Šta je novo?

Official Nokia Firmware Update software

Jel neko uspeo da skine fizicki TIM znak sa samog telefona i kako? I koliko uspesno, tj. da li ima tragova posle zavrsene operacije?

Ti si bas resio da ga "debrendiras" :d

Rece mi jedan prijatelj pre par godina da za tako nesto moze da se koristi neka tecnost za skidanje sito stampe, ali nisam zapamtio koja... :S:

Pretpostavljam da misliš na C17. Problem s njim je što je toliko agresivan da će verovatno skinuti i više nego što treba.

Evo ja sam uspešno odradio flashovanje E50, ranije je bio 0536349 pa sam upisao 0536251 i flashovao ga, doduše istom verzijom koju sam i imao (V06.41.3.0), ali sada imam srpski :)

Zahvaljujem na onom postu sa početka teme, pomogao je pošteno ;)

E da... Nisam našao nigde u temi bilo šta vezano za N72 (Pink)... Jel postoji Serbian varijanta?

Ne moras da uzimas bas za nju,svejedno je koji kod koristis samo ako je za isti model telefona pa slobodno uzmi onaj za Black koji sam dao na pocetku a koji sam prepisao sa moje N72 koja je za nase trziste jer softver je ISTI bez obzira na boju!?
Evo ipak sam ti nasao za Pink,samo za broj veci kod od onog za Black: 0531488
Pozdrav ,)

sada sam ja uspesno flashovao moju E50, srpski sljaka.

jedno pitanje, kako da vratim poruke sa MMC-a? telefone sam uspeo, ali poruke nece.

druga stvar, instalacije sa MMC nece da pokrene. kako da to resim?

Da li iko zna product code za nokiu 6233 sa naravno srpskim za verziju 4.70 ili 5.10 ili tako nesto... Polomih se googlujuci i uclanjivao se na italijanske i spanske forume iako ne razumem ni rec... :type: a nije mi jasam onaj deo "skini softver pa nesto sa NSS" :wall:

Da li iko zna product code za nokiu 6233 sa naravno srpskim za verziju 4.70 ili 5.10 ili tako nesto... Polomih se googlujuci i uclanjivao se na italijanske i spanske forume iako ne razumem ni rec... :type: a nije mi jasam onaj deo "skini softver pa nesto sa NSS" :wall:
Evo prijatelju i ja se polomih dok je ne nadjoh: 0532184

Da li neko moze da mi kaze koja je procedura da se flesuje nokia 6233i?Da li je ista kao i za nokiu n73?Ja sam na n73 promenio product code preko programa nss da bih dobio srpski meni i onda flesovao telefon preko programa nokia softver updater u n73me.Da li je ista procedura i za nokiu 6233i ili ima neki drugi redosled.I jos nesto da li neko moze da mi kaze ako je procedura ista koji je product code za nokiu 6233i da bi se dobio srpski i koja je poslednja verzija softvera za ovaj telefon?
Ako neko zna zamolio bih ga za odgovor.
Pozdrav.

Oci su mi ispale dok sam procitao prvih 6-7 strana, i to sa telefonom. Nisam primetio da je neko spominjao 6288. Ja sam pre neki dan update-ovao softwere na v6.10. Ja imam azijsku verziju softwera, ne znam tacno koju, ima neka 2 jezika sa kineskim simbolima, neki malayu i engleski (code:0540384). E sad, meni nije bitan srpski, nego zelim neku drugu verziju zato sto sa ovom imam neke bagove, npr. live stream kamere na Mondu ne mogu da gledam, izbaci mi "file format not suported" iako znam pouzdano da na telefonima koje je ComTrade davao u onoj akciji (dva komada za 4000din) je to radilo. Isto tako mi je kamera uzas kada se slika u uslovima bez dnevne svetlosti, shuma ima nenormalno. Prepisem ja kod sa jednog od tih telefona i skinem opet NSU ali jok nece da promeni jezike, samim tim sam zadrzao i te bagove. Poenta price je da li mogu da preko NSS-a promenim kod na mom telefonu i tako skinem potpuno novu verziju softwera, ne da update-ujem moj nego da skroz od nule krenem ponovo.

iako znam pouzdano da na telefonima koje je ComTrade davao u onoj akciji (dva komada za 4000din) je to radilo. Isto tako mi je kamera uzas kada se slika u uslovima bez dnevne svetlosti, shuma ima nenormalno.
isto to postoji i na telefonima kupljenim na comtrade akciji bilo koji da je sw ;) takva je kamera i 6288 nece iz nekog cudnog razloga da stream-uje raskrsnice.nece ti nijedan sw pomoci da to promenis

Zar nisi to dobio od mene na mobilnom svetu jos pre nedelju dana!?Kod treba da je 0539843.
Pozdrav ,)

Imam jedno pomoc pitanje.. Jel mogu da ubacim N72 kod u N70 Nokiu i da updateujem fw koji je noviji. Znaci za N72 je kod 0531487 a fw 5.076.4.0.1, a za N70 kod 0524100 a fw 5.075.3.0.1

Imam jedno pomoc pitanje.. Jel mogu da ubacim N72 kod u N70 Nokiu i da updateujem fw koji je noviji. Znaci za N72 je kod 0531487 a fw 5.076.4.0.1, a za N70 kod 0524100 a fw 5.075.3.0.1

Sto ne stavis product code od nekog jacheg modela, kad vec radis ovakav "upgrade"? :D

Salu na stranu, nisu isti telefoni, ne savetujem ti da pokusavas uopste tako nesto.

Da li postoji verzija firmwarea sa srpskim ili hrvatskim jezikom za Nokia 7373?
Ja sam nasao gomilu product kodova za 7373 ali ne znam koji ima srpski ili hrvatski sa ovog spiska: http://www.howardforums.com/showpost.php?p=9263018&
Fabricki kod je ovaj "0535854" koji ima samo engleski i neki arapski.
Probao sam da update-ujem sa ovim 0535833 RM-209 EURO-H PINK GREEK i dobio sam
English
Elenika (Grcki)
Francais
Deutsch

ali nema ni srpski ni hrvatski.
Koj mislite jos da probam?

Poslednja izmena:
0535825 Rm-209 Euro-d Pink Latin

Resio sam problem, da bi dobili srpski i hrvatski na Nokia 7373 treba ovaj product code:
0535825 RM-209 EURO-D PINK LATIN

Edit:
Hvala Spok, pronasao sam jer sam poceo da ih instaliram redom :)

Poslednja izmena:
T9 srpski za N70

Potrebna mi je pomoc,,,Naime,posto se uzaludno vec mesecima ako ne i skoro vec godinu dana mucim sa nokia N70 ,promenio sam sve balkans kodove,updateovao par raznih verzija kako su redom izlazile,ail nijedna od tih verzija nema T9 serbian dictionary,dakle ne mogu da kucam sa aktivnim t9 srpskim recnikom...
Da li se do sada pojavilo i da li uopste za to postoji resenje za n70 ,jer drugi modeli nokia to imaju...?
Hvala

Poslednja izmena:
Potrebna a aktivnim t9 srpskim recnikom...
Da li se do sada pojavilo i da li uopste za to postoji resenje za n70 ,jer drugi modeli nokia to imaju...?
Hvala

pa ona ima symbian 8-cu mozda je do toga problem , tj. ne znam da li je nokia u njega ubacila sprski t9(na symbian 9-ama radi srpski t9). jedino da ti odgovori neko ko ima symbian 8-cu da li ima t9...

Potrebna mi je pomoc,,,Naime,posto se uzaludno vec mesecima ako ne i skoro vec godinu dana mucim sa nokia N70 ,promenio sam sve balkans kodove,updateovao par raznih verzija kako su redom izlazile,ail nijedna od tih verzija nema T9 serbian dictionary,dakle ne mogu da kucam sa aktivnim t9 srpskim recnikom...
Hvala

Uzmi odmah u obzir da ce ti svaka poruka sa domacim slovima zauzimati oko 4 puta (grubo ocenjeno) vise karaktera pa vidi koliko ustvari zelis T9 :S: Iskreno to me najvise nervira pa ga i ne koristim skoro uopste. Zamisli mesecno 300-400 poruka da ti naraste na preko 1000 na nista skoro.
Recimo... Rec casa (chasha) zauzima 66 karaktera :wall: Inace savrseno radi T9 na Srpskom, pisanje je milina.

Ne znam dali si upoznat sa ovime... Probao da ti olaksam da ti ne bude toliko zao sto nemas T9 :d

Poslednja izmena:
Jel ima sanse da se Nokia N73 sa ME firmware-om vrati na obicnu,posto NSU ne nudi novi software iako sam vratio stari Vodafone product code?

ja sam N70 vratio sa ME na obican bez problema, nebrendiran, zasto si stavio Vodafone product code?
Dobices poruku da ti je na telefonu vec instalirana poslednja verzija softa ali da mozes da je ponovo instaliras preko, ti treba samo da potvrdis da hoces.
Evo kako izgleda:

NSS mi ne dozvoljava da promenim product code,tj on upise novi code,ali kad idem posle na opciju read i dalje mi stoji 0529794 sto je BALKANS,a ja sam hteo da upisem 0527009 EURO1 ili bilo koji drugi,jednostavno nece uvek ostaje 0529794.Sta moze da bude po sredi?

Ovako
N73 EURO Music edition

0537289 Euro 1 Black
0514851 Tim italia
0539193 France
0539207 Alps
0539239 Euro 2 Black
0539256 Turkey
0539265 South Africa
0539269 Scandanavia
0539278 Baltains
0539279 Russia
0539284 Ukraine
0539285 Bulgaria
0539289 Hungary, Polonia
0539291 Balkans
0539293 Greece/Cypurs
0539294 Lebanon
0539295 Gulf
0539298 Israel
0539299 Romania
0539341 Belarus

vrsim pripremu jer me rodjak smara da mu nabacim srpski na tel...a ja nemam bas nesto mnogo iskustva sa ovim...njegova verzija je "0514851 Tim italia". ono sta vas molim da mi potvrdite je da li cu moci bez problema da radim sa NSS sa ovim telefonom. ovo me intresuje jer na weba sajtu nisam nasao da softver eksplicitno podrzava ovaj telefon.

Nokia E50 (telefon je iz Telenora - nije bio zaključan)
RM-170
CODE: 0536251

Novi softver
Get it Version: 07.36.0.0

PS
Na kutiji telefona stoji oznaka BLACK, u ovoj temi foruma sam isto našao da je ovaj Code: 0536251 za E-50-1 Black...
Telefon inače fizički uopšte nije black nego hromiran... :eyebrows:

Jeli iko ovo probao na N 95?
I ako uradim sve po propisima hoceli mi i dalje ostati ove gluposti od TIM-a?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno