Šta je novo?

7600gs problem

dull

Slavan
Učlanjen(a)
26.09.2006
Poena
309
Kupio sam novu graf: gigabyte 7600gs agp 256 ddr2.
Imao sam gomilu problema pa sam na kraju ipak reinstalirao windowse, u nadi da ce sve raditi kako treba..

Kada pustim 3dmark06 on radi oko 1 min i onda se zakuca, komp ne reaguje jedino sto ostaje je da se resetuje na dugme.
3dmark06 radi na default settingsima, odnosno nisam nista cackao vec cim se otvori pritisnuo start test. On radi na nekom jadnom framerateu i onda zakuca komp.

Zasto se to desava? Da li je moguce da imam neispravnu graf kartu, to znaci da idem da je vracam u pon.
Probao sam sa vise drivera, isto se desava. Sad koristim 91.31 koji je dosao na cdu sa karticom.

Konf: Athlon3000+ venice, MB gigabyte nforce3, 4x256 ddr400 ram, chieftec 350w itd...

Hvala

Edit: Sad sam pustio igru ( viirtual skipper 4) i ona se zakucala cim se ucita scena!

Poslednja izmena:
Evo kako stoje stvari. Colin 2005 i virtual skipper 4 su juce radili na staroj instalaciji winxp.
3Dmark06 je zakucavao komp.

Onda sam danas popodne probao da pustim Colina, i on je vec u meniju freezovao sve (restart na dugme je jedina opcija).

Onda sam veceras reinstalirao windowse i sad ne radi ni colin ni vsk4 ni 3dmark06. Svi se zakucaju odmah na startu. Sinoc sam vozio kolina 3 sata radilo je bez problema na high grafici.

Znaci, nesto se postepeno kvari, i nije softver u pitanju jer se sve nastavlja i nakon freshke instalacije windowsa. To sam zakljucio za sada.

Pada mi na pamet da vadim jedan po jedan mem modul.

Ako je sama graficka u pitanju da li kvar moze da "napreduje", posto se to ocigledno desava!!

Svaka pomoc je dobrodosla!

Poslednja izmena:
sad je pukao kad sam otvorio explorer ?!?

Nesto se gadno kuva unutra.

***., mislim da te memorija zeza...graficku isprobaj na nekoj drugoj masini...
(ovo sve pod uslovom da ti je sve sa drajverima u redu- chipset\ploca\graf)...definitivno testiraj memorijske module...

Poslednja izmena:
nije memorija. sad sam jedan po jedan testirao. puca na bilo kom modulu...

pretpostavljam da su drajveri u redu. ne znam kako bih to mogao da utvrdim. sad sam na ciste windowse instalirao sve komponente koje su se super slagale do dolaska nove graficke...

aha...to za drajvere mozes da proveris (jedan od nacina) u hardware properties, pa ako nema znakova pitanja ili neceg slicnog (mada si ti to sigurno vec proverio)...onda je sve okej.
Ako je sve radilo do dolaska graficke,onda je ona prva na listi sumnjivih... probaj je na nekom drugom kompu...i ako se pokaze da si u pravu pravac na reklamaciju.

nema konflikata, instalacija je naizgled savrseno cista.
Procesor i ploca su u garanciji jos 20 dana :)
moram brzo da utvrdim u cemu je problem

hvala nex

Najjednostavnije je da odneses graficku kod nekog i proveris. Ako si 100% siguran da nije memorija, ako se ispostavi da je graficka ok, probaj da preinstaliras win. Ako se ista stvar ponovi (posto sam procitao da si menjao napajanje i nista se nije promenilo), mora da je maticna. Ja bih tako uradio.

Da nije napajanje?Proveri obavezno.

Na MSI "sajtu" piše za 7600GS AGP, da je minimum 400W,
dok za SLi 550W (da bi sve radilo "stabilno").
Chieftec 350W... pokušaj da isključiš sve što ti ne treba... DVD-RW, drugi HDD, ventilatore od kućišta...

iscupao sam sve iz napajanja osim sata 160gb seagatea na kom je win, ploce i graficke.
Osim sto se windows podigao 3 puta brze (?), nema nikakve razlike. Pukne i u samim windowsima.

Temperature cpu i gpu su ok. Odmah sam pomislio na mem ali nije, mislim, ako nije svaki modul crko.

Meni je najindikativnije sto sto se "kvar" sve vise pojavljuje.
Moze li da bude hdd? U garanciji je jos 5 godina... Da instaliram win na drugi hard a ovaj iskljucim... Mada pustio sam neki bencmark iz virtual dub-a i pise i cita kao lud... Nema bs. i defr sam ga juce bez problema.

sad je pukao iz windowsa i bilo je crno par sekundi onda se pojavio plavi ekran na kom je pisalo da se win ugasio ...to prevent damage.. i da je uzrok file nv4_disp.dll ili slicno, jako je kratko trajalo, ali uzrok je uglavnom neki file, rekao bih iz drajvera?

probao sam sa vise whql drivera. 9xxx

valjda tek od 9xxx imaju podrsku za 7600 chip?

Ovako, zadnji driver je 93.71 zvanični na njihovom sajtu, meni i nekolicini drugih radi bez problema. Pokušaj da digneš sistem u safe modu (F8) i onda deinstaliraj nvidia driver, možeš i da koristiš posle deinstalacije driver "kliner", al' nema potrebe. Instaliraj 93.71.
Ne koristi novije, beta, drivere sa 3dguru jer su oni namenjeni prvenstveno za 8800, doduše oni ih "prepravljaju"... Vidi šta se dešava?

Nesto sam se istripovao da je mozda driver za plocu los pa sam opet reinnstalirao windowse i onda plocu i sp2 i na cisto 93.71, zvucnu i adsl, startovao 3dmark06 koji je zacudo prosao par testova!
Onda je dosao do gpu test 4 i puko. Kad nije kroz prozor tu otisao nikad nece...

Onda je nakon reseta opet puko iz windowsa. Vracam sutra graficku.

hvala svima na pomoci...

Nevjerovatan obrt situacije!!

Onako ocajan nabasam na neki forum na kom su 2-3 lika sa istom plocom kao ja i gf7 serijom grafa i imaju isti problem. I kazu da im rjesava problem kada spuste u biosu agp na 4x.

To i ja uradim. I radi.

3d mark 06 prodje sve testove. VSK4 radi na hihghest settings i tecan je i izgleda sjajno.

3dmark score je bio nesto oko 700 sva tri scorea. Ne znam nista o benchmark softwareu ali mislim da je to malo?

E sad, ovo je za novi topic (ili da idem na topic o mobo). Zasto the f**k, nece da radi na agp 8x????

Barem sam utvrdio da nije do graficke....

E sad mi stvarno treba pomoc :)

edit: btw mnogo je opustenija situacija sad, ali mb je u garanciji do 20. januara.
Ako ova serija gbyte ploca ima bug (sudeci po iskustvima sa tog foruma), da li je to razlog za reklamaciju? ili da flashujem bios? help.

edit: btw mnogo je opustenija situacija sad, ali mb je u garanciji do 20. januara.
Ako ova serija gbyte ploca ima bug (sudeci po iskustvima sa tog foruma), da li je to razlog za reklamaciju? ili da flashujem bios? help.

Prvo nemoj da flešuješ bios bez veze.Vidi šta dobijaš sa njim. Mislim dal' je otklonjen tvoj problem u novom ako ga ima. Ma zezam se flešuj i vidi šta ti se događa. Daj onaj skrin nvidia da vidim nešto, ti reče da je prepoznaje kao pcie ili nešto sl.

uh, to je bilo ranije...

evo kakva je sad situacija: nova instalacija windowsa i novi driveri za sve komponente, sve radi kako treba osim sto je u biosu ploce podeseno force 4x agp

Znaci sve radi samo na 4x agp-u.

Zakljucio sam da je graficka ipak ispravna. Kad sam prebacio agp na 4x i kad je proradilo zacudio sam se koliko je super 7600 gs u igrama (do prije 3 dana sam imao gf4mx440) i bilo mi je super jer je konacno tih 120 ajvara koje sam dao progovorilo, ako me razumijesh...
*ebe mi se za 3dmark score, ali ako je to indikator da nesto ne radi kao treba zelim da to popravim nekako...

