A sto mu lepo nisi napisao na srpskom?
😉
BTW Fudo zna ko je ATI-jev PR! Jest' da i on prica srpski, ali nije Karleusha
😀
Takodje, nazivati nekoga glupim, a nemati predstavu koliko on zapravo zna i cime se zapravo bavi je malo bezveze (ovo kazem bez zelje da izigravam drvenog advokata ili da ti drzim bukvicu). Zamisli samo koliko ima ljudi koji nemaju pojma sta ti radis i koliko je veliko tvoje znanje. I sad da te spustaju jer u njihovim ocima tvoje tehnikalisanje izgleda kao nadobudno lupanje nekog tamo lika sa foruma.
Ja znam da Fudo ni izbliza ne zna sve ono sto ti znas, ali tvrditi da je decko glup nema smisla. A sto se tice Rydermarka, pa ti bi prvi trebalo da znas da i najosnovnije iscrtavanje poligona na ekranu zahteva da onaj ko to pravi mora u najmanju ruku biti dobrano tehnicki potkovan i obrazovan. A nema potrebe da ja tebi tupim o tome koliko znanje treba imati kada u citavu pricu udju shaderi i guljenje po DX10 SDK! Omalovazavati rad ljudi iza Rydermarka je totalno deplasirano. Zamisli da neko sad dodje i omalovazava tvoje /vase fantasticno dostignuce na polju 3D-a, samo zato sto mu se ne svidja, odnosno nema uvid u tehnologiju i enormno vreme ulozeno u kreiranje onoga sto ste vi kreirali!
Nije mi jasno zasto ljudi imaju tako negativnu percepciju o radu likova iz Rydermarka!? Pa zar nebi bilo fenomanlno da se konacno pojavi na trzistu bilo kakva alternativa zastranjenom 3DMarku?
Inace, sto se tice DX10-ke, evo odlicnog treda zasto je DX10 bitan i sta ce omoguciti:
http://www.beyond3d.com/forum/showthread.php?t=36790&highlight=Deffered
A evo jos jednog u kome je lepo (doduse dosta tehnicki (ali Yooyo ce razumeti)) objasnjeno kakve benefite u smislu performansi DX10 moze doneti za neke nove tehnologije:
http://www.beyond3d.com/forum/showthread.php?t=38165
Jednostavno, ljudi kad vide u praksi sve ove i jos mnoge druge "efekte" nece imati pojma da su za ostvarivanje nekih od njih bile neophodne stvari koje je DX10 doneo, i u neznanju tvrdice da nista novo nisu videli. U tom smislu, ocekivati da DX10 demoi budu prepoznatljivi "na jedan" je zabluda. Mozda ce to biti slucaj kasnije, ali u pocetku stvari ce biti mnogo suptilnije, ali ni malo beznacajne!
Poz
nedjo
:wave: