Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Ne znam odakle da skinem driver za Asus adsl modem, ako neko zna bio bih mu zahvalan, na asusovom sajtu ga jos uvek nema.
Nisu ti potrebni novi drajveri, iskoristi one za XP samo pre startovanja exe fajla podesi da ga startuješ u XP compatibility mode-u - ostalo sve odradi kao i u XP-u.

Nego, i ja imam problemčić :D

Kratko i jasno - - kako na mašini koja ima GeForce FX 5200 na Windows Visti dobiti nVidia Control Panel (ili onaj stari panel) kada Forceware drajveri za Vistu podržavaju samo kartice 6xxx i jače, a integrisani drajver koji dolazi sa Vistom lepo radi ali nema ni Control Panel niti onaj stari panel?

Imas na guru3d modovane drajvere u kojima radi 5200 i u kojima imas ovaj novi CP, ali veruj mi to ti nece mnogo znaciti jer je CP izuzetno osakacen u odnosu na onaj u XP-u.

Evo ti i linka(jos su i smanjili faj za DL i nigde ne pisu da su uklonili CP pa DL moze da pocne):
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1537

BTW ako se slucajno desi da su skinuli CP da bi smanjili velicinu ti samo prebaci modifikovani inf fajl(nv_disp.inf) iz guru3d drajvera u originalne 97.46 i trebalo bi to da radi, nadam se.

Poslednja izmena:
Jedno pitanjce: Skinuo sam sa MSDNA verziju VISTA Business (za studente) ali nemam pojma da li je 32bit ili 64bit...A na FONu (koji ja - jel' da - studiram :) ) su dostupne odvojeno 32bit i 64bit verzije za CD-checkout... Kako je to moguće?
Na MSDNA downloadu je dostupna samo "MS Windows Vista Business DVD"... Koju sam verziju skinuo?

Control Panel > System and Maintenance > System

Tu piše pod "System type" odma ispod procesora i rama.

Heh...baš lepo... :) Samo, ja bih radije da to saznam pre instalacije... Radije bih 64bit instalirao kad već imam 64bit procesor :)
Inače kopao sam po NETu sinoć i jel moguće da samo Ultimate dolazi u obe verzije (x86 i 64bit) na jednom DVDu a sve ostale verzije sa po 2 diska u paketu (tj odvojene) ?? Koja je to glupost? Zašto se i dalje insistira na odvojenim x86 i 64bit verzijama?? I zašto onda 64bitne nema na MSDNA downloadu??

Meni se cini da je sve na jednom DVD, a koju ces ti verziju dobiti zavisi od kljuca... Ali mozda gresim, ko zna neka me ispravi...

Imas na guru3d modovane drajvere u kojima radi 5200 i u kojima imas ovaj novi CP, ali veruj mi to ti nece mnogo znaciti jer je CP izuzetno osakacen u odnosu na onaj u XP-u.

Evo ti i linka(jos su i smanjili faj za DL i nigde ne pisu da su uklonili CP pa DL moze da pocne):
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1537

BTW ako se slucajno desi da su skinuli CP da bi smanjili velicinu ti samo prebaci modifikovani inf fajl(nv_disp.inf) iz guru3d drajvera u originalne 97.46 i trebalo bi to da radi, nadam se.
Tnx! Pokušaću kada budem imao vremena! :)

ljudi, ranije sam pokusao da instaliram nero 7 ali bez uspjeha... onda mi je uspjelo da instaliram nero6 i radi solidno.. medjutim u "Computer" mi je ostalo "Nero Scout" i ne mogu da ga maknem nikako... zna li ko kako to da rijesim?

Kako da otkljucam Drive C:\ da mogu da editujem, brisem fajlove na njemu.
Imam instaliranu Vistu. Jel mogu da ubacim XP na drugoj particiji, a da ne pokvarim Vistu. Kako se podesava boot.ini fajl za vistu i XP na jednom PC-ju

Da si malo pazljivije citao ovu temu, nasao bi sve odgovore.

@doktor OS X je kozmetika.... Vista ima mnogo puta bogatiji api od OS X-a sto je mnogo teze napraviti stabilno nego OS X plus ima veoma dobru kompatibilnost sa svim prethodnim verzijama sto je mozda jos gora stvar...

Poslednja izmena:
@doktor OS X je kozmetika.... Vista ima mnogo puta bogatiji api od OS X-a sto je mnogo teze napraviti stabilno nego OS X plus ima veoma dobru kompatibilnost sa svim prethodnim verzijama sto je mozda jos gora stvar...

Plus što je kao OS nesigurniji (malware-ranjiviji) i od Viste, i od XP-a i od Linuxa. Proguglaj malo sigurnosne propuste otkrivene u Tiger-u, samo će ti se kas'ti. Os X jeste šminka, i izvlačenje para onima koji misle da su "in" ni za šta. Što bi se reklo, "ovce su za šišanje", dokle god bude ovaca, biće i vune, ili-ti para.

Ako je tako kao sto pricate, zasto onda vecina ljudi u muzickoj i filmskoj industriji koristi Macove za svoj posao ?

