Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Brljajući po services.msc, vidim prva dva kandidata na listi za "odstrel": Windows Search i Superfetch. Ovaj prvi indeksira fajlove na hardu, drugi kešira programe u RAM-u. U prevodu, u pitanju su resource hogovi, gasite ih slobodno (osim ako imate par giga rama ili zilijardu sitnih fajlova na hardu i treba vam brz search).

Poslednja izmena:
Instalirao sam vistu ali ne vidi adsl modem Huawei MT882.Konekcija mi ide preko usb sto bih zeleo tako da i ostane.

Bolje ti je da ti ide preko mrezne, neces zavisiti od drivera :wave:

e dobro jutro dobri ljudi...
mene interesuje par stvari,imam u planu da stavim za operativca vistu pa me interesuje kako se slaze sa dualcore amd procesorima i nvidia grafikom...
i dali vistu mogu iskoristiti maksimalno sa mojom trenutnom voljenom masinom,imate njen opis u moja masina,nema fotka jer je mnogo ****zovna pa se bojim da je neko neukrade:whip: :whip:
:bottle: :bottle: :smoke:

Moram sam sebe da citiram, ne vidim edit:
Service verison kod mene je 6.0.6000.16386 Vista RETAIL channel,
tako da je pedhodno pitanje suvisno.

:)
kako ti radi geforce 6600 sa vistom ? jel to agp verzija ?
agp verzija je skroz ******a pod vistom.sa vistinim drajverima nista ne radi kako treba.

evo nekoliko saveta za vistu. ne znam da li je vec postovano, verovatno nije....

1)
kako da postanes pravi administrator (nema vise onih glupih popup prozora kada hoces da kopiras ili pokrenes bilo koji prog,ili ne daj boze neki sistemski fajl)
mrzi me da prevodim tako da je sve na engleskom ali mislim da to nece biti prob.

Hi,

First let me start by saying that one of the selling points of Vista is the new user accounts security enhancements, but sometimes, defaults don't meet everyone's taste when it comes to how we deal with our PCs. I for one, always used full administrator accounts since I first knew what a Windows user account is, and never been hit by a virus/spyware/crap, using common sense and updated AV software, so I don't want to give permissions to myself or face strange error messages every time I do a simple task on my computer.

You know UAC feature in Windows Vista, and you all know how to disable it, this is not the purpose of this thread, because even after you disable UAC, you'll have other prompts about folder/file permissions errors sometimes (I faced it in strange, unexpected occasions, like deleting an empty folder for a program left by the uninstaller), or you'll need to right click and select "Run as Administrator" for most applications to work/install correctly.

That's because Microsoft made the administrators accounts (in local administrators group) run as standard users, unless we give permissions for every and each administrative tasks, with a little difference when UAC is turned on/off

Enough introductions, lets get our hands dirty:

Remember that cute "Administrator" account you see when you login to safe mode? That's the built-in administrator account that's installed by default, and disabled by default too, after a little digging-in I made this tutorial that'll let you enable and use this account in normal mode, and with a little other tweak, enjoying an XP-like administrator experience, while UAC is left ON (or off, it doesn't matter), but with no prompts or right clicks.

1- Click Start, and type "secpol.msc" in the search area and click Enter.
2- You may receive a prompt from UAC, approve/login and proceed.
3- In the left list, choose "Local Policies", then "Security Options"
4- Set "Accounts: Administrator account status" to Enabled.
5- Set "User Account Control: Admin Approval Mode for the Built-in Administrator account" to Disabled.
6- Now log-off, and you'll see a new account named "Administrator" will be available, click on it to login.

Now you are the master of your domain! I recommend if you're going to use this method is to apply it as soon as you do a fresh install of Windows, so you can simply delete whatever administrator you created in the setup process, and make this one the "real" administrator for your PC, also you can rename this new admin account or change its password like any other account from "User Accounts" in the Control Panel.

A last note: Please apply this procedures only if you know what you're doing. Disabling security features in the operating system is not something recommended to the average Joe, and for sure I won't be held accountable for any damaging happens to your system or files resulting from running a full administrator account all the time.

