Šta je novo?

F.E.A.R. Extraction Point

i fear i patch. Procesljaj thread

...ali ima i international (North A) na koju nece da primeni taj patch, vec mora ceo novi da skine 1.8 full od kako rekoh 300 i kusur mega. Ja sam ga kacio na SBB-u svojevremeno...bio je prilicno popularan :d

J...m ti i patch i sve ! Skinem 1.8 full patch koji ima skoro 600mb i ladno nece da ga instalira ! kaze da je samo kompatibilan sa Engleskom verziom igre !?!? Pa nemam ja kinesku verziju...what`a f..k ???

prvo iscitas topic, ili makar post direktno iznad tog ;) Imas americku i UK verziju :D

Poslednja izmena:
Imam dva giga memorije i opet isto kao i kad sam imao 1 gb, secka mnogo da m=ne moze da se igra? U cemu je fora?

Imam dva giga memorije i opet isto kao i kad sam imao 1 gb, secka mnogo da m=ne moze da se igra? U cemu je fora?

Secka u smislu da ti kida fluidnost, zapinje, ili manjak frejmova? Posto imas 2gb rama, pretpostavljam da ti se grafulja ne nosi bas najbolje sa igrom.

Igra radi super u pocetku preko 40 fps dok se memorija ne napuni, a posle odjedanput zakoci tj veliko seckanje hard disk stalno radi i drlja, da ne mozes nikako da se pomeris ni metar. Kada izadjem iz igre u task menadjeru pise zauzece memorije 1,5gb?

a na kojim setinzima igras ? FEAR na nekim jacim setinzima guta i mnogo jace graficke karte onako bez po problema :)

Da i to jako i zagusi.? Sta mislis sta je to?

Poslednja izmena:
Pa na haj,i maximum nekad, ali nepada frejm , nego pocne da secka.
Pa seckanje se valjda i sastoji u opadanju broja FPS :d ako nije stalno nizak FPS onda se radi o stuteru i swapovanju, ovo drugo bi trebalo da se javlja kod sistema s malo RAMa. Jesi li probao da malo olabaviš grafička setovanja, i meni s takoreći 7600GT koja je jača od tvoje 6800GT je znao da zaseče uz relativno skresane detalje, jesi l' ti siguran da taj novi modul RAMa radi :D

ok,fps nema nikakve veze mislim, u pocetku igre hard disk skoro i da neradi ali kada izadjem napolje onda blokira kao veliko seckanje i ni makac, isto to radi i na haj podesavanjima bez antialisinga i sa njim i na maximum podesavanjima,kao da se memorija puni ,puni a nikad neprazni pa puni sto bi trebalo, pa kad se istrosi ceo 2 gb rama pocne virtual memori da radi i secka? U cemu je fora?

Jel moze neko da mi kaze zasto mi prvi deo fear igre radi fenomenalno dobro na max podesavanja i nececka ni trunku,hard disk ucita nivo i vise se necuje ,a nastavak igre extrakton point na max podesavanjima secka kao lud. ? Jel zna neko sta Mozete da mi napisete koliko bi trbalo biti podesavanje na max ili high ili medium ,na fear xp, sa 2 gb memorije i sa nekom 6800gt kartom ili 7800gt ali da nesecka nikako.
Bas me cudi ovaj fear xp. Koliko mu je potrebno memorije da ne bi seckao? Mozda 4 gb?

Jel moze neko da mi kaze zasto mi prvi deo fear igre radi fenomenalno dobro na max podesavanja i nececka ni trunku,hard disk ucita nivo i vise se necuje ,a nastavak igre extrakton point na max podesavanjima secka kao lud. ? Jel zna neko sta Mozete da mi napisete koliko bi trbalo biti podesavanje na max ili high ili medium ,na fear xp, sa 2 gb memorije i sa nekom 6800gt kartom ili 7800gt ali da nesecka nikako.
Bas me cudi ovaj fear xp. Koliko mu je potrebno memorije da ne bi seckao? Mozda 4 gb?

teksture na medium, fiziku na medium, world object/details (nesecam se tacno) na medium. Teksture najvise kolju, pogotovo ako nemas 512mb na grafickoj...

ja nisam bas citao sve ispocetka ali sto se poslednje strane tice mogu da kazem da meni sve radi ok tj. poneki put secne tu i tamo negde mi malo opadne frame rate ali generalno ide ok.
Znaci u pitanju je 7600gt(ne kloknut) i 2 gb(i to na 333).Ako ti nesto znaci u testu imam sledece rezultate min-26/med-46/max-108(ovo je neki prosek)sa svim podesavanjima na max i iskljucenim v-synh om

ja nisam bas citao sve ispocetka ali sto se poslednje strane tice mogu da kazem da meni sve radi ok tj. poneki put secne tu i tamo negde mi malo opadne frame rate ali generalno ide ok.
Znaci u pitanju je 7600gt(ne kloknut) i 2 gb(i to na 333).Ako ti nesto znaci u testu imam sledece rezultate min-26/med-46/max-108(ovo je neki prosek)sa svim podesavanjima na max i iskljucenim v-synh om

Ma nema sanse da igras sve na max sa 7600.

@Diabolique

Jel ti to neka posalica od sinoc :)

Ma nema sanse da igras sve na max sa 7600.
Znam za ljude kojima ''originalni'' FEAR leti na 9550, i to sa detaljima na mid i nekom solidnom rezolucijom :d Što se mene tiče, ako ide ispod 60FPS, a meni je F:EP znao da ide iispod 30FPS, to je seckanje i nema dalje priče.

Poslednja izmena:
Ja uopste nemam zvuk u igri... verovatno zato sto imam XP reduced media edition, navodno igra koristi wma codec, instalirao sam ga ali i dalje nece... Da poludis...

ja na pocetku FEAR:EP kad gledam u helikopter sruseni imam ~18fps, sve na max sem softshadows (off). U benchmarku u igri mi je najnizi fps 41, 85% je preko 40fps, nista nemam ispod 30...Hocu da kazem da je taj in-game benchamrk mozda bio dobar za original, ali nije nikakav pokazatelj za Extraction Point posto u EP ima novih efekata, sve je podignuto za jos jedan nivo...

Poslednja izmena:
Људи па ја сам оргинални FEAR играо на pentium IV 1.7 Ghz, 512 Mb rama na 266 MHZ i 6600GT, на 70% подешавања и игра је радила као сан. Није ваљда да је овај Extraction point толико захтјевнији?!

Extraction Point je vise nego duplo zahtevan nastavak, nije mi jasno koji su k..... hteli da postignu sa tim kada nema nikakvih vidljivih poboljsanja grafike.

@Diabolique

Jel ti to neka posalica od sinoc :)

Jok. Sto bih se salio. Ja ne mogu da igram "obican" FEAR na max. sa 7600GST@620/1880 & [email protected]. Par podesavanja mora da se smanji da bi bilo igrivo. Pod igrivo podrazumevam da ne pada ispod 25fps. Na istoj masini sa 7900GTO, nisam mogao da igram EP na max.

A zasto posle igranja feara ep, nastavka, task menadjer u sistemu pokazuje da je zauzeto 1 gb memorije i racunar je jako spor.Koliko znam pri izlasku iz svake igre memorija se prazni do onoliko koliko smo imali pre igre ? Jel ovo neki bag u igri?

Napokon fear extraktion point je proradio na maximum podesavanja,osim antialisinga koga sam sputio na 2x umesto 4x, i antistroping filteringa na 4x umesto 16x, i igra radi ko sat, ne secka ni trunku ,100% igriva, fps preko 40.

Vrh Dno