Šta je novo?

virtua tennis 3

The_Grunf

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2004
Poena
620
Da li je ko probao, vidim da se pojavio ?!

Kakav si ti lik:D ,odakle ti sve to takvom brzinom?Hehe,ovo me bas interesuje.Deluje lepo,a igrivost?Ako neko moze da uporedi ovo sa Top Spinom 2 bilo bi sjajno...

Da,jos jedno vazno pitanje:Ima li Dzej Dzej:D ?

Poslednja izmena:
lepe slicice, videcemo kakva je atmosfera kad pravi teniser to i isproba...skidam trenutno pa kad skinem javljam utiske...citao sam neke komentare (negde) i kazu da je prilicno dobro...

samo da je fizika loptice i biomehanika udarca dobra kao u pes-u onda bi bilo super (i hope so)

muskarci: roddick, federer, nalbandian, nadal, henman, haas, blake, hewitt, ancic, dent, ferrero, grosjean i monfils
zene: sharapova, davenport, v.williams, mauresmo, hantuchova, vaidisova, hingis

znaci nista od J.J. Express (verovatno joj ponudili malo para kao prosli put :D)

Poslednja izmena:
Kakav si ti lik:D ,odakle ti sve to takvom brzinom?Hehe,ovo me bas interesuje.Deluje lepo,a igrivost?Ako neko moze da uporedi ovo sa Top Spinom 2 bilo bi sjajno...

Da,jos jedno vazno pitanje:Ima li Dzej Dzej:D ?

Huh, Top Spin mi je ozbiljniji tenis, medjutim Virtua mi je super jer mogu sa ortacima ili devojkom da igram ovo lakse nego sto sam mogao Top Spin, nekako se Virtua lakse kapira, lakse se uigras, ne pravi se tolika razlika izmedju onih koji su visili duze na tenisu od onih koji su upali samo da se malo zabave, bas zato sto je vise arkada. Znaci za zevzecenje je kul.

Huh, Top Spin mi je ozbiljniji tenis, medjutim Virtua mi je super jer mogu sa ortacima ili devojkom da igram ovo lakse nego sto sam mogao Top Spin, nekako se Virtua lakse kapira, lakse se uigras, ne pravi se tolika razlika izmedju onih koji su visili duze na tenisu od onih koji su upali samo da se malo zabave, bas zato sto je vise arkada. Znaci za zevzecenje je kul.

pa da, i meni su se u VT 1 svidjali oni arkadni potezi karakteristicni vise za nindze nego tenisere:) Znaci ostalo je po starom, super. Idem da "kupim".

Top Spin 2 je krš, Virtua Tennis 3 je provereno mnogo bolji. Ako te ne mrzi, napiši samo kako igra radi na tvojoj mašini, s obzirom da su nam konfiguracije slične.

Poslednja izmena:
Top Spin 2 je krš, Virtua Tennis 3 je provereno mnogo bolji. Ako te ne mrzi, napiši samo kako igra radi na tvojoj mašini, s obzirom da su nam konfiguracije slične.

Navedi neke konkretne razloge zasto je Top Spin 2 losa igra. Top Spin 2 je realnija simulacija tenisa, dok je Virtua Tennis 3 arkada, pa se bas ni ne mogu ravnopravno uporedjivati.

Navedi neke konkretne razloge zasto je Top Spin 2 losa igra. Top Spin 2 je realnija simulacija tenisa, dok je Virtua Tennis 3 arkada, pa se bas ni ne mogu ravnopravno uporedjivati.

Hajde, nije loš, ali nije ništa posebno. Cela ideja sa risk shotovima je stravično loše implementirana, to mi najviše smeta. Veruj mi da sam originalni Top Spin dugo smatrao najboljom teniskom simulacijom, boljom od Virtua Tennisa (dok nisam probao Rolland Garros 2005 Powered By Smash Court Tennis za PlayStation 2) ali dvojka me je razočarala jer nije donela bukvalno ništa novo, nikakvo iole bitno poboljšanje.

