Šta je novo?

VNC kao kroz sir

Da li si to isprobao ili pricas na pamet?
Naime, ja nikada nisam mogao da se konektujem VNC-om ako sam izlogovan na masini na koju se kacim! Sta vise, user mora biti ulogovan na stanici da bi se konektovao VNCom.
Ispravi me ako gresim.

naravno da moze
samo ukljuci ovo kao na slicici
ili koristi remote desktop

Prilozi

• PastedImage1.jpg
    PastedImage1.jpg
    75.8 KB · Pregleda: 118
Poslednja izmena:
ajde da ne otvaram novi topic..
nisam na vrreme procitao koliko je realvnc "bushan" tako da sam ga koristio za remote na udaljeni racunar i posle nekog vremena sam ustanovio da je provaljena sifra i da se su remote-ovali "hakeri".. Sklonio sam realvnc, instalirao RAdmin 2.2, podesio da se manuelno startuje server[kada hocu da se konektujem startuje ga i kada se otkacim posaljem msg da zaustavi service], promenio default port i propustio ga kroz firewall ali...
Opet imam problema.. Neko se i dalje kaci na racunar.. Korisnik tog racunara mi danas rece da je zatekao da mu se na racunaru mrda mis i da se "seta" kroz my documents.. Pogledao sam log radmina i ima konektovanja samo sa moje Ip adrese.. Skenirao sam komp pomocu avasta [update izvrsen danas], pomocu adware, spyware doctora, otvarao pomocu Process Explorera[nema nikakvog sumnjivog procesa], otvorio sam Look 'n' stop [koji je zasticen sifrom] i pogledao da li neka nova aplikacija ima dozvolu za net.. Nema nikakvih promena.. Remote Desktop nije omogucen.. U cemu je fora? Nije mi jasno.. Kako da sprecim ovako nesto?

Poslednja izmena:
ajde da ne otvaram novi topic..
nisam na vrreme procitao koliko je realvnc "bushan" tako da sam ga koristio za remote na udaljeni racunar i posle nekog vremena sam ustanovio da je provaljena sifra i da se su remote-ovali "hakeri".. Sklonio sam realvnc, instalirao RAdmin 2.2, podesio da se manuelno startuje server[kada hocu da se konektujem startuje ga i kada se otkacim posaljem msg da zaustavi service], promenio default port i propustio ga kroz firewall ali...
Opet imam problema.. Neko se i dalje kaci na racunar.. Korisnik tog racunara mi danas rece da je zatekao da mu se na racunaru mrda mis i da se "seta" kroz my documents.. Pogledao sam log radmina i ima konektovanja samo sa moje Ip adrese.. Skenirao sam komp pomocu avasta [update izvrsen danas], pomocu adware, spyware doctora, otvarao pomocu Process Explorera[nema nikakvog sumnjivog procesa], otvorio sam Look 'n' stop [koji je zasticen sifrom] i pogledao da li neka nova aplikacija ima dozvolu za net.. Nema nikakvih promena.. Remote Desktop nije omogucen.. U cemu je fora? Nije mi jasno.. Kako da sprecim ovako nesto?

Izgleda da firewall propusta nesto sto ne bi smeo. Nisi napisao koji firewall koristis. Probaj sa nekim drugim. Kao sto si video na pocetku tipica, sifra za RealVNC mi je probijena za manje od 15 sati. Od onda koristim UltraVNC sa MSRC4Plugin-om. Proslo je 6 meseci, napada je bilo na hiljade, iz log fajlova koje sam gledao od svih napada samo jedan je uspeo da dodje do logovanja (win user/pass) svi ostali su odbijeni zbog kljuca koji generise MSRC4Plugin.
Posle ovog sam generisao novi kljuc. Znaci, instaliraj neki drugi firewall, propusti samo ono sto moras, i probaj sa UltraVNC-om.

Poslednja izmena:
Koristim Look 'N' Stop firewall... Probao sam taj plugin za UltraVNC da podesim ali mi nesto nikako nije islo..

Evo snasao sam se sa MSRC4Plugin-om ali me zanima kako da prokljuvim preko cega taj lamer se remote-uje na racunar? Nikakvih sumnjivih procesa nema.. Da se nije neki trojanac zakacio za neki sistemski proces/servis?

Evo snasao sam se sa MSRC4Plugin-om ali me zanima kako da prokljuvim preko cega taj lamer se remote-uje na racunar? Nikakvih sumnjivih procesa nema.. Da se nije neki trojanac zakacio za neki sistemski proces/servis?

Skeniraj taj racunar spolja, da vidis sta je od portova otvoreno. Verovatno znas za nmap, on ima mogucnost da ti napise sta od servisa slusa koji port.Koristim Kerio firewall, nije savrsen, ali mi zavrsava posao.

Skeniraj taj racunar spolja, da vidis sta je od portova otvoreno. Verovatno znas za nmap, on ima mogucnost da ti napise sta od servisa slusa koji port.Koristim Kerio firewall, nije savrsen, ali mi zavrsava posao.

Nece da mi pokrene nmap, nesto zeza..
Koliko sam shvatio citajuci ne radi na dialup-u [mozda gresim]

Kod:
pcap_open_live(ppp0, 104, 0, 20) FAILED. Reported error: Error opening adapter:
The system cannot find the device specified. (20).  Will wait 5 seconds then ret
ry.
pcap_open_live(ppp0, 104, 0, 20) FAILED. Reported error: Error opening adapter:
The system cannot find the device specified. (20).  Will wait 25 seconds then re
try.
Call to pcap_open_live(ppp0, 104, 0, 20) failed three times. Reported error: Err
or opening adapter: The system cannot find the device specified. (20)
There are several possible reasons for this, depending on your operating system:

LINUX: If you are getting Socket type not supported, try modprobe af_packet or r
ecompile your kernel with SOCK_PACKET enabled.
*BSD:  If you are getting device not configured, you need to recompile your kern
el with Berkeley Packet Filter support.  If you are getting No such file or dire
ctory, try creating the device (eg cd /dev; MAKEDEV <device>; or use mknod).
SOLARIS:  If you are trying to scan localhost and getting '/dev/lo0: No such fil
e or directory', complain to Sun.  I don't think Solaris can support advanced lo
calhost scans.  You can probably use "-P0 -sT localhost" though.

QUITTING!

Neki drugi program?:D
Korisio sam nmap for Windows

Poslednja izmena:
instaliraj winpcap

Vrh Dno