Enjoy!

2)
drajveri za nvidiju su pravi ocaj. atijevci su ovde super prosli.
ali evo i super resenje za nvidiju.
instalirajte Forceware 81.97 Win2000/XP drajvere na visti i sve je reseno,dobijate performance identicne XP-ovim.
drivere mozete downloadovati ovde:
http://194.71.11.70/pub/games/PC/guru3d/nvidia/8197-[Guru3D.com].exe
ako direct link ne radi onda otvorite ovo i pratite uputstva:
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1298
pri instalaciji desni ckick na instal,compability winxpsp2, inace nece raditi.

da nije ovih drajvera vec bih davno bio na XP-u . jedina mana je sto gubite AERO.

Samo pitanje za "princa", heh, driveri za nvidiu, ako gubis aero, sta ce ti Vista, trenutno se uopste ne ponasa bolje od XP vezano za drivere. Kao sistem radi mi super, ali nepotpuna podrska za X-Fi, nisu full ni nVidia driveri a i tv-out zeza...tako da ono...ipak Vista je maneken sistem i oduzeti joj to....

Uvodjenjem Bcedit Vista Boot Manager-a teorijski je moguce podici sistem neovisno o firmware-u hdd-a, nije nam toliko bitan bootsector jer to vista resava sa boot manager-om i ne drlja vise po prvih 512b na hdd-u. Ako neko ima hdd sa neispr. bootsectorom zamolio bih za svrhu testa i opsteg znanja da ga nakaci kao slave i pokrene instalaciju i xp-a preko doticnog pa da ga nakaci samog na granu i regulise bcedit komandu da bih kreirao novi bootmanager neovisan o ntldr fajlu.
Mozda teoriju sprovedemo u praksu.

Unapred zahvalan!

... Ako neko ima hdd sa neispr. bootsectorom zamolio bih za svrhu testa i opsteg znanja da ga nakaci kao slave i pokrene instalaciju i xp-a preko doticnog pa da ga nakaci samog na granu i regulise bcedit komandu da bih kreirao novi bootmanager neovisan o ntldr fajlu....

Nisam siguran da sam bas razumeo sta si zeleo da kazes, a ako jesam, onda tu ima mali problem sa komandom bcdedit iz XP-a. Mozda bi moglo nesto kao: x:\windows\..\bcdedit pod uslovom da je tamo na nekoj X particiji ili disku instalirana Vista, ali iz samog XP-a ... nisam siguran da to moze. A bilo bi jako lepo da moze.

pri instalaciji desni ckick na instal,compability winxpsp2, inace nece raditi.

da nije ovih drajvera vec bih davno bio na XP-u . jedina mana je sto gubite AERO.

ja koristim te iste drajvere za GF5700. Instalacija skroz normalna (nikakav desni klik ili bilo sta drugo - samo običan levi klik), a Aero radi savrseno...

nego, koji je program dobar za tvikovanje Viste? Npr. hocu da uklonim ono "-shortcut" u imenu svakog shortcuta... u XPu sam za to koristio M$ov TweakUI - ima li tako nesto za Vistu?

Poslednja izmena:
Nisam siguran da sam bas razumeo sta si zeleo da kazes, a ako jesam, onda tu ima mali problem sa komandom bcdedit iz XP-a. Mozda bi moglo nesto kao: x:\windows\..\bcdedit pod uslovom da je tamo na nekoj X particiji ili disku instalirana Vista, ali iz samog XP-a ... nisam siguran da to moze. A bilo bi jako lepo da moze.

Da na to sam mislio, vredi pokusati.
Pa ajd nek se javi neko sa takvim hdd-om!

skroz me je zbunilo to x64 i x86 version koja je tu razlika!

x64 je 64-bitna, a x86 je sa sve arhitekture procesora koje izvrsavaju 32-bitni kod :wave:

Oces da kazes da x86 podrzava i 64bit i 32 bit a x64 je samo 64bit!

