Šta je novo?

* Top 10 SuperPi *

Poslednja izmena:
OPN-462 mi kaze da je Batch Production Number = 0002. Da li to znaci da je drugi cip iz centra vafera?
Inace, dig'o bi jos napon ali je OVP na ovom Asus-u na 2.1V. Juce, dok sam se igrao, posle jednog od hard reseta pomislio sam da sam s**** plocu. Nije htela nikako da se upali. Na srecu, vadjenje i ponovno stavljanje procesora je resilo problem.

Sada mi jos ostaje da ga stavim pod vodu i da probam sa brzom memorijom.

Pozdrav korisniku H.U.D. :wave:. Od njega sam uzeo proc.

@monti: Sta mislis koliko bi dobio sa vodom?

OPN-462 mi kaze da je Batch Production Number = 0002. Da li to znaci da je drugi cip iz centra vafera?
Inace, dig'o bi jos napon ali je OVP na ovom Asus-u na 2.1V. Juce, dok sam se igrao, posle jednog od hard reseta pomislio sam da sam s**** plocu. Nije htela nikako da se upali. Na srecu, vadjenje i ponovno stavljanje procesora je resilo problem.

Sada mi jos ostaje da ga stavim pod vodu i da probam sa brzom memorijom.

Pozdrav korisniku H.U.D. :wave:. Od njega sam uzeo proc.

@monti: Sta mislis koliko bi dobio sa vodom?

Gledaj , za svaki dan (a posebno u ljetnjem periodu) od vode ces imati vise....
Sto se tice kratkotrajnih OC-sesija sa ciljem postici bolji rez pokazalo se bolje resenje veoma hladna ambijent temperatura + dobar tezak bakarani hladnjak poput Hyper6

Sto se tice batch'a tu si u pravu 0002 zvuci na teski centar u waferu

Poslednja izmena:
Evo, montirao sam novu plocu. Ovo su rezultati, moram ovako sa 3 otvorena cpuz jer jednostavno mi ne izbacuje ID kad uradim validaciju...kaze validated:yes ali nikako da dobijem ID, pa ne mogu da ostavim link...inace, koristio sam onu copy waza foru (kopirao 2GB file) pre nego sam uradio 1m, a latencije memorije su setovane pomocu memset-a.

Prilozi

• Spi.JPG
    Spi.JPG
    190.7 KB · Pregleda: 87
Update: spi ispod 19 s

Prilozi

• SPi.JPG
    SPi.JPG
    223 KB · Pregleda: 65
Ovih dana sam imao vremena, pa sam se malo overklokovao procesor...Stigao sam do 3.6Ghz i odradio sam super pi...Mislim da nije los rezultat i da bi sa nekom kvalitetnijom memorijom mogao jos...

Prilozi

• super pi.JPG
    super pi.JPG
    309.3 KB · Pregleda: 90
e nisam video da je izasao cpuz 1.39 pa ovako u slikama cim budem imao vremena uradicu sa 1.39 e sad ako priznate prizna ako ne ne MOJA GRESKA
nije rez kao ovaj iznad ali boze moj :wave:

Prilozi

• val.JPG
    val.JPG
    160.9 KB · Pregleda: 47
  • val2.JPG
    val2.JPG
    67.2 KB · Pregleda: 54
  • wr 35 si down.JPG
    wr 35 si down.JPG
    242.2 KB · Pregleda: 73
...jes da je ovde era c2d ali ipak evo da okacim verovatno i moj poslednji rez sa sempronom 2800+ 64., voltaza 1.57V, BOX kuler, setinzi 345x8 , mem divider 12, tj memorija je na 230mhz, 3-3-3-10, 1T . Rez je ~33.5s. Ako je ovo ok rez za semprona, recite pa da okacim i CPU-Z ili sta vec treba da bi bilo upisano na listu ili gde vec vodite statistiku :). Hteo sam ispod 33s ali nesto nece da mrdne preko 346FSB, ili CPU i Ploca, MOZDA probam jos da se cimnem malo ali mislm da je CPU sa BOX-om tu na izdahu :p

Prilozi

• spi33s.JPG
    spi33s.JPG
    201.6 KB · Pregleda: 101
Poslednja izmena:
.........machina pri otvorenom prozoru,spoljna temp 7°C....hoce li se jos malo spustiti ove "zime",pa da padne sub12s@cold air :D

Aj kad smo vec kod toga, zaboravio ovo da okacim do sada, od pre 10ak dana ono kad je bio jaci vetar oko 4c il koliko je vec bilo napolju, inace ovo je u sobi u kucistu, nije pri prozorom....

