Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne shvatas. Ovde nema niko ADSL. Ovo je samo internet drama, sa nama u glavnim ulogama. Ako smo tako uverljivi, pa si pomislio da je neko stvarno dobio ADSL, onda smo dobri glumci...
ps. u sledecoj epizodi cu ja imati ADSL, djalf, gadafi, djalex... se vracaju na dial-up...Obi_van i MCRAdisha ce dobiti ADSL2... ali bolje da ne otkrivam, nece biti zanimljivo za publiku... da nam ne opadne gledanost

:D

Meni ovo vise lici na film, nego na seriju. I to mi najvise lici na Apocalypse Now u integralnoj verziji - traje neverovatno dugo i zavrsava se (dobili ADSL ili ne) recima:

... HOROR ... HOROR ...

Poslednja izmena:
Evo kako je kod mene (Telekom ADSL). Kod mene je ping veoma veliki cak i ka google.com (meni je oko 170ms, a drugaru oko 80ms).. Mozda zbog udaljenosti od centrale

Bytes Source Seq Time Units
64 84.244.162.128 1 95.4 ms
64 84.244.162.128 2 98.2 ms
64 84.244.162.128 3 111 ms
64 84.244.162.128 4 98.5 ms
64 84.244.162.128 5 97.5 ms
Time minimum: 95.40 ms
Time average: 99.33 ms
Time maximum: 111.00 ms
Packets transmitted: 5
Packets received: 5
Packet loss: 0%

64 193.93.45.89 1 102 ms
64 193.93.45.89 2 103 ms
64 193.93.45.89 3 98.6 ms
64 193.93.45.89 4 99.7 ms
64 193.93.45.89 5 102 ms
Time minimum: 98.60 ms
Time average: 101.22 ms
Time maximum: 103.00 ms

64 81.19.208.70 1 101 ms
64 81.19.208.70 2 96.8 ms
64 81.19.208.70 3 101 ms
64 81.19.208.70 4 101 ms
64 81.19.208.70 5 98.2 ms
Time minimum: 96.80 ms
Time average: 99.83 ms
Time maximum: 101.00 ms

Stvarno mnogo lose... i kako posle covek koji zeli da ima stabilan ping da bi se igrao da predje na ADSL... nikako... :(

Ping statistics for 84.244.162.128:

Packets: Sent = 25, Received = 25, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 53ms, Maximum = 63ms, Average = 58ms

Ping statistics for 193.93.45.89:

Minimum = 57ms, Maximum = 73ms, Average = 61ms

Ping statistics for 81.19.208.70:

Minimum = 57ms, Maximum = 67ms, Average = 60ms

Ping statistics for 72.14.221.147 (www.google.com):
Minimum = 42ms, Maximum = 58ms, Average = 46ms

I da li se onda moze reci tacno STA je je ono sto utice na ping kod ADSL-a? Oprema u centrali, udaljenost od nje...... ti si na Telekomu?

Aha, 512k paket.

Woe to you Oh Earth and Sea
for the Telekom sends Drasko Petrovic with wrath
because he knows the time is short
Let him who hath understanding
reckon the number of Drasko Petrovic
for it is a human number
His number is six hundred and sixty six.
hahaha :D :d

My son, ask for thyself another Telekom (Srpske)
for that which I leave is to small for thee...

Da li mi možeš reći pod koju centralu spada Bajnat? Pošto mnogi ne znaju gde je Bajnat, reću samo da ulica Braće Radića razdvaja Prozivku i Bajnat.

Interesuje me da li da se nadam ADSL-u sledeće nedelje. :D

Valjda ista centrala kao i Prozivka, pretpostavljam. Koliko uopšte ima centrala u Su?

Pa i ja kontam da je tako, tj. da spadamo pod ovu glavnu Subotica.

024 centrale: Subotica, Aleksandrovo, Kertvaroš, Mali Bajmok, Novo Selo, Četvrti jul, Subotica - Pešcara, Senta, Palić, Bačka Topola

Pa i ja kontam da je tako, tj. da spadamo pod ovu glavnu Subotica.

024 centrale: Subotica, Aleksandrovo, Kertvaroš, Mali Bajmok, Novo Selo, Četvrti jul, Subotica - Pešcara, Senta, Palić, Bačka Topola

Onda je to neka jako velika centrala jer bi u drugim gradovima to bilo bar 7 razlicitih imena centrala, anyway sto je veca centrala nesto me osecaj vuce da pomislim kako ce broj portova biti jako ogranicen. Videcemo...neko je rekao ovde da u ponedeljak dobija ADSL, ajd i to cudo.