Virtua Tennis je definitivno arkada ali nije NBA Jam ili tako nešto, a TS2 je kvazi simulacija pa ove igre mogu da se porede.

Poslednja izmena:
slazem se sa forsaken demon-om, Virtua Tennis mi je za klasu bolji, a Top Spin 2 sam bash dosta cepao (i singleplayer i multi (singlove i dublove))

Malo da iznesem utiske. Igra je definitvno poboljsana u odnosu na keca, animacije igraca su prelepe, pokreti dosta verni svojim real time predstavnicima. Volim sto ima sitnih detalja kao viorenje majica, suknjica... Cini mi se da nije bas toliko arkadno kao prvi deo. Senke su isto lepo odradjene. Najvece mane su mi ponovo losi uglovi kamere sto se tice replay-a. Mogli su to malo preglednije da odrade. Modeli tj. lica igraca su mi ruzno odradjena. Ajde neki jos koliko toliko ok izgledaju, ali kad sam video Mariju Sarapovu spreda da se kezi, kao neki zombi, odvratno. Stvarno su ga preterali sa tim borama lica i teksturama, lice mi malo na modele iz Doom 3. Top Spin 2 ima prelepe modele igraca, tamo je Federer odlicno odradjen, a ovde bas ne. I slika je super ostra dok je kamera na terenu, a ne kao onaj zamoran motion blur u Top Spin2, a optimizacija je odlicna. Sve u svemu super zanimacija.

Jel neko probao kod sebe da igra u dva igraca? Kada idem na control setup pise mi sa desne strane 1, a ostali kruzici su prekrsteni. Znaci pise samo player 1 u listi. Imam logitech gamepad precision i sa njime mogu da lepo igram. E sad je problem kako da namestim i drugi igrac da igra.

Poslednja izmena:
Minimum je proc na 2 GHz, 512 MB RAM, 128 MB pixel shader 2 karta. Na mojoj konfi super sljaka na maksimumu.

Poslednja izmena:
Igra je ekstra optimizovana - izgleda bolje od Top Spina 2 a kod mene na mašini koja je maltene današnji prosek leti sa svim detaljima do kraja (u 1680x1050). Na istoj mašini, u manjoj rezoluciji (1280x1024) Top Spin 2 je na granici igrivosti.

Jos sam jednu vecu manu primetio. Ma koliko puta da primenim lob, uvek stignu da mi vrate velikom brzinom sa bodovima u dzepu. Lob je prakticno beskoristan.

Lepse izgleda od Top Spina 2 i manje je zahtevan ali samo je tu u prednosti. Mrezu je nemoguce pogoditi iz igre, znaci poeni mogu da traju i po 5 minuta. Takodje nemoguce je iz igre promasiti teren sem ako protivnik ne zakuca... Svaki treci udarac je u stilu da se igrac baca kao nekada Boris Beker koji je to mozda radio jednom u citavom turniru. Nema slajs servisa, nema risk udaraca...
Protiv kompjutera brzo dosadi, mozda za neku zezanciju sa ortacima i moze da posluzi...

Risk udarci u Top Spinu 2 bi i bili njegova prednost, da su urađeni kako valja. Za ostale stvari si u pravu, ali Virtua Tennis nikada i nije pretendovao da bude simulacija. Njegov najveći problem je slaba karijera i činjenica da je jako malo unapređen u prethodnih koliko, 7-8 godina.

Jel neko probao kod sebe da igra u dva igraca? Kada idem na control setup pise mi sa desne strane 1, a ostali kruzici su prekrsteni. Znaci pise samo player 1 u listi. Imam logitech gamepad precision i sa njime mogu da lepo igram. E sad je problem kako da namestim i drugi igrac da igra.
Nama je uspelo da namestimo za 2 (tastaturu ko keca, na dvoju logitech precision), ali nikako da nam igra prepozna sva 3 joypada i da koristimo i tastaturu (za dubl). Nece pa nece..
<edit> sad isprobah samo jedan precision i tastaturu, i nece, izgleda da ako oces da igrash u paru moras da imash 2 joypada, a za dubl 4, koji smor

Poslednja izmena:
Uh... znam da je u pitanju arkada, ali je ovaj tenis toliko uprošćen da prerano dosadi. Igrao sam ranija izdanja VT, jako dobro se zabavljao, ali nakon toga odigrao i sve druge tenise i sada kada ponovo vidim VT, to jednostavno nije to. Premala raznolikost udaraca, čak i za igranje protiv živog protivnika.

