Šta je novo?

Sa 940BF na 206BW?

• Začetnik teme Začetnik teme Goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Vredi li ovaj prelazak?

Ni po čemu... Čak naprotiv.
Što volim kad mi ljudi razreše dilema, još ako su Moderatori, tim bolje.
Imam još jedno pitanje. Kako kod nas Samsung stoji sa (bad pixel tolerancijom) tj. kako inače stoji. dali je kao VS na 0 ili i dalje toleriše po nešto, i kako se Wide ponaša u igrama i programima. Jel ga prepoznaju ili je poneki "da", a poneki "ne"?

Poslednja izmena:
Pa ista je rezolucija, a 226 ima manji kontrast nego 206, a isto važi za odnos 225 i 205BW. 20-ice su ubedljiviji što se samog kvaliteta slike tiče - kontrast, osvetljenje, čak i prikaz boja. Tek neka 22-ka sa PVA panelom ima smisla kao upgrade. Ne vredi davati dosta više para samo zbog dijagonale, osim ako nekome baš to ne znači zbog gledanja filmova. Ako daš 550, tj. 250 evra doplate evra za još 2 inča, onda daj još 250 evra za još 2 inča, ali onda dobijaš i PVA panel i full HD. Kapiraš?

Što volim kad mi ljudi razreše dilema, još ako su Moderatori, tim bolje.
Imam još jedno pitanje. Kako kod nas Samsung stoji sa (bad pixel tolerancijom) tj. kako inače stoji. dali je kao VS na 0 ili i dalje toleriše po nešto, i kako se Wide ponaša u igrama i programima. Jel ga prepoznaju ili je poneki "da", a poneki "ne"?

Nemam pojma za "toleranciju", to zavisi da li model ima Zero Bad Pixel garanciju ili ne. A ja sam testirao 8 samsunga zaredom pre par dana, kao i par BenQa i neke LCDTV-e i nijedan nije imao bad pixel. Inače, BP se sada češće pojavljuju na xVA panelima nego na TN filmovima, provereno.

Pa ista je rezolucija, a 226 ima manji kontrast nego 206, a isto važi za odnos 225 i 205BW. 20-ice su ubedljiviji što se samog kvaliteta slike tiče - kontrast, osvetljenje, čak i prikaz boja. Tek neka 22-ka sa PVA panelom ima smisla kao upgrade. Ne vredi davati dosta više para samo zbog dijagonale, osim ako nekome baš to ne znači zbog gledanja filmova. Ako daš 550, tj. 250 evra doplate evra za još 2 inča, onda daj još 250 evra za još 2 inča, ali onda dobijaš i PVA panel i full HD. Kapiraš?

Cekaj, ti rece na temi o monitorima da 225bw nisi ni video? Mislim postujem tvoje misljenje kao profesionalca u ovoj oblasti i kao coveka kome prodje gomila svega kroz ruke (i ispred ociju) ali mislim da su monitori najnezahvalniji za procenu po 'gut feelingu'.
Ne znam kako stoje cene sada, ali kada sam ja uzimao monitor razlika izmedju 205bw i 225 bw je bila 6000 din.

Pa ista je rezolucija, a 226 ima manji kontrast nego 206...

Cek malo... otkud ti to da 226BW ima manji kontrast nego 206BW? Mozda ima u praksi ali na papiru su stvari potpuno obrnute.

Evo specifikacija sa zvanicnog sajta AU Optronics-a, proizvodjaca panela koji se ugradjuju u 206BW i 226BW.

Panel AU Optronics iz 206BW modela
AUO206BWpanel.jpg

Panel AU Optronics iz 226BW modela
AUO226BWpanel.jpg

Sa ovih specifikacija se primecuje da AUO navodi razlicite specifikacije u odnosu na Samsung-ove specifikacije za 226BW. Konkretno, za panel iz 226BW modela navodi da ima osvetljenje 250cd za razliku od Samsungovih 300cd kao i brzinu odziva od 5ms za oba modela za razliku od 2ms koliko navodi Samsung. Kod 226BW modela postoji jos jedan panel (oznaka AMLCD 220M1) koji se ugradjuje u njega i proizvodi ga Samsung u svojim proizvodnim pogonima. Po stranim forumima se prica da Samsungov panel ima verniji prikaz boja i manje probijanje pozadinskog osvetljenja u odnosu na AUO panel.

Sto se tice tolerancije na mrtve pixele... mislim da je je zamena tek na 5. mrtvaka, nisam siguran. I ja sam u dilemi izmedju ta dva modela... ali trenutno sam na strani 206BW modela, prvestveno zbog cene i manjeg rastojanja medju pixelima(0,258 vs 0,282). Ne bih da dajem dodatnih 60+ evra za stretch-ovan 20" monitor 😀

Po meni je veličina presudna - ipak je 22" 22"... :smoke:

U pravu si, dobro razmišljaš, ali razlika je mnogo više od 60 evra, koliko sam ja video. Ja sam na testu imao S model 226-ice, sa AUO panelom i veoma je dobar, ali mi se više sviđa 206. Jednostavno, kontrast je ubedljiviji, uniformnost bolja, a čini mi se i odziv...

Ima razlike i to bitne

Ima jedna opaka razlika ako te interesuje igranje igrica, gledanje filmova.
226BW kao prvo ima DC ( dynamic contrast ) koji se ukljucuje i koji je 3000:1, kao drugo ima Vista sertifikat sto i nije nesto ali ga ima kao trece mnogo je lep uzivo :wave: !!! A 206bw ima sve to isto ali samo manju dijagonalu a i cenu nizu za 100e u DE! Kol'ko para tol'ko muzike.

http://monitor.samsung.de/article.asp?artid=8ABB3CCD-03B7-4A00-BD91-AAF77E36757C
http://monitor.samsung.de/article.asp?artid=D4396C5D-1D36-4535-832F-92EC7FD30FBF&show=feats

A kakva je situacija sa gledanjem TV-a, Konkretno imam Haippague PVR-150 Media Kit i nešto nisam video da podržava WideScreen. Jel neko probao, kako bi to izgledalo.

Smatram da je Samsung 206BW bestbuy za sada,u svojoj klasi naravno.Do skoro sam razmišljao o 19' ali ipak definitivno je naredne 2-3 god opravdana kupovina 20-22'.Treba i misliti na grafičku karticu tako da ko ima 8800 GTS 320MB i jaci a želi da se igra u native rezoluciji nema sta da se brine za nove naslove.

Pa ako idemo tom logikom da su 22 samo strechovane 20-ice onda su i 19-ice samo strechovane 17-ice, a ne vidim da se vlasnici 19 zale i da bi radije posedovali 17 zbog manjeg pixel pitch-a. To je zvzb, a ako vec imas 19( sada da pucas 350e[206bw] zbog 1 incha) nemoj da uzimash nista ispod 22.

Nazad
Vrh Dno