Šta je novo?

blue ray rezaci

Kod nas nisam nigde video, a u USA imash Sony BWU100A, 2x rezach za oko 550€. Ima i 4x LG GBW-H10N za vrlo pristupachnih 320€. Nijedan od ova dva ne moze da snima DL medije...

a koliko kostaju blue ray diskovi?

Hotan Philips BD-R 25GB 2X single 17.50$
Blu-Ray Media, 25GB, 1x -2x, BD-RE Rewritable 29.99$

to su samo neke cene, verovatno ima i skupljih kao i jeftinijih.

U USA se mogu naci od 13$ (Sony) za single layer.

Poslednja izmena:
Poranili Malo

Da se nije malo poranilo sa Blu-Ray uređajima sa obzirom na njihovu rasprostranjenost bolje reći na NE rasprostranjenost.

P.S. To je možda moje subjektivno razmišljanje ali sam opet u pravu.

Ima i po nemačkim online šopovima, 8-9€ HDDVD 15 GB Memorex pa do 13-14€ poznatiji brendovi (samo što nema rezača :d), BluRay 5-pack od 65€ (izračunajte sami price/GB ;)), a na komad od 14-15€ Verbatim, Philips itd do 25€ za Sony (25SL).

Cene će opasti tek tokom 2008. na 50%.

Poslednja izmena:
Tek krajem godine bi trebalo da se cene dovedu na pristojan nivo za sada se sve to neisplati

btw.
inace, koliko vremena treba rezacu da nareze jedan disk od 25gb ako reze 2x brzinom?

Kod nas nisam nigde video, a u USA imash Sony BWU100A, 2x rezach za oko 550€. Ima i 4x LG GBW-H10N za vrlo pristupachnih 320€. Nijedan od ova dva ne moze da snima DL medije...

Tog LG-a ima i kod nas vec duze vreme, bar prema cenovniku jedne velike firme. Naravno, cena nije ni blizu tih 320e.

btw.
inace, koliko vremena treba rezacu da nareze jedan disk od 25gb ako reze 2x brzinom?
9 MB u sekundi, pa tako dok se sreže 25 x 1024 MB :)

Tog LG-a ima i kod nas vec duze vreme, bar prema cenovniku jedne velike firme. Naravno, cena nije ni blizu tih 320e.
Naravno da nema, Driver kao da manipuliše cenama da bi predstavio BD tehnologiju u što boljem svetlu, pa USA cenu konvertuje u evre po zvaničnom kursu :d Tamo je Sony rezač oko 800 dolara - i to prva verzija na kojoj ni ne može da se gleda BD film sa zvaničnog diska zbog izostanka podrške za HDCP, a LG oko 500 dolara. Na evropskom tržištu u bolje snabdevenim zemljama ovaj iznos je, kao po običaju, istovetan ali je valuta evro, a kod nas je još skuplje, ako ga i ima.

9 MB u sekundi, pa tako dok se sreže 25 x 1024 MB :)

Naravno da nema, Driver kao da manipuliše cenama da bi predstavio BD tehnologiju u što boljem svetlu, pa USA cenu konvertuje u evre po zvaničnom kursu :d Tamo je Sony rezač oko 800 dolara - i to prva verzija na kojoj ni ne može da se gleda BD film sa zvaničnog diska zbog izostanka podrške za HDCP, a LG oko 500 dolara. Na evropskom tržištu u bolje snabdevenim zemljama ovaj iznos je, kao po običaju, istovetan ali je valuta evro, a kod nas je još skuplje, ako ga i ima.

Ne znam shta si hteo da kazesh, ali ja sam lepo u postu napisao da je to cena u USA. Za nekog je to mnogo daleko, a za mene, to je 100ak dolara skuplje, znachi po zvanichnom kursu ili ne, to je do 400e u mojim rukama..

Nazad
Vrh Dno