Highl1, pa jel moze da se igra sa tastaturom i gamepadom jedan protiv drugog ili ne moze? Ako moze, objasni kako se namesta.

Kad drzim maksimalno levo ili maksimalno desno prilikom udarca iz igre sa bilo kojim igracem loptica nece pasti ni blizu linije vec pola metra od nje. Jedino linija moze da se pogodi prilikom izlaska na mrezu ili kucanja. Servis je ocaj, svaki moze da se vrati i svi su manje vise isti. Ako se prilikom servisa pritisne na dole, loptica obavezno ide u mrezu znaci nemogucnost skracivanja servisa. Drop shot moze da se izvede samo ako imate svo vreme na svetu da drzite na dole i slajs, tj. kada protivnik vrati neki balon.
Top spin je po mom misljenju za klasu bolji sto se tice gejmpleja.

Highl1, pa jel moze da se igra sa tastaturom i gamepadom jedan protiv drugog ili ne moze? Ako moze, objasni kako se namesta.

Koliko sam cheprkao, mislim da moras da imas 2 gamepada, jer se prvi gamepad i tastatura kapiraju kao jedno, odnosno uvek se odnose na player1 ...

Izgleda da i ovde treba neka zakrpa za 8800. Meni radi kao slow motion :crash:

u pravu je Gorenstein, morash da imash 2 joypada.

Kad drzim maksimalno levo ili maksimalno desno prilikom udarca iz igre sa bilo kojim igracem loptica nece pasti ni blizu linije vec pola metra od nje. Jedino linija moze da se pogodi prilikom izlaska na mrezu ili kucanja. Servis je ocaj, svaki moze da se vrati i svi su manje vise isti. Ako se prilikom servisa pritisne na dole, loptica obavezno ide u mrezu znaci nemogucnost skracivanja servisa. Drop shot moze da se izvede samo ako imate svo vreme na svetu da drzite na dole i slajs, tj. kada protivnik vrati neki balon.
Top spin je po mom misljenju za klasu bolji sto se tice gejmpleja.
Upravo stvari koje najviše smetaju. Slažem se 100 posto procenata :)

Vracam se na Top Spin 2.Ovo je u nekim svojim elementima uzas.Na primer servis-svaki je isti.Udarci su neverovatno glupi,igrac pada na zemlju svaki drugi put...Nema smisla stvarno.Trening ovde ne igra nikakvu ulogu.:mad: Mrzi me dalje da nabrajam.Pa sta ako je optimizovana?Bas je bezveze.

Vracam se na Top Spin 2.Ovo je u nekim svojim elementima uzas.Na primer servis-svaki je isti.Udarci su neverovatno glupi,igrac pada na zemlju svaki drugi put...Nema smisla stvarno.Trening ovde ne igra nikakvu ulogu.:mad: Mrzi me dalje da nabrajam.Pa sta ako je optimizovana?Bas je bezveze.

Fakat je da je igra arkada i da su neke stvari jako jednostavne, što mnoge može da odbije od igre, ali ovo što si ti nabrojao nije tačno.

Servis jeste malo bezveze, ali nije svaki isti.

Ne znam šta tačno znači "udarci su glupi"? Odnosno, šta ti tačno smeta.

Ako se dobro namestiš na udarac, nećeš pasti na zemlju svaki drugi put, čak ćeš moći da primetiš i da jednim dugmetom mogu da se izvedu 3-4 različita udarca. No, činjenica je da je prelako vratiti lopticu u teren skakanjem za njom.

Trening igra veliku ulogu i razlika u igri nekoga ko ima sve skillove na 1. i na 18. nivou je više nego ogromna.

Koliko si igrao?

Nazad
Vrh Dno