Šta je novo?

Pitanje Windows Server2003 firewall-a + pitanje Keyboard layout u WinXP

pavlex

Slavan
Učlanjen(a)
24.10.2004
Poena
319
Pozdrav, imam par pitanja oko Windows Server 2003 sistema. Naime, treba da nadjem firewall + antivirus koji rade na tom operativnom sistemu, a da su po moguctstvu besplatni (ne mora). AVG Free nece da radi na njemu, kao ni Zone Alarm Internet Security. Ima li neko iskustva sa tim, posto sam ranije bio stavio obican Zone Alarm i niko nije mogao da se uloguje u mrezi dok je on radio(a podesio sam trusted IP adrese...). Znaci mogu i posebni programi za AV i Firewall, a mogu i ako ima neki zajednicki Suite. Svi predlozi + kritike su dobrodosli!

Pitanje #2:
Instalirao sam neki "defektni" Windows XP SP2 i sve je OK, OSIM shto nemam Serbian Latin Keyboard Layout! Znaci imam da dodam SVE jezike, ali to je samo privid jer on za sve drzi US keyboard layout! Trazio sam sinoc na netu sat vremena i mucio se da namestim, cak sam i po registriu neshto chachkao (nashao sam na netu kao neshto), ali nisam uspeo da namestim! Nashao sam na WinXP instalacionom CDu .dll fajlove koji predstavljaju Keyboard layoute za razne jezike, i premestio ih u System32 folder, ali nije imalo apsolutno nikakvog efekta. Da li neko ima ideju, poshto ja vishe nemam :( A trebaju mi HITNO nasha slova CH TJ SH DZ jer pishem maturski, mora sve da bude tip-top (osim ako neko sluchajno nema uradjen vec pa da mi poshalje ;) tema je Operativni Sistemi).

Hvala unapred!

#1) probaj da nadjes M$ ISA server na torentima. Odlicno se uklapa u win2k3 posto i sam dolazi od cika-Bilija.
#2) ako ne mozes da ga addujes na normalan nacin (control panel - regional and language options - details - add) onda jedino da instaliras neku clean xp sp2 verziju.

To sto nesto moze da se pronadje na torrentima ne znachi da je besplatno

au teshko naci ovaj Microsoft ISA! Nema ga nigde :-/ Ne mogu da koristim torrente, nebitno zashto, al ne mogu da verujem da ga nema ni na RS.com!

Necu valjda morati reinstalaciju samo zbog keyboard layout???!!!!???!! :(

e nashao sam Microsoft ISA 2004. Nije najnoviji, ali posluzice.

Nego, meni je stvaaarno hitno za keyboard layout! :( Kako da dobijem Srpska slova, bilo kako samo da radi????

instaliraj office u windows server 2003 :)

Windows 2003 dolazi sa svojim firewallom koji nije los. MS ISA 2004 je zadnje izanje ISA servera.
Sto se "jezika" tice probaj da instaliras nasu kodnu stranu i stavi nas jezik kao default. Ako ti to ne uspe probaj da nadjes nas font, onda nije bitno pod kojom kodnom stranom radis.

Marvin Freestyl je napisao(la):
To sto nesto moze da se pronadje na torrentima ne znachi da je besplatno

*** ziveo sam u zabludi do sad :wall: :D

Windows 2003 dolazi sa svojim firewallom koji nije los. MS ISA 2004 je zadnje izanje ISA servera.
Sto se "jezika" tice probaj da instaliras nasu kodnu stranu i stavi nas jezik kao default. Ako ti to ne uspe probaj da nadjes nas font, onda nije bitno pod kojom kodnom stranom radis.

Kakvu kodnu stranu?????? Kako to da instaliram????

:wave:

Pozdrav, imam par pitanja oko Windows Server 2003 sistema. Naime, treba da nadjem firewall + antivirus koji rade na tom operativnom sistemu, a da su po moguctstvu besplatni (ne mora). AVG Free nece da radi na njemu, kao ni Zone Alarm Internet Security. Ima li neko iskustva sa tim, posto sam ranije bio stavio obican Zone Alarm i niko nije mogao da se uloguje u mrezi dok je on radio(a podesio sam trusted IP adrese...). Znaci mogu i posebni programi za AV i Firewall, a mogu i ako ima neki zajednicki Suite. Svi predlozi + kritike su dobrodosli

Imas AVG samo sto nije free verzija vec koliko mene pamcenje sluzi mislim da se zove avg file server edition i prakticno radi po istom principu kao i free verzija
sto se tice firewall-a isa radi posao samo ako ces legalno skupa je ko otrov

Poslednja izmena:
znaci, mozes da pises i iz windows servera, ako ga vec imas instaliranog

Ma to je u shkoli... meni treba kuci. :-/

@brankoni: Sta ti to znaci? Moze objasnjenje? ....

pozdrav :wave:

Ma to je u shkoli... meni treba kuci. :-/

@brankoni: Sta ti to znaci? Moze objasnjenje? ....

pozdrav :wave:
Pa resava ti kodni raspored na tastaturi tamo gde su ti zagrade dobijes dz sh ch itd ... i uz neki nas font dobijes sto si trazio

Gde to mogu da nadjem???? to je .msi paket, znaci moze da se instalira, jel? Ali gde naci to, na google ga nema! Daj malo opsirnije, to bi moglo da bude to!!!

pozz

Edit: Nashao sam info neki na google, samo sam trebao traziti bez .msi dela... :)

Poslednja izmena:
Pa ne znam sta da ti kazem ja ga imam probao ga i radi mislim da je to zaista to sto trazis ne secam se odakle meni ali eto provuklo se nekako:D

Nazad
Vrh Dno