Šta je novo?

Brutalno - Crysis

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ goran.rs : Poredim FC sa HL2 i HL2 Episode1 a ne sa HL1 sto je sasvim realno.Nisam ja rekao da je napucavanje lose u FC-u,vec da je rezija uzas, a to je po meni ipak bitno i zato mi je FC jos onda bio nekompletan.Nisam mogao da podnesem komentare neprijatelja(uz losu animaciju pokreta).
Grafika jeste bila najnabudzenija u ono vreme ali sa mnogo manje stila od HL2.A i slozicete se da se stice utisak da je Cry engine nekako bio napravljen za vodene i tropske predele(pola igre ista voda i palme :) ),a da je enterijer malo zapostavljen sto se tekstura tice.
Otkud sad prica za HL3 pa Episode 3 je odlozena za jesen i ako izadje u isto vreme sa Crisis-om nece imati sta da trazi-meni Crisis izgleda bolesno dobro za sada.

Poslednja izmena:
Pa problem je u tome shto tvoj burazer nije igrao Far Cry :d Vec neshto shto se tako zove, a ni ne lici :) Isto vazi i za Crysis i nashe trenutne karte ... radice, ali na shta ce da lici, to niko ne pominje :d

Igrao je FC naravno, kao i sto sam ja igrao na 9200, iskreno nisam ni razmisljao u tom trenutku da li sa jacom karticom mogu da vidim ribice i musice i sve ono svetlucavo sto vidim sada. Ja sam isto misljenja da ce Crysis da se igra i sa "slabijim" karticama i da ce moci da se dozivi atmosfera igre na zadovoljavajucem nivou.

...sto se tice HL2 mislim da je u kompletu kao igra, prica i atmosfera do sada ne prevazidjena. Skoro da covek igra film a ne igricu...

Poslednja izmena:
Pozitivna stvar Far Crya je da je mnogima gameplay bio dobar. Nije bio suv demo engiena kao Unreal 2 i Doom 3. Pametni ljudski protivnici, opasni monstrumi, sunjanje po dzungli, dobra mehanika oruzja.

Crysis komotno moze da minimalno unapredi mehaniku igre, samo da je ne upropasti; i da donese novu grafiku, i da bude odlicna igra.

Poslednja izmena:
Ma slazem se ja sa svim tim.Samo bez Jack Carvera molim :)

Covece..Na koji fazon uporedjujes Far Cry sa polu-raspadom?Sta je bolje?Da nije mozda napucavanje bolje u Half-Life 2?Nije,i nece biti bolja u trojci od Crysis-a?Ako ikad izadje trojka.

Ajde sad i ti Kudti,kakav bre kec?Igra iz praistorije.Kako je to igrivost nula u Far Cry?Hoces da kazes da je napucavanje lose reseno?Da nije dobar AI?Sta?

Po cemu da uporedjujemo? Ajmo - prica. Prica u HL-u, zaplet i ceo pocetak je za cistu desetku. Da, cak i danas, skoro 10 godina kasnije.
Prica FC-a? Ma daj... nemoj da me zasmejavas.

Gameplay? Po cemu je gameplay u FC toliko revolucionaran i dobar? Ides, ides, ratatatatta, cucnes, ides, ides, ratatatatta... i tako u nedogled. Grafika jeste bolja, jerbo ~10 godina nije malo. Ali po pitanju igrivosti u odnosu na legendu kao sto je HL je smesan. Mozda se ti palis na taj majti marinci & zelena dzungla fazon ali ja ne niti nalazim da je FC po bilo cemu poseban ako izuzmemo odlicnu grafiku i napredan engine.

Cak i Prey sa onim uvrnutim portalima je igriviji od FC-a.

Poslednja izmena:
Cak i Prey sa onim uvrnutim portalima je igriviji od FC-a.
Uf,sta podrazumevas pod igriviji?Meni je recimo bitno da protivnici imaju bar neku naznaku inteligencije,u prey-u su protivnici :d :d,u FC su nivoi vecinom nelinearni i prostrani,mozes pesaka,mozes i buggy-jem,u prey-u imas jedan hodnik i peglaj.Cemu uopste sluze oni portali?Mene su samo nervirali.Respect za HL.