Ne nego x86 podrzava sve verzije 32-bitnih procesora. A x64 podrzava samo 64-bitne :wave:

Ajde sad da vidimo ovo:Instalirao sam Vistu x64,sve je uredno proteklo,vidim radi,imam sve drajvere,mislim se pa ovo i nece biti lose.Medjutim...Prilikom restartovanja masine,desava se nesto cudno,naime,nakon sto se pojavi ekran na kojem pise vista loging off bla bla,cuje se jedan klik iz hdd kao da se on ugasi a slika na monitoru i dalje stoji,pa zatim jos jedan klik kao da se pali pa opet kao da se gasi i sledeci put kad se upali masina se restartuje i nastavi dalje sa radom sasvim normalno.I tako svaki put prilikom restarta,kao da mu nesto naredjuje da se gasi i pali nezavisno od Viste.Nakon toga sam vratio XP i to se ne desava,proverio hdd,ispravan je.Primetio sam da se na nekim masinama ovo desava i na XP kada je napajanje slabo ali kakvo to veze ima u mom slucaju,jel Vista vuce vise struje?E sad moguce je da sam i ja nesto z...bao jer sam instalio 64-bitnu verziju Viste a mislim da sam roknuo 32 bitne nvidijine drajvere za grafiku a i vecina softvera mi je instalirana kao x86.Da li sada to ima neke veze ili ne pojma nemam?Ajde ako moze neka pomoc.Masina je iz potpisa.

Mene interesuje gde Windows Vista pravi privremeni folder u koji privremeno smeshta update-ove koje skine? Za XP sam znao, pa ako bi neko mogao da kaze za Vistu.

Nego jel ima razlike u toj x64 i x86 verziji. Jel se dobija poboljšalje na x64 verziji i kakva je situacija sa drajverima i programima za tu Vistu.

With Vista Codec Package installed, you won't need to install any other codec or filter. Many user suggested default settings are implemented. It does not contain a media player. It does not associates filetypes. With this package installed you will be able to use any media player (limited only by the players capabilities) to play DVD's, movies and video clips of any format. Streaming video (real and quicktime) is supported in web browsers,xvid, divx and DVD playback in Vista's MediaCenter.

download

I da li znas za actiontec usb modeme da li rade driveri?

Od ActionTec ADSL modema se mozes oprostiti pod vistom. Ovo je najeftiniji i najstariji modem na nasem trzistu. Sve sam zivo prevrnuo :wall: i na kraju se prosetao do NETIKS-a i kupio TP-LINK TP-8840 ROUTER za 3600 din i naravno resio problem. Nemoj se truditi da gore navedeni modem nateras da radi pod VISTOM jer ga je vreme pregazilo, a na sajtu proizvodjaca poslednji drajveri koji su dodati za njega cini mi se da je jos davne 2002 godine.

Intel Graphics Media Accelerator 950

Intel Graphics Media Accelerator 950 ima li neko iskustva sa ovom grafom i vistom. Radi se o integrisanom resenju sa asusove ploce P5LD2-VM. Hvala

kako da instaliram .cab fajl pod vistom ?

A kako ga instaliras pod ne_Vistom? :)

Ako ti je u cab-u instalacija onda postoje (koliko ja znam) dve varijante:
1. Microsoftov cab. Raspakujes ga bilo cime i iskoristis to sto je unutra
2. InstallShieldov cab. To ne mozes tek tako lako da raspakujes. Treba ti jos nesto osim tog caba (neki setup.exe ili slicno)

Intel Graphics Media Accelerator 950 ima li neko iskustva sa ovom grafom i vistom. Radi se o integrisanom resenju sa asusove ploce P5LD2-VM. Hvala

Meni je radilo ok na laptopu sa tom intergušom (FSC Amilo Pi1505).

Problem je što grafika uzme 128 MB od rama, pa ti vidi koliko imaš rama.

Poslednja izmena:
Integrusa

Meni je radilo ok na laptopu sa tom intergušom (FSC Amilo Pi1505).

Problem je što grafika uzme 128 MB od rama, pa ti vidi koliko imaš rama.

Hoces da kazes da vista vidi bez problema i nema potrebe da se dodatno instalira driver ili..

Nazad
Vrh Dno