Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Canon 2900 kod mene radi, sa drajverima od XPa, sa CDa...

Rade i kod mene.Cudo sto nije hteo da radi sa beta2, rc1 i rc2 iako se i kod njih instalirao jednostavno je odbijao bilo kakvu stampu.Sada i stampa, izgleda da je MS resio taj problem, ali opet nema drajvera za x64 varijantu viste pa samim tim ni za xp64bit...

Kao korisnici OVS-a dobili smo pre par dana od Microsofta, upgrade verziju Wimdows Viste business na 4 cd, koji da bi se instalirao ,mora da ima kao podlogu Windows Xp. Clean install Vistu business DvD, sam poceo da skidam sa M$ sajta.Kao i do sada Osl, Ovs i ostali korisnici dobijaju Vistu pre 31.01.

Na MSI sajtu se pojavio driver za vistu za Realtek ALC Series AC97 Audio Driver

Ja sam instalirao Enterprise verziju, i jedina razlika koju sam u odnosu na RTM uocio je po pitanju User Account kontrole koja se sada dodatno da podesavati kada se racunar zakaci na domen.

Poslednja izmena:
Ne znam odakle da skinem driver za Asus adsl modem, ako neko zna bio bih mu zahvalan, na asusovom sajtu ga jos uvek nema.

Jeli ljudi, jesam li ja gloop pa ne znam da namestim RSS Feedove u SideBaru, tj. namestim ih, ali se ne rifreshuju? I kako dodjavola da namestim da se iz SideBara i iz Maila linkovi otvaraju u Firefoxu, a ne u IE?

"imam rtm(6000) ultimate verziju,kako "staviti" prozore u 3d"

Kada ti je otvoreno više prozora ideš na ctrl+shift+tab (ili beše alt +chift +tab) ili jednostavno sa quick launch-a odabereš mišem switch between windows.

Flip 3D može samo ako ti je otvoreno najmanje 2 prozora. I naravno ako ti grafička i memorija to podržavaju (mininmum 3.0). Ako ne, onda mi se javi na PP

Pojavi ti se 3D flip i pomoću strelica (ili TAB) biraš koji prozor da otvoriš:banana:

Poslednja izmena:
Apgrejdovao sam sa XP Pro na Vistu biznis i sad ne mogu da pristupim "My Videos" direktorijumu a naloge ništa nisam dirao i logovan sam kao i pre, kao administrator, i sva su ta podešavnja ostala ista. Nisam uspeo preko Security taba ništa da uradim. Piše da je full control za mene i opet neće. Pritom piše da "Everyone" ne može da čita direktorijum. I to ne mogu ništa da menjam.

Ako ne mozes da pristupis tom direktorijumu preko nekog file managera onda probaj preko my computera ili da manageru stavis da se startuje u admin modu.Ili je mozda najbolje da iskljucis User Account Control u CP->Users Accounts.

Imao sam slicnih problema i iskljucivanje UAC-a je resilo sve te probleme...

Kako vidim, vredi preći tek kad izađe SP1, otprilike
eusa_think.gif

dobro,naravno da je vista dosta zahtevnija od xpa,samim tim ce i programi raditi za nijansu sporije.ali to se u stvarno radu nesto i ne primeti.ovo tvrdim posle dva meseca na visti.
od tada sam se u xp vratio jedva dva-tri puta,a nedavno sam potpuno izbrisao xp.

igre rade jedno 5% sporije,ali ni to nije toliko strasno.

a sa obzirom da vista zaista pruza mnogo vise od xp (najpre vizuelno,a ima jos gomila sitnica koje olaksavaju rad) vredi se odreci tih par procenata.

nema neke prevelike potrebe cekati sp.

Ako ne mozes da pristupis tom direktorijumu preko nekog file managera onda probaj preko my computera ili da manageru stavis da se startuje u admin modu.Ili je mozda najbolje da iskljucis User Account Control u CP->Users Accounts.

Imao sam slicnih problema i iskljucivanje UAC-a je resilo sve te probleme...

Uradio sam to sad i uspeo sam da dodelim prava i za "everyone" ali sad nije našao direktorijum, inače je od direktorijuma ostao samo shortcut ka My Videos. Probao sam da nađem fajlove preko search-a ali ništa, kao da su nestali. Nije bitno ovaj put jer sam bekapovao sve, ali opet ne znam šta se desilo.

Inače, moji utisci o performansama Viste su krajnje pozitivni. Imam c2d, 1gb rama i 256 video memorije, i Vista mi primetno brže radi od XP-a. Sve se momentalno otvara, dok sam tamo često čekao sekundu - dve, zavisi šta.

Za nas sa jeftinijim ulazicama (citaj: starijim masinama) Vista ce biti misaona imenica... Barton 2500+@3200+ sa 512DDR400, GF4MX400, Seagate 120Gb, 8Mb cache, Vista se vuce kao prebijena macka... Verovatno bi jos 512Mb rama i nova graficka promenili situaciju, medjutim, ne verujem da cu koristiti visu pre izlaska SP1, odnosno kad prestane softverska podrska za XP...

Lista software-a koji rade ili ne rade na Visti:

Kod:
http://www.iexbeta.com/wiki/index.php/Windows_Vista_RTM_Software_Compatibility_List

Poslednja izmena:
Bilo je to vec na prethodnoj strani ;)

Da skrenem paznju na kombinaciju Vista+Winamp 5.32 + plugin za removable media. Kada je radio Winamp i kada utaknem flesic, on startuje taj plagin. Ja naravno necu nista da radim sa njim, i kliknem No. Medjutim on vec napravi dva foldera na flesicu. U opcijama winampa deinstaliram ovaj plagin, medjutim on se posle restarta opet pojavi. Rekoh OK, cackacu kasnije. Medjutim kada izvucem flesic, pukne Winamp. Ili kada je flesic jos uboden, a Winamp radi, desi se da izadje Blu Skrin Ov Det. Prvo sam mislio da nije u pitanju Winamp vec nesto vece, medjutim posle rucnog brisanja doticnog plagina sa HDDa, ove cudne pojave se nisu vise pojavljivale. Testiraje je u toku :p, ako nesto primetim napisacu...

Jedno pitanjce: Skinuo sam sa MSDNA verziju VISTA Business (za studente) ali nemam pojma da li je 32bit ili 64bit...A na FONu (koji ja - jel' da - studiram :) ) su dostupne odvojeno 32bit i 64bit verzije za CD-checkout... Kako je to moguće?
Na MSDNA downloadu je dostupna samo "MS Windows Vista Business DVD"... Koju sam verziju skinuo?

Ja sto sam uzeo na faksu je 32bitna, i nisam imao izbora da biram vec je bilo samo "Vista Buisness DVD" tako da pretpostavljam da ti je zapala 32bitna verzija.

Vrh Dno