Šta je novo?

* Top 10 SuperPi *

Lele sto se plavi u prvih dva'es' :D
BTW, kako stojimo protiv hrvata?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ma samo nek oni navijaju, mi za razliku od njih bar znamo sta radimo, overklokujemo :D

Kod slovenaca mi je najsmjesnije jer za "Overclocking" kazu "navijanje" !!! :D

Imaju fine rezultate LN2 , kaskada vise kompresija i DryIce.
Sve u svemu odlicni preduslovi za dobre rezltate.

http://slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=231529#neprebrano

a kapiram da im je dobar preduslov i zajednica, cisto sumljam da je kod njih isto kao ovde (mislim na forum ne na thread) da se dobra vecina prave najpametniji, mozda bi i mi onda mogli jos bolje, a ne da pola threadova sadrze barem neku vrstu prepucavanja

Poslednja izmena:
Pa prva tri reza su im ok(mnozilac ih izvlaci), u kategoriji zracno/vodno :d ih vec gazimo, a potrudicemo se da ih ugrozimo i u ovoj najjacoj kategoriji :smoke: .

:wave:

... mnozilac ... hmhmhmhm monteboy radi takodje na tome da poveca mnozilac .... :)
trudimo se ! :smoke:

Slovenci su odlicni, little devil se ispraxirao sa vapor phase change, vidim valja svasta i po xtremu, odlican je u tome i odlican je ocer imaju i znanje ovaj na z kapiram da je zbogoron ili kako vec na XS-u takodje odlican ocer, kidamo ih vodeno/vazdusno, cak su im i SS rezovi onako nista epohalno . Njih mozda i mozemo da pokidamo, ali komsije iz Grcke tj. HOT (Hellas Overcloking Team) tesko da cemo ikada :)

Slovenci su odlicni, little devil se ispraxirao sa vapor phase change, vidim valja svasta i po xtremu, odlican je u tome i odlican je ocer imaju i znanje ovaj na z kapiram da je zbogoron ili kako vec na XS-u takodje odlican ocer, kidamo ih vodeno/vazdusno, cak su im i SS rezovi onako nista epohalno . Njih mozda i mozemo da pokidamo, ali komsije iz Grcke tj. HOT (Hellas Overcloking Team) tesko da cemo ikada :)

Ako bude sve teklo po planu bicu u mogucnosti odraditi SS kompresije ispod 150€ .....
Moj doprinos za srpsku OC-scenu .... no polako videcemo

Da ne otvaram novi tred, da li moze od delova za frizider/zamrzivac da se napravi neko hladjenje za proc i koliko bi to kostalo? Koliko bi hladilo? ;)

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novi tred, da li moze od delova za frizider/zamrzivac da se napravi neko hladjenje za proc i koliko bi to kostalo? Koliko bi hladilo? ;)

Naravno da moze , polovan frizider je najmanji problem.
Problem je u tome sto je investicija u kompletnu opremu velika da bi bio u stanju isto kvalitetno da uradis.

Ja sam investirao do sada skoro 400 evra u opremu
- autogen aparat + gas / kiseonik flase
- vakuumpumpa
- manometre / aparatura za punjenje sistema
- freon
- klesta za uvijanje i prosiravanje cevi
- klesta za kidanje cevi i kapilarke

Osim alata potrebne su ti i dodatne kompoenente da bi sastavio pravi single stage phaze (jer iz frizidera mozes samo iskoristiti kompresor) change sistem kao isparivac,izmenjivac(radiator) + ventilator / filter isusivac , odgovarajuca kapilarka.

pravljenje komresorskog hladjenja podrazumijeva malkice iskustva u lemljenju malkice osnovnog znanja o principu rada kompresije. Mnogo vremena trazenje eventualnih rupica u sistemu , dosta vremena za evakuaciju sistema eventualno kracenje kapilarke.

Ukoliko radis na nivou mozes da dodas i poneku elektricnu komponentu za regulaciju temperature , display za prikazivanje iste itd.

Sve u svemu proces koji traje vise dana i nije nesto sto se moze odraditi za sat , dva

E sad kad imas ovo gore sve navedeno veoma jednostavno je nabaviti polovne rashladen uredjaje / rastaviti ih i uz manju dodatnu investiciju napraviti phaze change. no o tome vise kad budem to zavrsio.... i postavio thread

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ha ha ha , ekstra rezultat znaci nasvirao si ga muski !
Vec vidim kako se neki sa e6600 pitaju WTF....

P.S nemo bre da zezas ljude i da govoris da si na vazduhu kad znamo i ja i ti dobro da si na promaji !
No sreca ziva da u Srbiji ima Ferveks :)

Ma i nije neka promaja na ~10C ambijentalne ;) .

@monteboy

objavi kao : nikolas61/staxm/Dekara/Misko

dogovor oko imena u toku za dalje

nazalost se ne vide sva imena jer je ogranicena velicina polja (nisam planirao objavljivanje grupnjaka :) )

izmislite brzo ime pa ce biti update...

prosjek panuo na 12.1608 jos malkice i bicemo ispod 12s

BENCHMARK's TOP 100

Prilozi

• spi118.PNG
    spi118.PNG
    57.7 KB · Pregleda: 132
Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
nazalost se ne vide sva imena jer je ogranicena velicina polja (nisam planirao objavljivanje grupnjaka :) )

izmislite brzo ime pa ce biti update...

Aj napravicemo kompromis, neka bude ovako nik/stax/Dek/Misk.

Dobro je da smo usli u top10, a potrudicemo se bogami da se pomerimo za jos neko mesto.

:wave:

Monti sto ti je rezultat blokiran na hwbot-u?
CYK mogao bi da postujes u hwbot temi!
Kao i 4 amigosa :D

Poslednja izmena:
Monti sto ti je rezultat blokiran na hwbot-u?
CYK mogao bi da postujes u hwbot temi!
Kao i 4 amigosa :D

ma nije samo mene blokiran .... cim vide neki vrh optimizovan sistem odmah im je nesto cudno ..... ha ha ha :)

kad prije odkriste forum evo vidim Nikollas se vec uclanio .....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno