Šta je novo?

Official Nokia Firmware Update software

niko da se javi da mi kaze neksto u vezi hs-20 slusalica? au kakvi ste to ljudi. BTW koje sluske dolaze uz N73ME vidim da ide ad-41 adapter ali ne znam koje su ono slusalice hs-20 nisu sigurno

povlacim rec, sto sam rekao da su HS-20 sluske njesra, naime, od kako sam ih kupio i probao prvi dan nisam se vise zanimao njima ali evo danas uzeh da probam ponovo, i stavim one skroz najmanje navlake i kada se sluske lepo uguraju u uvo zvuk je fenomenalan, bas je extra takodje i treble, stvarno mnogo bolji zvuk od originalnih, fora je sto su ovo IEP (In-Ear-Plugs) slusalice i da bi se cule kako treba mora da se uguraju lepo u uvo, dobro je i to sto su zvuci iz spoljasnje okoline izolovani skoro 95% (jer sluske maltene funkcionisu kao cep za uvo), tako da nema potrebe ni za nekim preteranim pojacavanjem. Znaci da nisam procitao negde na netu da su IEP sluske i da je fora da mora skroz da se uguraju u uvo bacio bih ih. :), preporuka ipak posle onog pljuvanja, ali to je bilo povrsno ocenjivanje. Pozz

Vezano za temu, kad stavim da se updatuje, jel program prvo skida neophodno na hd pa pokreće proces ili je kao sa auto updateom kod matičnih ploča tj. real time???

Prvo skida na HD,da si citao moj tutorial sigurno bi video i gde se skida,pa tek kad se skine onda pocinje update!
Pozdrav ,)

Da li zna neko da li je moguce pretvoriti obican n73 u n73ME i koji su potrebni kodovi za to?

Ne zna niko,izgleda da niko nije pisao o tome u ovih 8 strana ako si ih ti procitao i nisi nasao resenje za to! :wall:
Pozdrav ,)

Jer neko zna da li su konacno isbacili noviji firmware za E60 (onaj koji ja imam je 2.0618.06.05 od 17.07.2006 RM-49), i dali se u opste planira izbacivanje?

sada videh da ovaj Nokia Software Updater ne radi sa windowsom 2003, ima li neko resenje ?

Jel ima neko product codes za E60?

Moja je 0524393
A nasao sam samo jos jedan - 0524653 - Poland (Silver)

Hteo bih da ubacim FW za nase trziste, da probam malo srpski...

Nemogu edit prethodne poruke :(

Malo sam guglao, pronasao sam jos Product Codes za E60, ali nisam nasao neki koji je za "nase" trziste, u smislu da ima srpski. Mada, meni ne treba srpski u menijima, nego samo podrska za nasa slova u SMS porukama i mailovima kao i za kontakte. Moze li mi neko naci neki product code koji definitivno ima srpski jezik za E60? Pretpostavljam da postoji, jer sam video E70 sa srpskim...

EDIT: Ako promenim product code u telefonu u drugi (nasao sam 2 product code na burek forumu za E60) i ako pokrenem NSU, da li je normalno da mi ispise da imam vec zadnju verziju i da mogu da je reinstaliram, iako imam recimo EURO1 verziju FW a ubacio sam neki drugi product code?

Poslednja izmena:
Falcon: da li mogu negde na telefonu da pročitam taj product kode pa da ti kažem, pošto ja na mom telefonu imam srbski? :wave:

Pazi stvarno :wall:

Evo druze kod mene je ovo: 0524654

Pozz

EDIT: Ako promenim product code u telefonu u drugi (nasao sam 2 product code na burek forumu za E60) i ako pokrenem NSU, da li je normalno da mi ispise da imam vec zadnju verziju i da mogu da je reinstaliram, iako imam recimo EURO1 verziju FW a ubacio sam neki drugi product code?

normalno je ovo ponasanje, evo upravo sam moju nokia-u 3250 flashovao sa novim balkans product codeom a sa istom verzijom software-a.
isto me pitao da li zelim da reinstaliram vec postojecu verziju fw-a i nakon yes, skida nov firmware i updateuje. sve je ok , samo je na kraju napisao da je izgubio vezu sa telefonom, ne znam zasto. samo sam kliknuo retry i sve je bilo ok nakon sekundu dve, prijavio je kraj updateovanja.
inace sa srpskim firmwareom se ,pored menija i helpa na srpskom, dobije i t9 u porukama, pravilno citanje govornih komandi a i pravilno razumevanje istih(probao sam i radi).

poz

ps dobar je ovaj link koji si postavio u gornjem postu, moze samo da se izmeni model telefona i dobijaju se kodovi za taj novi model. moze da se izabere model i preko pocetne stranice(link na dnu strane).

Poslednja izmena:
@moderators:
'ajde ako nekog ne mrzi da malo procisti ovaj thread, da ostanu samo poruke vezane za firmware , product code-ove i flashovanje. a stavljen je thread i u sticky, znaci tim pre....