Stvarno mnogo lose... i kako posle covek koji zeli da ima stabilan ping da bi se igrao da predje na ADSL... nikako... :(

Pa nikako, adsl i nije tehnologija na koju trebas da se oslonis ako zelis da imas mali ping i brz odziv ka serverima, naravno mislim na fps igre tipa counter , quake itd... Ali recimo na igrama tipa wov i eve sve sljaka super, licno se uverio kod druga...... dakle ako zelis counter cuvaj taj kabal ko oci u glavi ;)

ja sam svoj annex b mt882 dobio u cetvrtak :banana: i do danas je radio bez glitch-a, a malopre je zakucao :mad: (svih 5 ledova upaljeni non stop) i nikakav reset ili power off->on modema nije pomagao - tacnije, modem posle toga izgleda da radi normalno, samo ne radi veza sa racunarom (usb led off, a network connections pa enable te konekcije ne radi tj. izbaci neki error "cannot connect..." ili sta vec)
restart kompa je doveo stvari na svoje mesto (s tim sto windows nije hteo da se ugasi pravilno :smash:)

ne znam da li je problem do drajvera ili modema... a interesuje me da li se jos nekom desavalo ovo i ako jeste koje je konekcija u pitanju (lan ili usb)...

@civil:
prvi server ima odlican ping:
Kod:
Pinging 84.244.162.128 with 32 bytes of data:

Reply from 84.244.162.128: bytes=32 time=59ms TTL=47
Reply from 84.244.162.128: bytes=32 time=59ms TTL=47
Reply from 84.244.162.128: bytes=32 time=58ms TTL=47
Reply from 84.244.162.128: bytes=32 time=61ms TTL=47

Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
    Minimum = 58ms, Maximum = 61ms, Average = 59ms

ova druga dva imaju oba oko 95-100 ms

Poslednja izmena:
U Smederevu se sa potpisivanjem ugovora i preuzimanjem opreme pocelo od ponedeljka ili utorka. Za sada sve funkconise dobro izmedju ostalog i p2p, torrent, ...

Valjda ista centrala kao i Prozivka, pretpostavljam. Koliko uopšte ima centrala u Su?

Ako ces gledati sve sto je SU to su:Centar,mali Bajmok,4.juli,zeljeznicko naselje,makova sedmica,novo selo,pescara,zorka,uskoro proletersih brigada,aleksandrovo,Bajmok,Djurdjin,Misicevo,Mala bosna,itditd.

Poslednja izmena:
Evo malo pingova.
Poredjenje Telkom ADSL/256K - Akademska mreza

Telekom:
Kod:
Igracki serveri:
    Packets: Sent = 56, Received = 56, Lost = 0 (0% loss),
    Minimum = 90ms, Maximum = 101ms, Average = 95ms

Packets: Sent = 65, Received = 65, Lost = 0 (0% loss),
    Minimum = 127ms, Maximum = 140ms, Average = 133ms

Packets: Sent = 63, Received = 63, Lost = 0 (0% loss),
    Minimum = 126ms, Maximum = 145ms, Average = 134ms

Google:
Ping statistics for 72.14.221.99:
    Packets: Sent = 69, Received = 69, Lost = 0 (0% loss),
    Minimum = 78ms, Maximum = 89ms, Average = 83ms

Akademska:
Kod:
Igracki serveri:
    Packets: Sent = 68, Received = 68, Lost = 0 (0% loss),
    Minimum = 65ms, Maximum = 117ms, Average = 69ms

Packets: Sent = 65, Received = 65, Lost = 0 (0% loss),
    Minimum = 58ms, Maximum = 99ms, Average = 61ms

Packets: Sent = 57, Received = 57, Lost = 0 (0% loss),
    Minimum = 59ms, Maximum = 103ms, Average = 63ms

Google:
Ping statistics for 72.14.221.99:
    Packets: Sent = 84, Received = 84, Lost = 0 (0% loss),
    Minimum = 44ms, Maximum = 86ms, Average = 47ms

Jos da dodam da je kod moje ADSL linije ukljucen interleaving, a to povecava ping.

