pavlex
Slavan
- Učlanjen(a)
- 24.10.2004
- Poena
- 319
Pozdrav, imam par pitanja oko Windows Server 2003 sistema. Naime, treba da nadjem firewall + antivirus koji rade na tom operativnom sistemu, a da su po moguctstvu besplatni (ne mora). AVG Free nece da radi na njemu, kao ni Zone Alarm Internet Security. Ima li neko iskustva sa tim, posto sam ranije bio stavio obican Zone Alarm i niko nije mogao da se uloguje u mrezi dok je on radio(a podesio sam trusted IP adrese...). Znaci mogu i posebni programi za AV i Firewall, a mogu i ako ima neki zajednicki Suite. Svi predlozi + kritike su dobrodosli!
Pitanje #2:
Instalirao sam neki "defektni" Windows XP SP2 i sve je OK, OSIM shto nemam Serbian Latin Keyboard Layout! Znaci imam da dodam SVE jezike, ali to je samo privid jer on za sve drzi US keyboard layout! Trazio sam sinoc na netu sat vremena i mucio se da namestim, cak sam i po registriu neshto chachkao (nashao sam na netu kao neshto), ali nisam uspeo da namestim! Nashao sam na WinXP instalacionom CDu .dll fajlove koji predstavljaju Keyboard layoute za razne jezike, i premestio ih u System32 folder, ali nije imalo apsolutno nikakvog efekta. Da li neko ima ideju, poshto ja vishe nemam
A trebaju mi HITNO nasha slova CH TJ SH DZ jer pishem maturski, mora sve da bude tip-top (osim ako neko sluchajno nema uradjen vec pa da mi poshalje
tema je Operativni Sistemi).
Hvala unapred!
Pitanje #2:
Instalirao sam neki "defektni" Windows XP SP2 i sve je OK, OSIM shto nemam Serbian Latin Keyboard Layout! Znaci imam da dodam SVE jezike, ali to je samo privid jer on za sve drzi US keyboard layout! Trazio sam sinoc na netu sat vremena i mucio se da namestim, cak sam i po registriu neshto chachkao (nashao sam na netu kao neshto), ali nisam uspeo da namestim! Nashao sam na WinXP instalacionom CDu .dll fajlove koji predstavljaju Keyboard layoute za razne jezike, i premestio ih u System32 folder, ali nije imalo apsolutno nikakvog efekta. Da li neko ima ideju, poshto ja vishe nemam
Hvala unapred!