FC nije ni blizu samo rata ta ta. Probaj full auto u protivnika na nekoj daljini, pa da vidis koliko ti treba da ga pogodis. Nisanjenje uz pusku na RMB, precizniji si kad cucnes ili jos bolje zalegnes, kratki rafali zbog gadnog recoila. Snajper iz kog mozes da pucas maltene samo ako zalegnes.

A ne kao realan KAHTEP, matrix skok i head snajpom u vazduhu.

FC nije ni blizu samo rata ta ta. Probaj full auto u protivnika na nekoj daljini, pa da vidis koliko ti treba da ga pogodis. Nisanjenje uz pusku na RMB, precizniji si kad cucnes ili jos bolje zalegnes, kratki rafali zbog gadnog recoila. Snajper iz kog mozes da pucas maltene samo ako zalegnes.

A ne kao realan KAHTEP, matrix skok i head snajpom u vazduhu.

Da ne ispadne sad da branim kanter,ali to sto si napisao je zesce neprimenjivo u njemu,i plus oruzja u kanteru imaju mngo veci recoil od onih u FC-u.
U FC-u sam lesio iz snajpera u trku(naravno zastanem kad treba da zumiram i pucam).
A dal je neko ikad zalego u FC-u? Ja sam jednom slucajno pritisnuo taster :D

?????????? Kako mozes da ista pogodis na max zumu stojeci iz snajpa???????????
Ono se ljulja ko pijano ako bar ne cucnes. I narvno da sam zalego, lakse se sunjas, u travi mozes da im dodjes do nogu.

@DAS
E bas si lupio kad si rekao da pucas iz snajpera u trku. Mislim sta reci...

ako sluzi za demonstraciju engine-a, zasto je onda FarCry maltene jedina igra sa tim engineom ? (Cry engine)
To stvarno ne znam ....Jedina meni poznata igra sa "Cry engine"-om je "Just Cause" (cak su ga dosta nasminkali)....drugi su mnogo bolje prosli Quake3,Half-Life2,Doom3,Unreal2003,pa cak i Fear.
Koliko se secam najprodavanij su Quake3 i Unreal...nadam se da ce se Cry2 engine vise prodavati

Pozdarv

Verovatno i pored svega mali Crytek nije mogao da se izlakta na trzistu i ubedi ljude da kupe njihov engine. A izgleda da i nisu omogucili licenciranje engiena dok Crysis nije najavljen, tako da sad "valjda" ima nekoliko igara sa Far Cry engienom u razvoiju.

Verovatno i pored svega mali Crytek nije mogao da se izlakta na trzistu i ubedi ljude da kupe njihov engine. A izgleda da i nisu omogucili licenciranje engiena dok Crysis nije najavljen, tako da sad "valjda" ima nekoliko igara sa Far Cry engienom u razvoiju.

Crytek engine ne treba onome ko će praviti indoor linearnu igru sa debilnim AI-om. Koliko ja znam jedino UbiSoft ima licencu za FC engine?

Crytek engine ne treba onome ko će praviti indoor linearnu igru sa debilnim AI-om. Koliko ja znam jedino UbiSoft ima licencu za FC engine?