(svih 5 ledova upaljeni non stop) i nikakav reset ili power off->on modema nije pomagao - tacnije, modem posle toga izgleda da radi normalno, samo ne radi veza sa racunarom (usb led off, a network connections pa enable te konekcije ne radi tj. izbaci neki error "cannot connect..." ili sta vec)
restart kompa je doveo stvari na svoje mesto (s tim sto windows nije hteo da se ugasi pravilno :smash:)

ne znam da li je problem do drajvera ili modema... a interesuje me da li se jos nekom desavalo ovo i ako jeste koje je konekcija u pitanju (lan ili usb)...

Isti slucaj je bio kod mene juce. Doduse ja sam na POTS liniji, ali se isto zaglupeo Huawei. Ne znam ni sam kako je proradio (moguce da je i kod mene posle restarta), ali je posle sve islo kako treba. Samo bez panike, malo ga promuckati pre upotrebe i opet ce se vratiti na staro. ;)

Ljudi,ADSL stigao u Zajecar. Dele modeme u Telekomu od petka u najvece. Upravo se javljam sa 256/64. Sve je ok,"samo"nesto nije u redu,splitter verovatno,kad podignem slusalicu signal susti i konekcija se umrtvi.Kad telefoni ne rade sve je ok. Ako je neko imao slicna iskustva neka kaze o cemu se tacno radi.
Pozdrav!

P.S.Upravo nasao odgovor za moj problem
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=121706
Verovatno je to.Probacu.

Poslednja izmena:
hm ... meni je jutros potpuno "poblesavio" mrežni završetak (ISDN) , pa sam prijavio kvar , ali mi je operater odmah rekao da pretpostavlja da je u pitanju "instaliranje" ADSL-a (čak mi je bilo za neverovati što je za nepun sat došla ekipa iz telekoma da otkloni problem , ali su u međuvremenu smetnje prestale , pa me još više iznenadilo što su tehničari bili jako ljubazni iako su dolazili džabe , uz takođe njihovu konstataciju da je najverovatnije u pitanju adsl) ... sad tu ako i ima nečeg pomalo čudnog , tek je interesantno da me je par sati posle toga pozvala operaterka iz telekoma da me obavesti da je sve spremno , i da dođem da potpišem ugovor ... dakle ono što me je začudilo je BRZINA kojom je usledio poziv ... lično sam očekivao da će proći dani dok me obaveste da dođem po opremu ...

:banana: :guitar: :bottle:

sad pošto je u pitanju ISDN broj , zamolio bih da mi date poneki savet na šta da obratim pažnju prilikom preuzimanja opreme , u smislu da se kod nekog ispostavilo da nešto Fali , ili da ste nešto morali da menjate , itd ... :wall:

jel neko josh ima problem da mu sa google.com automatski prebacuje na google.hu, a da je na telekomovom adsl-u? Isto mi je i za ffox i za ie, promenim jezik na engleski kad sam ulogovan i sve je to ok, ali i dalje u address baru stoji .hu

Mene je u par navrata prebacivao na google.hu ali uglavnom kada bi nestala struja tj. kada bi se resetovao racunar. Inace, kada nomalno gasim racunar sve je u redu a na Telekomovom sam ADSL-u.

jel neko josh ima problem da mu sa google.com automatski prebacuje na google.hu, a da je na telekomovom adsl-u? Isto mi je i za ffox i za ie, promenim jezik na engleski kad sam ulogovan i sve je to ok, ali i dalje u address baru stoji .hu

A ja mislio da je to do mene i sestre sto je isla po nekim madjarskim sajtovima...ja sam samo bio prebacio nazad na engleski google i sad je ok. Najgore je sto nisam odmah uvideo sta se desilo nego vec ukucao nesto u search pa kad sam krenuo da citam nista mi nije jasno :d

Evo imam ovu opciku sad na google naslovnoj strani "Go to Google Magyarország"

Cudno zaista.

Poslednja izmena:
imam i ja to, vratio sam jezik na engleski, ali me i ovo iritira.

Ajde MASNIKOSA daj neki podatak nemoj samo da palis ...

U Valjevu stigli modemi.Podela modema se jos uvek ne zna,kad ce biti.Receno je u martu,a sad ni meni vise nista nije jasno.Zadnji put kad sam zvao,dobio sam informacije da modemi nisu stigli i da adls nece pre aprila,a sad ovo.Dobro je,bar malo napredka...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno