Kad neko kaze da je glupo dati pare za gaming PC, a sve to imas za 500e mi stvarno povrsno zvuci. To bi' mogao da ocekujem od nekoga ko nikada nije igrao na pc-u i neko mu je objasnio da "Imas ovo za 1000000 € i ovo za 500....to ti je isto, sta ces da uzmes?" Od nekoga ko godinama igra igre na PC-u i bavi se najsitnijim detaljima u vezi sa tim, ne ocekujem ovakve zakljucke.
Kako uopste moze da se poredi PC gaming sa konzolnim? To mi nikada nece biti jasno.
Jedino sto je sigurno je da svi koji predju iskljucivo na konzolu, zaborave da su ikad igrali RTS, FPS i sve ostale "PC" tipove igara. Onda odigraju neki multiplatform naslov i zakljuce: "Eto, sad ovo imam za 500e, a koliko mi je trebalo na PC-u...kako sam bio glup".
Ok je zakljuciti da ne mozes/ne zelis vise da dajes pare, da ti se vise igraju zanrovi kojih vise ima na konzolama, ali ne moras valjda da proglasavas PC gaming zbog toga mrtvim???
Valjda ljudi imaju potrebu da pravdaju svaku svoju odluku, pa to tako mora da ide.
I te totalno besmislene i povrsne najave da ce MS, AMD, nvidia, intel i svi ostali propasti ili se baviti time cime se bave na potpuno drugaciji nacin je toliko neozbiljno da stvarno nemam reci da to opisem. To ni moja baba ne bi tako zakljucila. I uospte, sav taj hype mi je neverovatan. Vise ne mogu da se okrenem od tema vezanih za smrt PC gaminga.
I ja imam konzolu (x360), sve je stvarno super odradjeno, verujem da je i PS3 odlican, ali to je toliko razlicit pristup igranju od onog na PC-u, da je svako poredjenje besmisleno i sve se svodi na licni izbor (iz najrazlicitijih razloga).
Niti ima onog sjajnog framerate-a koji svi ocekuju i podrazumevaju (bar oni koji su sa pc-a presli na konzolu zbog toga), niti je joypad samo stvar navike za mnoge zanrove (prosto je inferioran, nema dalje price, i to visestruko). Jednom je Ser_Zile, cini mi se, to opisao kao osecaj da igras sa vezanim rukama ili jednom rukom. Bas tako sam se i ja osecao. Tako da, kad se sve sabere, imas jedno simpaticno iskustvo za malo para i to je to.Sve ovo pricam iz ugla nekoga ko je navikao na (dobar) PC i ako neko "prosto ne igra FPS, RTS i sve ostalo gde se koristi mis i tastatura", onda smo jednostavno razliciti koliko god se razlicit moze biti. Pa i u Third person shooterima (na konzolama ima stvarno odlicnih) mi toliko fali kontrola kamere misem, da mi se place. O 30 fps da ne pricam.
To sto sad "svi" pricaju bas tu, istu pricu stvara neverovatan hype i verovatno ce rezultovati time da mnogi ljudi NECE upgrade-ovati PC i kupice nextgen konzolu. Prosto ispadas glup ako ti KAO nisi na vreme shvatio koliko je sati, a istina je da te dve price APSOLUTNO nemaju veze jedna sa drugom... Mada nije ni cudo, kad se hype oko svega toga vestacki stvara vec 100 godina. Prosto ne mogu da verujem sta je sve napisano/objavljeno od prvih najava za ps3 i x360 sto tehnicki, sto vezano za poredjenje s pc-em. O demonstracijama buducih igara da i ne govorimo. Moram da priznam da sam i sam donekle naseo na celu tu pricu.