E da. Tu je nastao kurshlus oko CryEnginea1....izmedju Ubija i CryTeka.Tek posto su ovi presli da rade sa EA, engine je poceo da se prodaje....
...inace kad vidim svu ovu raspravu oko FC-a, neke mi stvari padnu na pamet....FC je jedina igra koju sam presao sest puta.Zasto?Ne znam...Svidja mi se i Prey, i FEAR, HL je legenda, HL2 je dobar (ali ima njesra kraj)....jednostavno, FC je te godine pocistio ultrahajpovane HL2 i Doom3...
Moj ortak je FC prelazio takodje X puta na realistic tezini, na 5200 kartici...znam jos dooosta ljudi kojima je FC ostao u secanju kao razbijacki dobar naslov....
Prica je takva kakva jeste, bez neke filozofije.Ali postoji.I ima pocetak i kraj.Meni su inace bas zabavni komentari placenika...stojis tako i gledas, a oni tamo pricaju o moralnim dilemama placenickog posla...:D Casopisi sa naslovima "Redneck Today" i slicno...meni je to skroz ok...
Oruzja imaju smislenu "upotrebnu vrednost" i imaju dobar alt-fire....voznja je takodje zanimljiva...
Za razliku od cuvene sega-mega fizike kakva je u HL2, ovde lesevi ne propadaju jedan kroz drugi, pa se zanimljive stvari mogu desiti: uzan hodnik nakrcan do pola visine sa lesevima, vrata na njegovom kraju pokusavaju da se zatvore, ali ne mogu...udare pa se vrate...kao pokvaren lift.:p I tela koja se ne ponasaju kao krpene lutke...a ni ne nestaju u vatri/pari/vazduhu...
Ako nekome smetaju majmuni/cudovista/slican stuff, onda cemu igranje FC-a??Igraj brate kanter...ovde se radnja vrti oko toga i tacka.Sto bi ja igrao neki tamo AvP ako me smaraju vanzemaljci :test:
E zato se ceka i ovaj Crysis...ako bude "fleksibilan" sto se tice zahtevnosti kao sto ga najavljuju, svi ce ga prelaziti i uzivati u "necemu"...grafika?Who gives a fuck ako je igra dobra kao FarCry...

far crysis?

HL2 mi je mnogo vise pruzio nego farcry!U svim aspektima. Glupo je ocekivati u HL2 koji ima stripsku atmosferu da snajper metak ima realnu fiziku.To se ne uklapa u HL2 i bolje da je tako.Bilo je dobrih momenata u farcry ali generalno ni blizu HL2.Ako crysis bude "poboljsani farcy" onda ce to biti jos jedan FPS sa dobrom grafikom, ali daleko od igre koja koja se izdvaja po necemu (osim po dobroj grafici koja btw i nije presudna zar ne?).

Naravno da grafika nije presudna.Ocigledan primer je upravo FC, jer kao sto rekoh, igru su sa prelazili ljudi sa karticama od mx400 do 7900+ ...i to po vise puta.
Ukusi su raliciti, ali ne treba pljuvati po FC-u zato sto je te godine imao najveci "hendikep": mnooooogo lepsu grafiku od HL2 i D3.FC je izazov- ne moze svako igrati na poslednja dva nivoa tezine.HL2 skoro da i nema razlike, a D3 je tek kriminalan sa svojim ogranicenjem healtha na najjacem nivo tezine....imbecilno.
Jednostavno, ovde se od neprijatelja moze videti da NECE da popiju metak.U HL2 jedino sto urade jeste da potrce, nesto promrljaju i aaagggkssshhh...metak u vugla, bilo to iz pistolja, sacmare ili sta drugo, svejedno.E, u FC je malo teze....ima da nisanis, cucis, zalegnes, ali i da skaces tamo-vamo ako treba.Ili pak da se sunjas kao u splinter-cellu.
I prica, kakva je da je, ima KRAJ. Ono sto dripci iz Valvea pokusavaju da operu epizodama...a i da izmuzu jos love.

Poslednja izmena:
Meni nikako nije jasno toliko odusevljavanje HL2, bio je dobar, ni do noznih prstiju slavnome prethodniki (HL). A u poredjenju sa pravom konkurencijom, Far Cry i Riddick, nije bio bas nista posebno. Lepo ukomponovane boje i dizajn da sa siromasnom grafikom ipak tezi fotorealizmu. Par interesantih nivoa... Dobro ali nista ekstra.

Meni je Far Cry najbolja igra ikda, konkurent joj je jedino Deus Ex, ali kako sam vrisato od srece igrajuci neke table na Far Cry pa nailazio na pejzaze od kojih zastaje dah. Sta da kazem, Far Cry sam igrao pre dve ipo godine i dan danas se secam nekihfenomenalnih tabli, ona kad juris camcem pa rokas sve okolo, pa ona sa onim visecim stazama na drvecu a dole se cudovista i voska kolju i jos neka sa nekim velikim kontenerima gde se ne zna ko koga, i cudovista i placenici.
Samo da Crysis bude na nivou Far Cry, inace meni ti prelepi pejzazi i sjajna grafika neopisivo znace.

