Pozdrav,
Ja sam pre par meseci kupio monitor Samsung 205BW i takodje sam bio skeptican kako ce
izgledati igre na wide screenu, buduci da nisam znao koji broj igara podrzava rezolucije koje
su za widescreen native. VELIKI broj igara koje igram najnormalnije prikaze u podesavanjima
mogucnost da izaberem 1680x1050 i to je extra. Postoje odredjene igre novijeg datuma koje
mi ne nude nista preko 1280x1024 i to na moje zaprepascenje i NBA Live 2007 na primer. Medjutim, cak i kada izaberem tu rezoluciju, taj stepen razvucenosti slike je zaista mali a gotovo nepostojeci u poredjenju sa osecajem pri igranju, gledanju filmova i koriscenju ovog monitora u aplikacijama za obradu slike, videa a i recimo excela. Kao sto neko malopre rece, sve nove igre i podrzavaju rezolucije wide screena ali je jako bitno i instalirati drajvere za monitor kao i naravno najnovije drajvere za grafiku. Ja sam bas juce kupio i nov kompjuter prilicno jak i sada mi SVE igre osim R6 Vegas i Ghost Recon Advanced Warfighter rade BESPREKORNO u 1680x1050 sa svim podesavanjima na najvisem. Jedino ponekad moram da iskljucim HDR lightning ako je i sve ostalo na maximumu da bih dobio najbolji frame rate. A uzgred kofiguracija je AMD 4,2 X2 dual core, 2xGB ddr2 667mhz, 7950GT sa 512 ram i Gygabite ploca ali ne znam napamet oznaku.
Moja topla preporuka svima je wide screen
P.S. A za 3 nedelje postajem ponosni vlasnik Samsung 245B monitora od 24" wide sa rezolucijom 1920x1200. Samo se nadam da ce moja masina moci da gura recimo Oblivion ili NWN2 na najvisoj rezoluciji bez da mogu da isprzim jaje na kucistu