Šta je novo?

Rydermark DirectX10 video up

• Začetnik teme Začetnik teme yooyo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Na videu su ne vidi bukvalno nista, nema razlike od scene do scene. Kaze nesto bla bla bla, with soft shadows a senke ne mozes ni primetiti, displacement pamping - opet ne mozes primetiti, advanced DX10 Shaders, ja mislio bice neka uber razlika kad ono opet nista... u sustini video je krsh - nista narocito.

Poslednja izmena:
Na videu su ne vidi bukvalno nista, nema razlike od scene do scene. Kaze nesto bla bla bla, with soft shadows a senke ne mozes ni primetiti, displacement pamping - opet ne mozes primetiti, advanced DX10 Shaders, ja mislio bice neka uber razlika kad ono opet nista... u sustini video je krsh - nista narocito.

Jesi li procitao ovo?

The developer wants to reveal just a few things about it. Shadows are turned off in the dynamic lights in this build. The new build will have this feature turned on but it needs a tweak in the DirectX 10 Vista drivers.

Jesi li procitao ovo?

Da, ali cemu onda onaj natpis pre pocetka scene, Soft Shadows, Advanced Shaders... video je krsh, izgleda k'o neki DX7 test a ne DX10. Mislim da bi trebali teziti realisticnosti a ne cartoonish izgledu...

Ma Fudo je prso.. neko ga najstrasbije lozi i puni a on je toliko glup da u sve veruje. Ajde da mu pustimo buvu npr... da Karleusa radi za ATI kao novi PR i da ce biti na R600 launch party-u.

Ma Fudo je prso.. neko ga najstrasnije lozi i puni a on je toliko glup da u sve veruje. Ajde da mu pustimo buvu npr... da Karleusa radi za ATI kao novi PR i da ce biti na R600 launch party-u.

Osvanulo bi na INQ-u istog momenta. :d

A izvestaj mu krece sa "benchmarketing software..." 😀

Kad mu jednom konacno pukne site imace zagarantovano mesto u IT redakciji Kurira. 😉

Javio mi se Fudo:
-----Original Message-----
From: xxxxxxx@xxxxx [mailto:xxxxxxx@xxxxx]
Sent: Wednesday, February 21, 2007 1:03 PM
To: [email protected]
Subject: Rydermark DirectX10 video up

Wow... great video...

Don't you think that someone make jackass from you!?

--------------------
Reply from Fuad:
--------------------

I have in on my PC so you believe what you want to believe

But the last laugh is on me

Fudo

A sto mu lepo nisi napisao na srpskom? 😉

BTW Fudo zna ko je ATI-jev PR! Jest' da i on prica srpski, ali nije Karleusha 😀

Takodje, nazivati nekoga glupim, a nemati predstavu koliko on zapravo zna i cime se zapravo bavi je malo bezveze (ovo kazem bez zelje da izigravam drvenog advokata ili da ti drzim bukvicu). Zamisli samo koliko ima ljudi koji nemaju pojma sta ti radis i koliko je veliko tvoje znanje. I sad da te spustaju jer u njihovim ocima tvoje tehnikalisanje izgleda kao nadobudno lupanje nekog tamo lika sa foruma.
Ja znam da Fudo ni izbliza ne zna sve ono sto ti znas, ali tvrditi da je decko glup nema smisla. A sto se tice Rydermarka, pa ti bi prvi trebalo da znas da i najosnovnije iscrtavanje poligona na ekranu zahteva da onaj ko to pravi mora u najmanju ruku biti dobrano tehnicki potkovan i obrazovan. A nema potrebe da ja tebi tupim o tome koliko znanje treba imati kada u citavu pricu udju shaderi i guljenje po DX10 SDK! Omalovazavati rad ljudi iza Rydermarka je totalno deplasirano. Zamisli da neko sad dodje i omalovazava tvoje /vase fantasticno dostignuce na polju 3D-a, samo zato sto mu se ne svidja, odnosno nema uvid u tehnologiju i enormno vreme ulozeno u kreiranje onoga sto ste vi kreirali!
Nije mi jasno zasto ljudi imaju tako negativnu percepciju o radu likova iz Rydermarka!? Pa zar nebi bilo fenomanlno da se konacno pojavi na trzistu bilo kakva alternativa zastranjenom 3DMarku?

Inace, sto se tice DX10-ke, evo odlicnog treda zasto je DX10 bitan i sta ce omoguciti:

http://www.beyond3d.com/forum/showthread.php?t=36790&highlight=Deffered

A evo jos jednog u kome je lepo (doduse dosta tehnicki (ali Yooyo ce razumeti)) objasnjeno kakve benefite u smislu performansi DX10 moze doneti za neke nove tehnologije:

http://www.beyond3d.com/forum/showthread.php?t=38165

Jednostavno, ljudi kad vide u praksi sve ove i jos mnoge druge "efekte" nece imati pojma da su za ostvarivanje nekih od njih bile neophodne stvari koje je DX10 doneo, i u neznanju tvrdice da nista novo nisu videli. U tom smislu, ocekivati da DX10 demoi budu prepoznatljivi "na jedan" je zabluda. Mozda ce to biti slucaj kasnije, ali u pocetku stvari ce biti mnogo suptilnije, ali ni malo beznacajne!