@nex999: Uopste nisi u pravu kad kazes da je grafika nebitna za jedan FPS,pa grafika i animacija(a ja kad kazem samo grafika podrazumevam i animaciju) su u stvari ono sto jeste jedan FPS.Detaljnost terena,desavanja na ekranu,interakcija sa okolinom(fizika je vrlo bitna),animacija karaktera(najbitnije po meni),osecaj pucnjave(kako su uradjena i kako se ponasaju oruzja,kao i kako neprijatelji reaguju kad ih upucas ili promasis),to cini jedan FPS.Prica je manje bitna za FPS,mada po meni moze dosta da doprinese atmosferi.
Ni za AI se ne slazem-po tebi je AI to sto je na najvecem nivou tezine u FC-u podeseno da te neprijatelji pogadjaju iz mesta u oko sa 5 kilometra,cemu to.To moze u svaku igru da se implementira bez problema.
I jos se usudjujes da poredis fiziku u HL2 i FC,i jos pljujes po istoj u HL2.Ma daj!

U FC-u sam lesio iz snajpera u trku(naravno zastanem kad treba da zumiram i pucam).
A dal je neko ikad zalego u FC-u? Ja sam jednom slucajno pritisnuo taster :D

Po tvojim rijecima ispada da si FC presao u trku. Ti onda mora da si cudo od djeteta.:)

Nisam igrao HL2 pa ne mogu da uporedjujem ali meni je FC definitivno jedna od najboljih igara koju sam igrao. Kamo srece da su napravili jos igara sa tim engine-om.

subjektivno-objektivno

Samo da konstatujem da su ukusi razliciti.Jedino merodavno u igri je da li ti se dopala ili ne!Potpuno je nevazno da li se svima (vecini) dopala ili ne!
Sto se tice farcry-ja meni (subjektivno) je faliia zagonetka.Oduvek sam od FPS trazio vise od napucavanja!fore sa dizalicom ili buradima itd...iz HL2, su nesto po cemu cu HL2 pamtiti.Nikada se nisam secao "kako je lik realno popio metak", vec upravo resavanja zagonetki, koje koliko toliko forsiraju upotrebu mozga a ne samo refleksa.U tome je kljucna razlika izmedju farcry i HL2. Prvi forsira refleks a drugi trazi i malo razmisljanja".Iako je farcry imao dozu nelinearnosti ona je opotrebljena bez ikakvog smisla i efekta.Sve se svelo na to dali ces da u borbu udjes sa jedne ili druge strane.
Za sve one koji preferiraju napucavanje i realnost u borbi FEAR je opet majka za farcry, tako da kako god okrenes farcry je samo dobar FPS ali nista vise od toga.

Poslednja izmena:
@nex999: Uopste nisi u pravu kad kazes da je grafika nebitna za jedan FPS,pa grafika i animacija(a ja kad kazem samo grafika podrazumevam i animaciju) su u stvari ono sto jeste jedan FPS.Detaljnost terena,desavanja na ekranu,interakcija sa okolinom(fizika je vrlo bitna),animacija karaktera(najbitnije po meni),osecaj pucnjave(kako su uradjena i kako se ponasaju oruzja,kao i kako neprijatelji reaguju kad ih upucas ili promasis),to cini jedan FPS.Prica je manje bitna za FPS,mada po meni moze dosta da doprinese atmosferi.
Ni za AI se ne slazem-po tebi je AI to sto je na najvecem nivou tezine u FC-u podeseno da te neprijatelji pogadjaju iz mesta u oko sa 5 kilometra,cemu to.To moze u svaku igru da se implementira bez problema.
I jos se usudjujes da poredis fiziku u HL2 i FC,i jos pljujes po istoj u HL2.Ma daj!

