Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Ni jedan nisam gasio. Sad ne znam, reci koji servisi najviše uzimaju rama pa ću videti da li je
aktivan. Sad ih ima njih 65 kojima je status running.

Meni vista trosi 300 mb sa sidebarom.Kad uklucim sve potrebne programe kojene gasim (Billord,utorrent,winamp,opera.) trosi 350 mb.Tako da i sa 512 moze lepo da radi
Inace pogasio sam nepotrebne procese topa user accaunt control, firewall i jos 4-5 koje znam da mi nece trebati...

Poslednja izmena:
Nema sanse da trosi 700mb u standardnom radu,nesto tu nije u redu 100%.

Ima sanse i te kako...
Stvar je u tome sto vista prilikom instalacije sama detaljno analizira konfiguraciju i pali/gasi efekte/servise u zavisnosti od performansi i mogucnosti konfiguracije...

Poslednja izmena:
xp1700+@1660mhz, ati 9000pro, SB16 nema drajvere, 512mb rama, abit kd7-e.
:d

Prilozi

• vista01.jpg
    vista01.jpg
    73 KB · Pregleda: 229
Mislis imas 1GB rama?! :trust:
Ako ces koristiti Aero i neke gluposti Viste guta oko 700MB. To naravno moze i manje ali racunaj da nesto treba i da ti ostane za igre, programe... Nije jos vreme za Vistu ako mene pitate (kao sto me ne pitate :d). Za starije konfe nikada nece ni biti. Ja do kraja godine sigurno necu preci na Vistu a mozda ni tada ;)

Samo mi objasni gde ti ode 700 MB? ;) Prvi startup posle instalacije je oko 400 MB.

Skinuo sam dream scene beta i sad drzim animated wallpaper
vistav.jpg

Ajde ako moze neko prosto radi li nvraid u visti? Ja nisam uspeo da instaliram niti postoje drajveri da se skinu sa nV sajta. Sve sto sam nasao je bilo ima-nema u beta verzijama. Mene samo interesuje da li je neko instalirao i kako.

Imaju na nvidijinom sajtu da se skinu! tj nvidia sata raid driver za nforce 4.

Interesuje me kako da aktiviram vistu, tj da mi ne istekne 30 dana. Koji kljuc da ukucam? Da li je neko uspeo da ugasi aktivaciju?

Treba da mi stigne laptop Sony vgn-c2 na kome je instaliran Vista Home na nemackom jeziku. Da li postoji mogucnost da se interfejs prebaci na engleski ili da ga zamenim nemacku za engleski verziju OS?

Interesuje me kako da aktiviram vistu, tj da mi ne istekne 30 dana. Koji kljuc da ukucam? Da li je neko uspeo da ugasi aktivaciju?

Ajde posto ne smem evo malo u zavijenoj formi: Za pocetak NE kucas kljuc nego instaliras bez njega i dobijas probnu verziju od 30 dana. Za dalje, link www.google.com i kucaj vista timer stop. Samo ce ti se kasti:wave:

Imam windows vistu rtm 6000 na dvd-u. Ali kad hocu da je instaliram nece da butuje! Da li vista moze da butuje sa dvd-a kao i xp ? I interesuje me zasto sluzi onaj programcic wga notification u visti?

Poslednja izmena:
Interesuje me sledece: posto Vista ne korstiti boot.ini fajl vec BCD, da li je moguce napraviti dual boot konfiguraciju, ali da se prvo instalira Vista, pa tek onda XP? Ili je neophodno prvo instalirati starije sisteme?

Nabavih konacno retail vistu (kupljena u radnji negde napolju). Isto sr**e kao i RTM samo bez "betawin" slike na pocetku instalacije i navodno sa vise napakovanih drajvera. Samo me jedna stvar interesuje: Kao i kod RTM nisam uspeo da instaliram ispravno ASUS ADSL modem. Pokrenem instalaciju u XP SP2 compatibility modu i sve bude ok medjutim nema crveno/zuto/zelenog trougla u donjem desnom uglu! U msconfigu vidim da se DSLMON ucitava na pocetku ali to je sve. Ne mogu da podesim parametre ako nemam taj glupavi trougao. Jel ima neko ideju kako da resim ovaj problem???

Poslednja izmena:
Skinuo sam taj program jos juce, i napravim ja entry za Windows XP, ali kako ja da instaliram na drugu particiju taj XP? Sad nemam vremena, stisli ispiti, kada bude mogao jos cu traziti, a ako neko ima resenje slobodno neka napise :)

Evo pre par minuta instalirao sam i ja Vistu Premium:D ...pa prvi utisci su da se priblizava, po izgedu, Mac-ovima...sve je to lepo, ali izjedemi svu memoriju (320 u idle od 512 kojih imam)...
dobijo sam ocenu 2.9 sve zbog memorije, a ostale ocene su oko 5-6...:)
sve u svemu brdo opcija i na prvi pogled nije lako za snalazenje ali Boze moj ni xp nije bio posle 98-ice...Svidja mi se resource monitor iz task manager-a (vrlo korisna stvar) na prvi pogled, i posle instaliranja drivera NIJE LOSE...potrudili su se nema sta:D
Samo da vidimo ostale programe u radu...
Pozdrav

http://www.tweakvista.com/

Poslednja izmena:
Gledah al ne videh da se neko javio po pitanju Thomson 420 modema što IKOM deli.. dakle, jer neko probao da li mali radi pod Vistom?

Gde bih mogao da skinem Windows DreamScene snimke? Vodopadi i te forice :)

pise da je najbolje 5 skor base za vistu.

The scale of the Windows Experience Index ranges from 1.0 to 5.9. A higher base score generally means that your computer will perform better and faster than a computer with a lower base score, especially when performing more advanced and resource-intensive tasks.
tvoj skor bi po ovome bio sasvim ok...
http://www.microsoft.com/windows/products/windowsvista/buyorupgrade/experienceindex.mspx?CPU=10&MEM=10&HDD=10&DWM=10&D3D=10

Sta mislite hoce li na mom racunaru raditi dobro, to jest bolje ili losije od XP-a, dali cu moci da koristim taj aero i ostala cuda koja dolaze uz taj sistem sa ovom masinom

Nazad
Vrh Dno