Ja ni posle 3 sata nisam naleteo na dobro oruzje. Pistolj i dvocevka su za sada tu. A ni NPC nisu nesto bolji. Jad i beda. Nema zasta pas da ih ujede. To mi se svidja. A ne odmah na pocetku nadjem neki top od puske i prosetam se po mapi za jedan dan. Malo me nervira kako su odradili kretanje protivnika i NPCa, ali ajde. Nije ni toliko lose. Moze da prodje. Igram na STALKER tezini i poprilicno su opasni. Konstantno se krecu pa je malo teze da ih pogodim, ali gadjam u glavu i stomak. Kada se promeni nisan u crveno onda na okidac. Zbrisao sam na ono brdo iznad kampa i jedam je ispucao jedno 5 metaka ka meni, a tek 6 me je pogodio. E..to mi se svidja, a ne sa 500m ili 1km, kako opali svaki pogodak. Atmosfera je odlicna, igra ima zivota, okruzenje je brutalno dizajnirano. Bas su se potrudili. Vremenske prilike su super odradjene, mada je vreme shit. Bilo malo vedro i onda kisa. Smena dana i noci je super. Ima taj real, blagi prelaz kada polako pada mrak. Primetio sam nesto jako zanimljivo da po noci zverke koje se setaju izlaze masovnije u potrazi za hranom. Eto to je jedan jako zanimljiv detalj. Mapa je ogromna. Jedva cekam da se dosetam u Pripyat, mada je on za sada jako daleko. Znaci igra je potpuno otvorena. Nema ogranicenja. Questovi, sporedni kvestovi, na mapi se odmah ucrta gde se radi quest. Igra ima priblizan interfejs kao Deus Ex. Kada dune vetar, ako se stoji u mestu onda krene malo da se talasa slika. Sjajno. Naleteo sam na anomaliju, ali sam zbrisao brze bolje. Odlicno su uradjene. MENU je sjajno uradjen sa onim lupa efektom i ruiniranim zidom.
Igru sam pokrenuo na Athlonu 64 3200 Venice,
1 GB Geil,
ATI Sapphire X1600 Pro 512 DDR
Podesavanja su 1024x768
svi slajderi su bili na max, to sam se zezao da probam.
Na otvorenom u pocetku je kocilo, ali kasnije ide bolje, dok ne naletim na neko naselje i onda krene da stuca.
Da. Posle 8 godina druzenja sa ATI karticama, prelazim na NVidia.
Danas idem da zamenim ovu moju, za Gigabyte 7950 GT 512 DDR3.
Taman da malo prodise sa ovom novom kartom.
Igra ima potencijala. Nekima ce leci, nekima ne. Stvar ukusa.
Sa par peceva ce biti ok, ako ti pecevi budu uspeli da rese ove probleme koje ste naveli.
Meni se jako dopada, mada ima nekih stvari koje mi ne mirisu(kretanje NPCa i protivnika).
Ma igra poseduje tu zlokobnu atmosferu zbog koje je i igram.
Potpuno otvoreno okruzenje. Mogu da radim sta mi padne na pamet.
Gomilu questova, i naravno na pocetku sam na poslednjem 585 mestu liste najtrazenijih STALKERA.
Cutite!! Moglo je i gore da bude, posle 6 godina razvoja i odlaganja.