P.S Sad ce da dodje Delimir:)

u filmskoj industriji ne koriste mekove... za toy story je recimo bio sun, a sad opteroni i sl pod nekim unix-om... u muzickoj koliko sam video je stvarno tako kao sto si rekao... odgovor je verovatno ili zato sto su fency ili zato sto stvarno obavljaju posao sa minimalnom verovatnocom za otkaz tj. znatno manjom u odnosu na pc barem pre xp-a i iz tog perioda se mek vodi kao tradicija :)

Poslednja izmena:
Mac se koristi u svakoj *****oj stampariji na ovoj planeti.

Ma mene nerviraju samo ta ******, sto sada gomila ljudi kuka oko drivera i programa za Vistu. Pa ako pravis OS, napravi ga da kada ga instaliram ne moram da jurim sve to, vec da uzivam u radu. Nerviraju me nezavrseni proizvodi.:crash:

Da li mi neko moze reci da li rade driveri za Actiontec usb adsl modem?

Planiram da instaliram Vistu, pa me zanima jos kako se ponasa Adobe cs2 paket?

Pogledajte mi masinu iz potpisa i recite mi (molim vas) koliko ce dobro da se ponasa Vista kod mene. Da, planiram da stavim Ultimate verziju.

Radiće ti Vista Ultimate dobro, ali igre će ti raditi bar 30% sporije zbog mao RAM-a... Poz. (imao sam istu mašinu kao i ti u novembru kad sam probao Vistu)

Radiće ti Vista Ultimate dobro, ali igre će ti raditi bar 30% sporije zbog mao RAM-a... Poz. (imao sam istu mašinu kao i ti u novembru kad sam probao Vistu)

Ne planiram da igram oblivion i sl. igre, vec PES 6, rfactor, gtr 2.

Neki su pricali da su dobili dobitak do 10%. Koliko rama ti je uzimala vista tada?

I da li znas za actiontec usb modeme da li rade driveri?

Poslednja izmena:
Koliko cista instalacija vista trosi ram memorije? (u mom slucaju 1gb)

Oko 400mb.

Vidim da je neko pitao gore za PES6,meni sa evo patchom i sa svim detaljima nasviranim na max hoce da opadne framerate ka su svi u 16,a nije do ram-a sigurno jer TaskManager ne pokazuje vise od 650 mb zauzeca u toku tekme.

Instalirao i ja vistu :)
Za kodeke sam stavio samo kmplayer koji pusta sve .
Za rezanje nisam uspo da pokrenem nero micro najnoviji .Jel ima neka verzija nero micro da radi na visti ?
ili neki drugi mali program .Mozda alkohol .
Nvidia driveri za vistu nisam uspeo da isntaliram.pIse da moj 5600xt nije kompatibilan...
za Kworld tv/fm kardu nisam uspeo da nadjem drajvere koji rade

Poslednja izmena:
@paras ili neko drugi

Koji procesi mogu da se ugase a da lan, net ostanu aktivni?

Ja licno nisam mnogo experimentisao,ugasio sam one smarajuce:"security accounts,security center,win firewall",cak sam i win defender ostavio,sad "trosi" oko 300mb,+/- par mb ali to je to,nista vise nisam gasio.

ctrl+scrool podesavanje velicine ikonica na desktopu ili u folderu

RemoveArrow.zip brise shourcut znak sa ikonica
RecycleBin.zip brise ime recycle bina

Prilozi

• RemoveArrow.zip
    2.3 KB · Pregleda: 84
  • RecycleBin.zip
    881 bajta · Pregleda: 57
filipos je napisao(la):
Koliko cista instalacija vista trosi ram memorije? (u mom slucaju 1gb)
Mislis imas 1GB rama?! :trust:
Ako ces koristiti Aero i neke gluposti Viste guta oko 700MB. To naravno moze i manje ali racunaj da nesto treba i da ti ostane za igre, programe... Nije jos vreme za Vistu ako mene pitate (kao sto me ne pitate :d). Za starije konfe nikada nece ni biti. Ja do kraja godine sigurno necu preci na Vistu a mozda ni tada ;)

Mislis imas 1GB rama?! :trust:
Ako ces koristiti Aero i neke gluposti Viste guta oko 700MB. To naravno moze i manje ali racunaj da nesto treba i da ti ostane za igre, programe... Nije jos vreme za Vistu ako mene pitate (kao sto me ne pitate :d). Za starije konfe nikada nece ni biti. Ja do kraja godine sigurno necu preci na Vistu a mozda ni tada ;)

Imam 1gb rama i ne planiram da koristim aero koliko god da je lep meni se cini da je nefunkcionalan (moje licno misljnje, mozda je i stvar navike :d )

Planiram vistu zbog dx10 i prelaska na PCI-e na koji cu preci tek posle leta.
Sada samo pokusavam da se informisem o mogucnostima Viste

Imam 1 gb memorije i sa svim tim aero i ostalim efektima, i sa sidebarom sa gedžetima i otvorenim firefox-om (jedan tab) samo 35% rama zauzeto tako da nema govora o tih 700 mb u startu. Gigabajt rama je sasvim dovoljno za komforan rad u Visti.

Nazad
Vrh Dno