nedelje sad jos uvek skidam neke gluposti sa neta pa ne mogu da prekinem. Pozz

Ma 100% je do nvidijiniog drajvera,evo meni vec treci dan radi bez bsod a nisam instalirao te drajvere.Ranije sa njima,katastrofa,bsod prilicno cesto,hdd se pali i gasi prilikom reseta...

Ma 100% je do nvidijiniog drajvera,evo meni vec treci dan radi bez bsod a nisam instalirao te drajvere.Ranije sa njima,katastrofa,bsod prilicno cesto,hdd se pali i gasi prilikom reseta...
ma ja te za ide/sata sam odmah smak'o zbog tog gasenja/paljenja hardova i tu je stvar ok, ali ne znam sta ga jos zeza, ostali su mi za mreznu i za cipset, smaknucu i njih tj, necu da ih instaliram cim reinstaliram vistu za koji dan. Pozz

evo popasao sam danas jos jedan IRQ bsod, znaci to je taj interval od nekih 5 dana kada mi uvek iskoci bsod

Jeli neko OC grafiku pod Vistom i cim ? Kazu da radi ExperTool al meni nece.... :S:

sta sa grafikom?

Jeli neko OC grafiku pod Vistom i cim ? Kazu da radi ExperTool al meni nece.... :S:

E upravo to htedoh da pitam:) RivaTuner ne radi , tj. radi ali nemam pristup najbitnijim podesavanjima. ExperTool ne radi uopste. Ima li neko resenje kako Oc grafiku pod vistom x64?

Poz

Poslednja izmena:
Ej, ima ATITool 0.27 beta i radi pod Vistom, mogu da se OC bilo koje graficke.
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=725

E kao sto sam i pretpostavio nece da radi ni ATITool. Jednostavno 64 bit-na Vista ima taj problem da zahteva MS digitalni potpis da bi imao pristup kernel modu, i ako toga nema ona zabrani izvrsavanje drajvera. Lepo sam ja trebao 32-bitnu vistu da instaliram... Ako neko ima slican prob, a resio ga je, bilo bi lepo da to iznese ovde posto verujem da nemam samo ja muke sa ovim.

poz

evo konacno sam provalio da je uzrok BSOD-ova bar kod mene, nvidia driver ali za graficku, znaci citao sam po nvidia forumu da driveri za 8800 prave mnogo velike probleme i da se manifestuju na razne nacine, za sad sam iskusio 2, bsod, i povremeno pucanje drivera u toku neke igre (recimo najvise u INFERNAL), znaci pukne slika bude crno za 2-3 sekunde pa se vrati i kad izadjem u win onda mi prijavi u taskbaru da je nvidia driver stopped working bla bla, i sad sam 100% siguran da je problem do nvidia drivera, bilo za graficku bilo za cipset, izgleda da oba *ebu stvar, a sto se tice istog bsod-a u toku instalacije kod drugara to moze da bude samo neki gremlin jer mi to uopste nije jasno

Jos nijesam stigao da se igram sa AtiTool-om, malo se zabavljao sa stampacem.
Evo resenje za one sa HP 101x serijom :

1)install Xp software and drivers then reboot.

2)Goto Start/Printers. Right-click HpLaserJet10xx then left-click properties.

3)This will open a new HpLaserjet10xx properties window. Click on the Advanced Tab.

4)Click the Print Processor button located at bottom window.

5)A new Print Processor window will pop up. Select print processor as>>>IMFPrint. Select Default Data Type as>>>RAW. Click OK.

6)Now return to main HpLaserjet10xx properties window. Click on the General Tab. Click the Print Test Page button below.

7)Success! You should see your printer printing! Enjoy!

:wave:

Ajde mi nadji i resenje za Lexmark Z35 pod Vistom.

Ajde kad se vec pricamo o stampacima. Posto imam Photosmart AIO2610, a HP je izdao drivere i softver za isti. Skinuo instalirao, ali HP Solution Center ne vidi HP uredjaj iako ga je video installer tokom instalacije, a HP Essentials cim ih pokrenem ide poruka "stop working". Cudno, ali mi uopste nije jasno.

Poslednja izmena:
Smrc, toga sam se i plasio, mislis da ce biti ili da skupljam kintu za recimo Samsung 2010, za oko 6500din u Alti je ok.

Radi Expertool v. 4.9, obavezno restartujte poslije instalacije. Ipak cu morati da sacekam novu Rivu za mem preko 1900 jer ovaj neda vise.

:wave:

Da li neko ima ideju: cackao sam po Vistinim servisima i posle toga ne mogu da pokrenem Control Panel.

Pomagajte, pliz.

Poslednja izmena:
ima li neka preporuka umesto partition magic na visti? nekompatibilan 100%

Je l' to na 32 bit-noj visti ili 64? Meni ne radi.

32-bita, pouzdano znam da radi i na 64... Evo slichka, nece vise 'ebem li ga

P.S. Zaboravih da napomenem, drajver 101.41 (beta) nije dobar jer se G80 grije makar 7-8 C vise nego sa 100.65 a ne nudi nista dobro po pitanju performansi osim ako imate SLI ,)

Prilozi

• shot.jpg
    shot.jpg
    205.1 KB · Pregleda: 157
Vrh Dno