Poz
nedjo
:wave:

Poslednja izmena:
Niko ne kaze da je fudo glup, kao sto ni one bitange iz kurira nisu glupe. Sve se to radi za pare...

A sto mu lepo nisi napisao na srpskom? 😉

BTW Fudo zna ko je ATI-jev PR! Jest' da i on prica srpski, ali nije Karleusha 😀

Takodje, nazivati nekoga glupim, a nemati predstavu koliko on zapravo zna i cime se zapravo bavi je malo bezveze (ovo kazem bez zelje da izigravam drvenog advokata ili da ti drzim bukvicu). Zamisli samo koliko ima ljudi koji nemaju pojma sta ti radis i koliko je veliko tvoje znanje. I sad da te spustaju jer u njihovim ocima tvoje tehnikalisanje izgleda kao nadobudno lupanje nekog tamo lika sa foruma.
Ja znam da Fudo ni izbliza ne zna sve ono sto ti znas, ali tvrditi da je decko glup nema smisla. A sto se tice Rydermarka, pa ti bi prvi trebalo da znas da i najosnovnije iscrtavanje poligona na ekranu zahteva da onaj ko to pravi mora u najmanju ruku biti dobrano tehnicki potkovan i obrazovan. A nema potrebe da ja tebi tupim o tome koliko znanje treba imati kada u citavu pricu udju shaderi i guljenje po DX10 SDK! Omalovazavati rad ljudi iza Rydermarka je totalno deplasirano. Zamisli da neko sad dodje i omalovazava tvoje /vase fantasticno dostignuce na polju 3D-a, samo zato sto mu se ne svidja, odnosno nema uvid u tehnologiju i enormno vreme ulozeno u kreiranje onoga sto ste vi kreirali!
Nije mi jasno zasto ljudi imaju tako negativnu percepciju o radu likova iz Rydermarka!? Pa zar nebi bilo fenomanlno da se konacno pojavi na trzistu bilo kakva alternativa zastranjenom 3DMarku?

Inace, sto se tice DX10-ke, evo odlicnog treda zasto je DX10 bitan i sta ce omoguciti:

http://www.beyond3d.com/forum/showthread.php?t=36790&highlight=Deffered

A evo jos jednog u kome je lepo (doduse dosta tehnicki (ali Yooyo ce razumeti)) objasnjeno kakve benefite u smislu performansi DX10 moze doneti za neke nove tehnologije:

http://www.beyond3d.com/forum/showthread.php?t=38165

Jednostavno, ljudi kad vide u praksi sve ove i jos mnoge druge "efekte" nece imati pojma da su za ostvarivanje nekih od njih bile neophodne stvari koje je DX10 doneo, i u neznanju tvrdice da nista novo nisu videli. U tom smislu, ocekivati da DX10 demoi budu prepoznatljivi "na jedan" je zabluda. Mozda ce to biti slucaj kasnije, ali u pocetku stvari ce biti mnogo suptilnije, ali ni malo beznacajne!

Poz
nedjo
:wave:
Meni FarCry2 i Crysis izgledaju "suptilno", a verujem i drugima :d

Konkurencija je preko potrebna 3DMarku.Lojalna naravno.

Poslednja izmena:
da se vratimo temi: po netu su ljudi nasli slike koje su koriscene u fudovoj prvoj najavi i screenshotovima za fotomontazu. Broj "providnih" gresaka je OGROMAN, tipa ograda koja ide iza jedne zgrade prolazi kroz drugu zgradu, a ne bi trebala da se vidi, ljudi koji idu u fade out da bi se uklopila druga slika, brush-stemp-ovana voda...Low poly gliser...

zvanicno: http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=3400

a community: http://www.modtheater.com/forum/showthread.php?p=255197#post255197

Naknadno, (skoro godinu dana kasnije) Fuad Abrazovic ponovo kaci screenshotove, ovog puta skroz drugacije, mada opet lowpoly gliseri, ruzna voda itd itd. Zapanjajuce je da mu je neko uvalio patku pre pola godine, i da je on zapravo uspeo da nagovori nekog da krene da pravi zapravo rydermark kako ne bi ispao fuksa :d. Ostaje pitanje da li ce rydermark ikada izaci, posto je u stanju u kakvom jeste totalno beskoristan i ruzan, ljudi mu se smeju...

PS. Obratite sami paznju na fotke koje je FUAD kacio onomad i za koje je tvrdio da su ZAISTA iz rydermarka :d Sta reci...

Ja ne vidim nista novo i specijalno ovde, deluje zaista prosecno.

Nazad
Vrh Dno