Šta je novo?

Gde naci dvd 8gb

DVD-R Dual layer 8 gb

Ima u podzemnom prolazu kod doma omladine. Nemam pojma kako se zove radnja ali ne mozesh da omashish. Cena oko 360 din. i nema mnogo biranja proizvodjacha.

Pozdrav

Poslednja izmena od urednika:
MMHouse, blizu Beogradjanke. Verbatim oko 250 din, a trebalo bi da su stigli i neki jeftiniji (oko 160).

U prolazu ispod Doma Omladine pre nedelju dana bili su 230... Verbatim...

Ljudi jel postoje DVD mediji od 16 gb ili sam ja nesto izbagovao?

Nisi izbagovao, po specifikaciji postoji dvrdr koji ima 2 strane i 2 sloja, samo mislim da ih nema u prodaji. Ja sam u dvd klubu iznajmio film u571 koji je bio dvdr17, znaci obe strane su bile silver (na jednoj 16:9 a na drugoj 4:3 verzija filma).. e sada, ne bi bilo nista cudno da genije iz video kluba nije na 4:3 strani velikim slovima markerom napisao U 571 🙂 🙂 🙂 Vjerovatno mu bilo cudno da oni vec u fabrici nisu to odstancovali!!!

Ne mogu na Froogle nikako da nadjem takav disk da vidim koliko kosta :/

I ja sam saga googlovao, postoje u specifikacijama dvd+r standarda ali to je sve. Znaci, niko ih komercijalno ne proizvodi jer je tehnologija previse skupa (tako bar procitah) - na istu debljinu diska umjesto 2 treba sada staviti 4 sloja.
Sa druge strane dvostranih single sided diskova ima sa kapacitetom od 9,4 GB

ups, kad ne gledam sta pisem... dvostrani single layer 🙂 ... bas sam pravi antonim! 🙂

Ja sam od tih dvoslojnih probao sve i svasta i moram da kazem da pucaju k'o blesavi :wall:

Jedino sto se pokazalo iole pouzdano su Verbatim DL diskovi, i to 2x, a ne 8x... Nekakve RiData diskove i slicne kojestarije zaobilazite u SIROKOM luku.

Toliko od mene.

P.S. a odgovor na pitanje gde ih kupiti: "Kick Trade", ulica Kraljevica Marka [kod hotela Bristol], blizu zeleznicke i autobuske stanice.

Poslednja izmena:
Jedino sto se pokazalo iole pouzdano su Verbatim DL diskovi, i to 2x, a ne 8x... Nekakve RiData diskove i slicne kojestarije zaobilazite u SIROKOM luku.

To je bilo vrlo bitno. Dzaba da su jeftine ako ti puknu 50%....sta si uradio?

Nadam se da cu sutra da idem u kupovinu...napisacu cene kad ih budem proverio.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Kick postoji i u prolazu kod Doma Omladine zajedno sa jos dve radnje... Sve su na 10m ukupne razdaljine tako da je to mozda prva lokacija na koji treba svratiti. Svi su na gomili a imaju svasta. Doduse nisam proveravao za DL skoro.

To je bilo vrlo bitno. Dzaba da su jeftine ako ti puknu 50%....sta si uradio?

Nadam se da cu sutra da idem u kupovinu...napisacu cene kad ih budem proverio.

Pozdrav!

Kako mislis sta sam uradio... Pa nista, nervirao sam se, psovao i obecao sebi da vise nikada necu da ih kupim - uprkos primamljivoj ceni.

Ja san tih RiData diskova kupio 10 komada i puklo mi je 7 [da, da sedam], nevezano za to da li sam rezao filmove :d ili data diskove. Za rezanje koristim Nero [7.x.x.x] i UVEK ih rezem na najmanjoj brzini - bez obzira da li je obican ili DL disk.

Nadam se da sam [makar malo] pomogao.

Toliko od mene.

:wave:

Poslednja izmena:
Za rezanje koristim Nero [7.x.x.x] :wave:

Zato su ti i pukli.
Ja sam bacio u kantu/niz vetar 4 DL-a (od ukupno 9) dok nisam provalio da je problem Nero. Od tada ~30 komada snimljenih sa CopyToDVD, svi zivi & zdravi. Ridata, Verbatim, PrimeDisc, svejedno.

U Kikiju Verbatim 2.4x 320din
Kod beogradjanke Verbatim 2.4x 290din ,Neki na P bez kutije 170din
Na buvljaku 250din Verbatim 2.4x
To je sto sam ja video za sada....

Cisto sumljam da je nero krivac za pucanje diskova....

Pozdrav

Najjeftiniji Verbatim 4x DL da sam ja video, ima preko puta Meka na NBG-u (kod 6 kaplara). Odmah preko puta parkinga koji je iza Meka, imate prodavnicu / servis / klub Xbox360 / PS3 koji prodaju originalne igre i konzole, servisiraju sve, plus imaju praznih medija, povoljno...

Kakvo je sada stanje sa DL diskovima? Znam da ih ima Alfamedia (Omega 8x DL - 65 din). Kakvi su oni? Nikad nisam koristio Omega diskove, tako da ne znam šta da očekujem. Koje preporučujete? Gde i za koliko mogu da se nađu? (u Beogradu naravno)

Koristio sam par kom. Omeginih diskova bas iz Alfa Medie i za sada su ok. 🙂

Verbatim samo, kakva "Omega" ?????

Ја сам пре неки дан узео један са штапа (значи клот) за око 120 динара...

Verbatim samo, kakva "Omega" ?????

Omega 8x koja nije printable i ako se reze na 4x daje odlicne skenove (LiteON SHM-165P6S, Pioneer 215D, ASUS 1814...) na 8x je katastrofa i vrlo brzo (6 meseci) se ono sto je narezano tesko cita.

Ja sam dva pakovanja od 10 komada vratio u prodavnicu tih Omega diskova jer nijedan program nije hteo da ih nareze. Prvi disk mi je narezao ali nijedan vise. Na kraju sam ih zamenio za Princo i on su se lepo rezali.

Nazad
Vrh Dno