Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Sta mislite hoce li na mom racunaru raditi dobro, to jest bolje ili losije od XP-a, dali cu moci da koristim taj aero i ostala cuda koja dolaze uz taj sistem sa ovom masinom

kod tebe ce raditi bez problema,naravno da ces moci koristiti aero i ostala sr*nja :wave:

Poslednja izmena:
ljudi su pisali da aero radi sa 512mb i srednjim procesorom
Ovo pitane je vise bilo : "vidite kakav dobar komp imam"

ljudi su pisali da aero radi sa 512mb i srednjim procesorom
Ovo pitane je vise bilo : "vidite kakav dobar komp imam"

Gresis covece, procitao sam to vec,interesuje me iz "prve ruke" to jest od korisnika koji imaju vistu dali ce dobro raditi, da nebi gubio vreme instalacijom i skidanjem drajvera i programa (obicnom dial konekcijom ) pa se ponovo vracao na xp.

Kako da sprecim Vistu da stalno vraca svoje drajvere?
Vista mi je pronasla zvucnu karticu i ubacila svoje drajvere koji medjutim ne rade. Ubacio sam drajvere koje sam nasao na internetu, i zvuk se lepo cuje. Medjutim, svaki put kada iskljucim PC pa ga ponopovo upalim, Vista vraca svoje drajvere pa zvucna ne radi. Uvek kada upalim PC moram da instaliram drajvere da bi zvucna proradila.
Isto se desava i sa drajverima za graficku i za stampac.

Jel zna neko kako da resim problem.

Gresis covece, procitao sam to vec,interesuje me iz "prve ruke" to jest od korisnika koji imaju vistu dali ce dobro raditi, da nebi gubio vreme instalacijom i skidanjem drajvera i programa (obicnom dial konekcijom ) pa se ponovo vracao na xp.

kod mene(pogledaj mashinu u potpisu) sve radi bez problema(ultimate verzija),kod tebe ce naravno jos bolje raditi

A, da li postoji DreamScene verzija za winXP ili je u strogoj vezi sa aerom?
(na zvanicnom sajtu je nema...)

Da li Aero moze da radi ako graficka ima samo 64MB, znam da Microsoft kaze da je potrebno min.128MB ali me zanima da li je neko probao sa 64MB?

Na mašini iz potpisa radi i taj izvikani Aero ali, ljudi moji, ja ga skinuh posle 3-4 sada. Šta znam, da je malo transparentniji, moža bi i bilo interesantno držati ga al ovako ...:S: Nije ružan, ali je potpuno bezveze, bar meni.
Za razliku od njega, onaj 3D flip izgleda baš gotivno. :D

Inače, prvi utisci su mešoviti. Većina prozorčića za setovanje samog Win-a je ista ali su neke stvari drugačije razmeštene pa će biti potrebno malo navikavanja. Po default-u je uveden tzv UAC (User Account Control) koji je jedan od najvećih smorova koji postoje u Windowsu, zbog čega je to bila prva stvar koju sam gledao da ugasim.

Sama instalacije je prošla bez ikakvih problema ili potrebe da se zezam sa nekim dodatnim setovanjima u BIOS-u. Većinu drajvera je sam prepoznao, a za ono što je falilo, bilo je dovoljno ubaciti originalni CD (ploča i grafička) i to je bilo to. Bolje nego što sam očekivao.

Što se programske podrške tiče, većinu softvera sam uspeo da instaliram bez ikakvih problema ili cimanja sa compatibility modom. Potrebno je uzeti najnoviije verzije (što neki put baš i nije omiljeno) ali Bože moj, bar radi. Ovo se, inače, ne odnosi na sigurnosne aplikacije (AV i firewall). Sa tim ću da se igram danas i sutra.
Zauzeće memorije je, kod mene, oko 400-450 MB (bez gašenja servisa).

Jedna stvar me neprijatno iznenadila a to je sama veličina Viste na hardu. Da, znam, hardovi su sve veći i veći pa ne fali prostora, da da, ali Windows folder od 7,2 GB? :zgran:
Iskreno se nadam da je to zbog same verzije i da će sa nekom drugom biti manje. Preteraše ga, bre.

OK. Da ne davim, toliko za sada. A više ni neznam jer ga držim tek par dana. :d

Poslednja izmena:
Gledah al ne videh da se neko javio po pitanju Thomson 420 modema što IKOM deli.. dakle, jer neko probao da li mali radi pod Vistom?

Evo ja ti pisem sada sa Viste, Thompson se najnormalnije instalirao sa drajverima koji dolaze na disku. Imam pohvalu za ove iz microsofta. Na betama nisu radili xp drajveri, sada se svi bez problema prepoznaju i rade ko sat! Svaki do jednog!

zna neko zasto mi se dream scene beta ne pojavljuje u updateu.do sada sam primio sam dva ultimate extrasa.neke karte i bitlocker.koliko sam negde citao,trebalo bi da ih je 4 ukljucujuci i dream scene.

zna neko zasto mi se dream scene beta ne pojavljuje u updateu.do sada sam primio sam dva ultimate extrasa.neke karte i bitlocker.koliko sam negde citao,trebalo bi da ih je 4 ukljucujuci i dream scene.
dreamscene beta nece ni da se pojavi skini je "rucno" ili cekaj final u pa onda preko updatea

ok.
i jos da pitam,jel ima negde lista svi updateova sa opisima.nisam siguran sta smem da instaliram (serial je iz RC1).znam da moram da zaobidjem ono sa WGA,i do sada sam instalirao sva sem tog,ali ne znam koliko jos smem da radim tako nesto.

Ko ima ISDN da se oprosti od Viste jer ne rade drajveri za Intracom NetMod modem a na internetu nema nigde.Zna li neko resenje ovog problema.Ne mogu da verujem da nisu vodili racuna o onima koji imaju ISDN?!

Nisu oni vodili racuna o mnogim stvarima sto se i ocekivalo

Elem, imam problem sa Vistom. Nakon nekog vremena (10-15 minuta rada) zakoči komp i moram da ga restartujem da bih ponovo ušao u Vistu. Sve je testirano i Orthos i Memtest, bez grešaka je. Moram da napomenem da sve bez problema radi u XP-u. Konfiguracija je iz potpisa. Šta može ovde da bude problem?

Probaj da smanjis FSB, ako si klokovao masinu. Meni je to konkretno pomoglo. Mada sam u isto vreme instalirao drajvere za NVIDIA-u, verzija 100.59... Probaj jedno od ova dva...

I ti si imao isti problem?

Probaću prvo sa drajverima, hvala na odgovoru.

evo ja imam dream scene preview u updates-ima 21.6MB...ali za modem verovatno nije vredna skidanja:D :D

Poslednja izmena:
Pa juce se tek pojavio

Da li je neko uspeo da namesti ovu TV Karticu!? Gigabyte GT-PTV-TAF-RH

Jel ima neko da zna imena fajlova koji se nalaze na Windows visti RTM 6000 dvd-u pomocu kojih on butuje iz biosa? Izbrisao sam neke fajlove pa mi dvd nebutuje a ne znam koje. Unapred hvala.

Ili ako moze neko da mi kaze gde da nadjem boot sector za vistu koji mi je potreban da bi dvd bio butabilan?

Alo.. Ako si uzeo original od Microsofta ne može da ti ne butuje.. U drugom slučaju znaš da je o tome zabranjeno pisati na ovom forumu.

Još jedan "problem" u Visti.. Da li je neko uspeo da vidi temperaturu grafičke? Ja sam probao preko Everesta i neće.

Nazad
Vrh Dno