Na mašini iz potpisa radi i taj izvikani Aero ali, ljudi moji, ja ga skinuh posle 3-4 sada. Šta znam, da je malo transparentniji, moža bi i bilo interesantno držati ga al ovako ...:S: Nije
ružan, ali je potpuno bezveze, bar meni.
Za razliku od njega, onaj 3D flip izgleda baš gotivno.
Inače, prvi utisci su mešoviti. Većina prozorčića za setovanje samog Win-a je ista ali su neke stvari drugačije razmeštene pa će biti potrebno malo navikavanja. Po default-u je uveden tzv UAC (User Account Control) koji je jedan od najvećih smorova koji postoje u Windowsu, zbog čega je to bila prva stvar koju sam gledao da ugasim.
Sama instalacije je prošla bez ikakvih problema ili potrebe da se zezam sa nekim dodatnim setovanjima u BIOS-u. Većinu drajvera je sam prepoznao, a za ono što je falilo, bilo je dovoljno ubaciti originalni CD (ploča i grafička) i to je bilo to. Bolje nego što sam očekivao.
Što se programske podrške tiče, većinu softvera sam uspeo da instaliram bez ikakvih problema ili cimanja sa compatibility modom. Potrebno je uzeti najnoviije verzije (što neki put baš i nije omiljeno) ali Bože moj, bar radi. Ovo se, inače, ne odnosi na sigurnosne aplikacije (AV i firewall). Sa tim ću da se igram danas i sutra.
Zauzeće memorije je, kod mene, oko 400-450 MB (bez gašenja servisa).
Jedna stvar me neprijatno iznenadila a to je sama veličina Viste na hardu. Da, znam, hardovi su sve veći i veći pa ne fali prostora, da da, ali Windows folder od 7,2 GB? :zgran:
Iskreno se nadam da je to zbog same verzije i da će sa nekom drugom biti manje. Preteraše ga, bre.
OK. Da ne davim, toliko za sada. A više ni neznam jer ga držim tek par dana. :d