Šta je novo?

Nova era kuliranja :D

sasa022

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
14.11.2004
Poena
1,125
IsoSkin

Svega 0,5-1,5mm debeo, novi materijal iz kompanije Novel Concepts nazvan IsoSkin mogao bi u skoroj budućnosti postati zamena za aktivne, ali i pasivne hladnjake u računarima. Prema navodima proizvođača, materijal bi se mogao koristiti kao hladnjak
za sve čipove u računaru i svim drugim elektronskim uređajima i kao kućište za sve prenosive elektronske uređaje.
Navodi se da su IsoSkin listovi u stanju da 20 puta bolje od bakra provode toplotu , dok su istovremeno 60 posto lakši od njega. IsoSkin koristi planarnu kapilarnu tehnologiju za prenos toplote i može se napraviti po ceni od svega nekoliko centi po kvadratnom centimetru.

Jos kada imali link ka ovoj vesti ili je ovo navod iz Kurira?

IsoSkin

Svega 0,5-1,5mm debeo, novi materijal iz kompanije Novel Concepts nazvan IsoSkin mogao bi u skoroj budućnosti postati zamena za aktivne, ali i pasivne hladnjake u računarima. Prema navodima proizvođača, materijal bi se mogao koristiti kao hladnjak
za sve čipove u računaru i svim drugim elektronskim uređajima i kao kućište za sve prenosive elektronske uređaje.
Navodi se da su IsoSkin listovi u stanju da 20 puta bolje od bakra provode toplotu , dok su istovremeno 60 posto lakši od njega. IsoSkin koristi planarnu kapilarnu tehnologiju za prenos toplote i može se napraviti po ceni od svega nekoliko centi po kvadratnom centimetru.
????????????
I ti verujes u sve sto cujes?
Nemam komentara na ove ''vidovita Zorka'' najave.

e cuo sam i ja za tako nesto... to bi trebalo da se ispita.. samo mislim da ne radi kao standardan kuler sa rebarcima ....

ocu water block od ovog materijala !!! 😛 (tj od ovih finova)

Poslednja izmena:
@Bogda @GoranM

Vest nije iz Kurira 🙂 i nije mi je prenela ''vidovita Zorka''

www.google.com/search?hl=sr&q=isoskin&lr=

Ako lazu oni - lazem i ja 🙂
kako god bilo sve je u domenu cifara, bez realnog proizvoda. To sto oni prave sluzice samo za osnovu hladnjaka, kako bi smanjili lokalnu koncentraciju toplote u sredini. Takodje tvrde da ce se koristiti kod same izrade procesora ako sastavni deo istog. Ovo je lepo, medjutim ima uvek jedno veliki ALI:
materijal koji ima najbolju termisku provodnost je cisti dijamant. Oni tvrde da su napravili nesto 4x bolje od toga. Ako neko iole poznaje prirodu fenomena prostiranja toplote u materijalu zna da je usko povezana sa kristalnom resetkom materijala. Ova njihova izjava je ravna onoj kada bi neko tvrdio da je otkrio materijal tvrdji od dijamanta. Smesno!

Mozda u njihovom izumu ima primesa dijamanata, otkud znas 🙂

I naravno, ne bi bilo nimalo smesno ako bi neko izjavio da je pronasao cvrsci materijal od dijamanta, iz prostog razloga sto je dijamant najcvrsci, ali na ovoj planeti 🙂

Nazad
Vrh Dno