LoL...cekaj bre malo.Nisam rek'o da je nebitna.Al kad pricam sa ljudima koji su FC tabali na krshweru sa odusevljenjem, onda mogu da izvucem zakljucak da ova igra ima JOS NESTO osim sjajne grafike.
FC je za razliku od nekih hitova iz te godine imao jos jednu vrhunski vaznu stvar za FPS gejmplej: gadjaj u glavu i smanji sebi muke sa neprijateljem (ali to zahteva skill)...i u HL2 i u D3 je bilo apsolutno svejedno u koji deo tela gadjam...isti rezultat: argkkkshhhhh ili arrrrrrgggg.Malo zanimljivije jeste bilo sa testerama i zombijima, ali to je sve...
Nije bas tacno da je AI ovde samo u preciznosti sa velike kilometraze....ovde neprijatelj ili stoji k'o ***** dok ti skakuces oko njega(na najlaksem- "walk in the pacific paradise" nivou tezine), ILI pak trci naokolo i hvata svaki raspolozivi zaklon.A i puca preciznije.Ako vozi dzip, ide da te zgazi....
Hehe, svaka cast za HL2 fiziku, ali sta vredi...kutije i burici su savrseno odradjeni...a ljudi krpene lutkice :D ...u'vatis ga za ruku/nogu i on se koprca na sve strane...ili pak je to mozda do kombajna?Nemaju koske i zglobove?Hrskavica maybe? :D Po meni, bolje su to odradili ovi u "Ressurection of evil" sa svojom parodijom na gravity gun....
O tome koja je od ovih igara zanimljivija (tj bolje prihvacena od naroda), dovoljno govori podatak da se skoro svuda sa nestrpljenjem ceka Krizis, a bogami i postoji veliko interesovanje za FC2...a tamo neka "episode 2: back for more cash" ili sta-vec, nek izadje kad izadje...cisto da se razresi neizvesnost hoce li stoka (ona iz valvea) da pogube Alyx, i nista vise...a oni kakvi su dripci, i to ce ostaviti nerazjasnjeno, sva je prilika...
@exste:
Tacno...ukusi su razliciti, i eto- HL2 je i meni ostao u secanju zbog tih zagonetki (mada su cista demonstracija fizike), i zbog skarednog zavrsetka...

Poslednja izmena:
Ma sve zavisi sta zelis da igras,meni licno nikad zagonetke nisu trebale u FPS-u,samo su me smarale.Zanimljivi nivoi,koliko toliko realna oruzja(bar neki trzaj da imaju-ne ko u HL2),pametni protivnici,kvalitetna grafika i efekti i to je to.HL2 ima sjajno izreziranu pricu,super sam se osecao dok sam rusio one paukove ispred skupstine,ko u nekom preskupom SF filmu,ali nista vise od toga,ostatak igre me je skroz smorio.Kad mi se resavaju zagonetke,ja odigram neku avanturu,kad mi se ubija,igram F.E.A.R. ili FarCry :d

...

nex999:Vidim da se mnogma kraj HL2 nije svideo a opet ja sam zadovoljan.I tu se odstupilo od klasicnog klisea "bosa je najteze ubiti".Kraj je jezivo lak, nedorecen ali ja sam se oduzeo kada sam usao u transportnu jedinicu koja me vozila kroz kulu:D.Mislim monumentalno!

Jeste taj deo bio uber-monumentallen :D ....ali stvaaarno....cemu sve to ako se samo setim one gluposti na vrhu kule...i cele price za koju treba traziti po netu objasnjenje "WhattaFuckIsGoingOnInHL2??"...
Al da ne OT-ujem vise....nemojte mi pljuvati FC!! :D :D ....Krizis ce da ima sve sto treba, i bice holivudski do-yaya....nema da omane.Ce da pojedem ovog misha ako ne bude valjao! :D

cemu sve to ako se samo setim one gluposti na vrhu kule...i cele price za koju treba traziti po netu objasnjenje "WhattaFuckIsGoingOnInHL2??"
Jel' postoji objašnjenje te misterije na netu da i ja tražim? :D
Nisam skontao kraj a nikad nisam tražio objašnjenje na netu.

btw meni je FC mnooogo bolji od HL2

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno