Šta je novo?

Labeflesh gde ima da se kupi?

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Gde imaju da se kupe dotični mediji, tj. da li ih ima u BGD?

Ne trudite se uopste da nadjete doticne medije.
Prvo, prave samo DvD-e, ne i CD-e.
Drugo, vrlo su skupi (u odnosu na LightScribe).
Trece, NE mogu se naci na 90% SVETSKOG trzista.
Cetvrto, ako ih i nadjete, samo mala kolicina preko sivih kanala, mislim da je bilo 10kom za 25e. Bilo.

Pojaviće se pre ili kasnije. Tako je bilo i sa LightScribeom kad se pojavio, a sad ima da se kupi na svakom ćošku

Pojaviće se pre ili kasnije. Tako je bilo i sa LightScribeom kad se pojavio, a sad ima da se kupi na svakom ćošku

Ne bih se slozio. LF i LS su izbaceni paralelno. Zapravo, ako uzmemo u obzir Yamahu i [email protected] je izasao ranije :D
Nije poenta da toga nema kod nas, nego da ga nema (vecinom) nigde.

Ne bih se slozio. LF i LS su izbaceni paralelno. Zapravo, ako uzmemo u obzir Yamahu i [email protected] je izasao ranije :D
Nije poenta da toga nema kod nas, nego da ga nema (vecinom) nigde.

Ovo lici na ono cuveno da uvek losiji standard pobedi, nije mi jasno zasto NEC nije svima podelio licencu za LF. Izgleda da samo Fujifilm veruje u NEC i LF, a samim tim ce i LF verovatno otici u zaborav.

I meni je LF lepši (volim taj blue-silver metalic look za razliku od onog braon g*ta), a i software (Nero CoverDesigner) ne smara mašinu kao LS koji traži onaj stupidni API drajver koji vam uspori sistem dok priprema i radi crtanje (HP, mis'im šta reći...).

LF se ipak pojavio godinu i po dana kasnije na tržištu (okt 2005 vs mart 2004) a i to "pojavljivanje" LFa je bio više paper-launch. HP je u međuvremenu ugovorima vezao stravičan broj kompanija svih profila (ceo lanac od usluge, preko softvera, do uređaja i proizvoda) uz sebe tako da za Yamahu/Fuji nije ostalo puno mesta. Fuji i Ritek teško mogu nešto bitno da urade, tj. pokušavao je Fuji ali od toga nema ništa.

Dovoljno je reći da su LF diskovi onaj isti F1 Ritek koji se može kupiti kod nas u običnoj varijanti i koji nije baš sjajan (možda je kontrola kod LF verzija bolja, to ne znam), dok iza LS-a ipak stoji jedan MKM/Verbatim, pa i MBI, CMC...

Još nešto, Lightscribe će se na isti način najverovatnije implementirati i na HDDVD i BluRay tako da za taj standard "nema zime", dok za LF tehnologiju nisam siguran da će ići tako glatko (naročito za BluRay).

Buttom line, .de ili .com pa ako neko radi shipping eto sreće...

Mislim da bi i Sony mogao da se ukljuci, kad su vec krenuli u ovu Optiarc saradnju, bilo bi glupo praviti rezace a ne praviti medije za iste.

Ako do sad nije zaziveo, cisto sumnjam da ce nesto uskoro da se desi.

Nazad
Vrh Dno