Product Codes pour le E60
RM-49

0519047 EURO1 SILVER
0520472 CTR US DEFAULT SILVER
0524270 CTR THAILAND SILVER
0524271 CTR INDONESIA SILVER
0524272 CTR INDIA SILVER
0524274 CTR APAC2 SILVER
0524275 CTR APAC1 SILVER
0524276 CTR APAC3 SILVER
0524327 CTR EURO2 TURKEY SILVER
0524328 CTR EURO1 FRANCE SILVER
0524329 CTR EURO1 ALPS SILVER
0524383 CTR EURO2 SILVER
0524418 CTR EURO2 SOUTH AFRICA SILVER
0524435 CTR EURO2 BLACK
0524436 CTR EURO2 GREY
0524507 CTR SCANDINAVIA SILVER
0524508 CTR BALTIAN Silver
0524509 CTR RUSSIAN SILVER
0524510 CTR RUSSIAN UKRAINE SILVER
0524652 CTR RUSSIAN CIS SILVER
0524653 CTR EURO3 SILVER
0524654 CTR BALKANS SILVER
0524655 CTR BALKANS GREECE/CYPROS SILVER
0524674 CTR ARABIC LEBANON SILVER
0524675 CTR ARABIC GULF SILVER
0524676 CTR HEBREW ISRAEL SILVER
0524929 CTR EURO1 GREY
0524930 CTR EURO1 BLACK
0526765 CTR APAC1 BLACK
0526766 CTR THAILAND BLACK
0526767 CTR APAC3 GREY
0526837 CTR US DEFAULT BLACK
0526838 CTR US DEFAULT GREY
0529130 CTR APAC3 BLACK
0533745 CTR ANZ Country Variant
0535642 Nokia E60 Finland Country Variant
0535685 CTR BELARUS/MOLDOVA SILVER

sa linka koji je postavio Falcon: link. mozete da odete na homepage preko linka na dnu strane i onda odatle da izaberete neki drugi model...

Imam NOKIU 6230i!!!Hteo bih da ubacim Srpski jezik, ali neznam kako!!!!Molim vas ako neko moze(zna) neka mi pomogne!!!!! HVALA

Sa 6230i moras da flashujes telefon, ali mislim da mora u servisu...
Meni je 6230i sada pomocni telefon (samo punim baterije na njemu posto imam 3), a ja sam pre hteo da na njega stavim software za zapadno evropsko trziste, posto mi se bas nije dopadalo da imam srpski (i dalje ga imam :d)...

Nosi je u servis,jer ona nije BB5 Nokia i ovim nacinom,a niti jednim drugim u kucnoj radinosti se ne moze flesovati,samo moze u servisu pa spremi lovu i idi ako imas problema sa telefonom!
Pozdrav ,)

Pa i ja koristim 6230i kao pomocni telefon!ja se bas ne razumem mozete molim vas da mi pomognete oko flashovanja!!!!!Kako mogu to da uradim???

Sta ti je covece,jer moj post odmah posle njegovog skriven pa ne vidis sta sam ti napisao ili me ignorises jer mislis da ne znam o cemu pisem pa cekas da ti neko drugi da"tacniji"odgovor!?
Pozdrav ,)

malopre sam pokušao da prebacim N73 sa ME na "običnu" i promenih product code i pokrenuo Nokia S.U. , prepozna mi telefon i pri proveri softvera izbaci mi "Your softvare is up to date , no need to to update" i nedaje mi mogućnost "reinstal software" ?????????????????????????? lele

vratio sam product code za ME verziju i ponovio proceduru , .... sad mi kod ME verzije daje mogućnost "reinstal software"

jel imao neko sličan problem?

@zoreli

probaj neki drugi product code. mozda za product code koji si koristio nokia nije jos izbacila verziju fimware-a koji vec imas na telefonu(n73 ME), tj. manja je verzija fw-a na nokia-im serverima nego trenutno u tvom telefonu pa ti ne daje da uradis reinstall(posto ni nema tu verziju koju novi product code trazi)...

Poslednja izmena:
Samo da kazem da sam i ja uspeo da "ubacim srpski" u E60. Problem su bile aplikacije (igre) koje sam instalirao na karticu, a ne u telefon. Kada sam karticu uspesno formatirao van telefona (jer sam telefon nije dozvoljavao) proces je uspesno zavrsen. Inace je nekih 10-ak puta zakucavao u toku upgrade-a. Napise da nije do kraja uradjen update, ali telefon se normalno ponasa. Bitno da je sada uradjeno po PS-u :d

Sta sam dobio time? Dobio sam T9 za srpski jezik, dobio sam meni na srpskom jeziku (ovo mi nije trebalo, koristim engleski) i sto mi je najdraze, glasovno pozivanje mnogo bolje prepoznaje nasa imena :)

Sve u svemu, vredelo je truda... :wave:

ja svoju 6630 flashovao jos odaaavno pre nego sto su poceli da daju to na sajtu ;)
nego jel ima T9 za srpski za 6630? moj nema, a bas bi bilo korisno...

Jel neko uspeo da skine fizicki TIM znak sa samog telefona i kako? I koliko uspesno, tj. da li ima tragova posle zavrsene operacije?

Nazad
Vrh Dno