P5Bdlx vdrooped, Scythe Infinity, isti cpu i mem ko ranije

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=171956

Prilozi

• sPI 1mb 11.844.JPG
    sPI 1mb 11.844.JPG
    180.2 KB · Pregleda: 152
@millyons
pa kako bre zaboravis da okacis takav dobar rez :D
toliko postujes na extremu da zaboravis da okacis rez na bench ;)
ekstra...svaka cast...pokidah se da skinem Kakarotha,sad moram i tebe :d

koji naponi?

:wave:

Poslednja izmena:
Svaka cast obojci cheers

@millyons odlican rez s obzirom da je asus relativno spor. Na koliko si butovao masinu?

zar superPI ne profitira znacajno od 1T tajminga ? Kod mene je 225mhz 1T brze od 250 i kusur 2T...i to nekih 2 sec brze u superPI...

zar superPI ne profitira znacajno od 1T tajminga ? Kod mene je 225mhz 1T brze od 250 i kusur 2T...i to nekih 2 sec brze u superPI...

Da na amd-u, na intel-u 1T znacajno ogranicava klok memorije(max 800-900) pa niko ne vozi 1T parametar.

oki doki :) Pitanje je bilo da li ce skor na c2d biti veci sa 1T i 667mhz ili 2T i 800mhz, iste latencije...Na mojoj masini (AMD-u) sve brze radi na 1T i 225 nego na 2T i 250...

edit: cak je i A-Data ddr500 na 274mhz 2T radila sporije SuperPI nego na 225mhz 1T...ako razumete sta ocu da kazem...Sandra je pokazivala veci bandwidth (4000) na 274, ali mark01, super PI, mark 2005 itd itd, sve je davalo bolje rezultate sa nizim taktom memare i 1T

Poslednja izmena:
@millyons
pa kako bre zaboravis da okacis takav dobar rez :D
toliko postujes na extremu da zaboravis da okacis rez na bench ;)
ekstra...svaka cast...pokidah se da skinem Kakarotha,sad moram i tebe :d

koji naponi?

ma planirao da iscupam sve van kucista pa da vidim dali moze i bolje pa da ga zakacim, al me mrzelo danima a sad vidim da nece izgleda biti vise onih lepih temperatura za benchovanje, kad sam dobio notifikaciju za tvoj post sam skapirao da na kraju ovaj nisam ni zakacio.....

a napon nisam merio unimerom a mbm je pokazivao oko 1.67v koliko se secam

Svaka cast obojci cheers

@millyons odlican rez s obzirom da je asus relativno spor. Na koliko si butovao masinu?

399mhz, nije bas spor kada je na 1066 strapu, samo da ima strap setovanje u biosu i bio bi vrh ova je cak i C1 bez modova (osim za vdroop) ma dobar je P5Bdlx, realno tek sada izlaze ploce (965) koje ga ugrozavaju, doduse Commando gledam kao nasminkan P5Bdlx al samo da se smisli vdroop za Quad-GT i gledacu da ga uzmem

@millyons
cek,cek :D
moj cpu na sobnoj temperaturi nema sanse da predje 440x9..kad ga primaknem prozoru,kao juce vec se vidi napredak...najbolje sam izvukao sa biostarom 465x9,kad sam celo kuciste izbacio napolje kad je bilo otprilike 2-3°C...steta sto sad nema tih niskih temp,pa da ponovim sa abitom...ako se neko raduje hladnom vremenu to su okeri :D :d :D

pitanje,ne shvatam najbolje,tvoje kuciste je bilo u sobi ili pri prozoru ili na terasi na onom vetru i 4°C :trust:
ako je bio u sobi i otvorenim prozorom,to je stavrno xtra skor...kad bi zahladnelo i ti izbacis celo kuciste napolje,verujem da bi ga tek onda razvalio :D
1.67v u winu,posto si napisao vdroop,znaci u biosu 1.73~1.74v :trust:

@millyons
cek,cek
moj cpu na sobnoj temperaturi nema sanse da predje 440x9..kad ga primaknem prozoru,kao juce vec se vidi napredak...najbolje sam izvukao sa biostarom 465x9,kad sam celo kuciste izbacio napolje kad je bilo otprilike 2-3°C...steta sto sad nema tih niskih temp,pa da ponovim sa abitom...ako se neko raduje hladnom vremenu to su okeri

pitanje,ne shvatam najbolje,tvoje kuciste je bilo u sobi ili pri prozoru ili na terasi na onom vetru i 4°C
ako je bio u sobi i otvorenim prozorom,to je stavrno xtra skor...kad bi zahladnelo i ti izbacis celo kuciste napolje,verujem da bi ga tek onda razvalio
1.67v u winu,posto si napisao vdroop,znaci u biosu 1.73~1.74v

evo na slici komp, prozor je oko 1.5 metara desno (slika je smanjena pa se nevidi al to nije finalan rez taj je "samo" od 12.141sec) 4c il tu negde je bilo napolju, mada i u sobi sam morao da stavim kapuljacu....

sto se tice voltaze ona je bila 1.7v u biosu....mozda se nisam najbolje izrazio ali sa "vdrooped" sam mislio da kazem da sam odradio vdroop mod. Inace sve ove iste komponente su i sa mog proslog rezultata, na 4025mhz a on je bio na sobnoj u zatvorenom kucistu.....
Ovaj nov rez sam planirao da sve iznesem na zajednicki ravan krov gde tako duva da bi morao da sve vezujem :) al me mrzelo, a i poceo da pada mrak dok sam instalirao win na sporednom hdd-u :(

Prilozi

• IMG_9310-.JPG
    IMG_9310-.JPG
    144.6 KB · Pregleda: 116
Ovaj nov rez sam planirao da sve iznesem na zajednicki ravan krov gde tako duva da bi morao da sve vezujem :) al me mrzelo, a i poceo da pada mrak dok sam instalirao win na sporednom hdd-u :(

ako zaladi ponovo,mada sumnjam da ce se desiti,nemoj da te mrzi da izadjes ;)
ekstra cpu i plocu imas,tako da bi trebalo to jos bolje :D
jos jednom svaka cast cheers

ma cisto sumljam, ak ko zna bilo bi lepo da opet zahladni :) haha mi ko ludaci svi zele prolece a mi zimu :)
e da procesor je i ismirglan, mada to je vec ko zna koliko meseci, nesecam se tacno dali je i prosli rez vec sa ismirglanim.

@millyons

Aiiiiii, 4261MHz na vazduhu pa jos na sobnoj temperaturi..pa tebe je bas zapao primerak. To je rezultat za respekt!!!

@millyons

Aiiiiii, 4261MHz na vazduhu pa jos na sobnoj temperaturi..pa tebe je bas zapao primerak. To je rezultat za respekt!!!

ne ne ne ... prosli rez na 4025 je bio na sobnoj normalnoj temperaturi u zatvorenom kucistu....ovaj od 4261 je u sobi al ne bas sobna temperatura :) i otvoreno kuciste

pa ko nije proklet, i to je dosta :p

Za sada ne moze bolje. Naisao sam neki wall i ni makac.
http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=177530
my.php
[/URL][/IMG]

Monte jel ce lista biti updateovana skoro?
Posto ima novih rezova, vec neko vreme. A prosek nikako da se smanji :wave:

bice veceras ....

Nazad
Vrh Dno