Nemam pare za bacanje i zelim od svog hardvera da radi za sve pare. Narocito sto sam do sada navikao da iz hardvera izvalcim i vise nego sto je deklarisano da radi (kao i vecina ljudi na ovom forumu). Sada zelim samo ono deklarisano :)

Vidim da je post nesto stariji ali moram da prijavim da sam naleteo na slican problem kao sto je ovaj sa Gigabyte 7600GS AGP karticom. Naime prijatelj je pre neki dan pazario pomenutu kartu i povezao na ABIT NF7-S maticnu sa 2x512MB Kingston HyperX na 400MHz Codegen 400W napajanjem, AMD Barton 2500+. Nakon instalacije drajvera svaka igra koja se pokrene nakon nekoliko minuta zamrzne racunar. Pomislio sam da je karta neispravna jer je pre nje radila ATI Radeon 9700Pro bez problema. Nakon toga sam promenuo kartu identicnom i problem je ostao. Obe kartice su testirane na nekoj VIA maticnoj ploci i obe rade bez problema. Nakon toga je menjano napajanje, procesor, testirane memorije i nista. Problem je uvek ostajao isti. Nakon toga sam stavio neku staru ATI Radeon 9200SE i sve radi bez problema. Skroz sam bez ideje sta je. Da li je mozda Gigabyte karta nekompatibilna sa ABIT maticnom plocom? Jedino nisam probao ovu varijantu sa 4x AGP podesavanje u BIOS-u. Probacu i to a ako neko ima neku pametnu ideju neka je iznese.

nije (ne)kompatibilnost, ja imam istu tu plocu, procesor, graficku. samo su mi memorija i napajanje (MS Industrial 400W - a to je ista kategorija napajanja) drugaciji i sve mi lepo radi...

Uspeo sam da je nateram da radi. U Bios-u sam spustio AGP na 4x i sve je proradilo. Igrao sam Half Life2 vise od 2 sata i nije pukao. Posle toga sam uradio 3DMark06 izvrteo ga 10x u rezoluciji 1280x1024 sa default podesavanjima i dobio rezultat od 2000 poena. Pustao neke filmove i konstatovao da to radi. Jedino sto me muci sada je da li to spustanje na AGP 4x imao neki uticaj na performanse, pa ako je jos neko testirao ovu kartu da napise koji je rezultat dobio.

i ja sam uzeo sad ASUS N7600GS AGP i puca ko luda... ista stvar... nesto nije u redu, a sta je, ne zna se!

Ja sam imao problema sa club 3D agp 7600gs,naime stalno mi je po ucitavanju slao power warning popupove.Ploca je bila isto abit nf7-s 2.0.Na forumu sam nasao da je to neki bug u biosu graficke karte,pa sam sa club 3D sajta skinuo frisku verziju i instalirao je i radila je bez problema,cak je i non stop bila pod oc.HE,he,jedino sto sam u medjuvremenu pljunuo evre menjajuci napajanje i dokupljujuci memoriju,ali ako...
Pa pogledajte na sajtovima proizvodjaca.

i ja sam uzeo sad ASUS N7600GS AGP i puca ko luda... ista stvar... nesto nije u redu, a sta je, ne zna se!

Probaj ovo sto sam ja uradio. Ja sam dobio ok rezultate u 3DMark-ovima:
3DMark 2006 1280x1024 - 2002 poena
3DMark 2005 1280x1024 - 3234 poena
3DMark 2005 1024x768 - 3860 poena

Bar mislim da su ok :)

reinstalacija kompletnog swinjdowz-a i sad radi kako treba :)

probacu i 3DMark-ove

Da li si spustio AGP na 4x ili samo prosta reinstalacija Windows-a? Ja sam radio reinstalaciju, ali problem je ostao. Ako bi mogao da napises koje si drajvere stavio?

poslednje za nVidia ali mi u 3DMarku izbacuje jako lose rezultate, napisah na drugoj temi..

3DMark05, sve po default:2808 ... jezivo lose

nije (ne)kompatibilnost, ja imam istu tu plocu, procesor, graficku. samo su mi memorija i napajanje (MS Industrial 400W - a to je ista kategorija napajanja) drugaciji i sve mi lepo radi...

Istu kao ja? (iz prvog post-a) I sve je ok?

Ja nisam rijesio svoj problem. Jos uvjek drzim agp na 4x. Na srecu ne igram neke naaajnovije igre, ali opet skor od 800 na default u 3dmark06 je porazavajuci.
Npr farcry sam pustio na very high video settings i sve najjace na rezoluciji 1680x1050 i radio je skroz dobro.
Opet, neke druge igre sa malo zahtjevinijom grafikom se guse.

Nista mi nije jasno, cini mi se da moj sistem ima neko usko grlo, ali ja to ne mogu da pronadjem...

matori, danas sam zamenio onog krsh asus-a za isti taj gigabyte i potpuno iste simptome imam ko ti, pa sam spustio na 4x i isto tako radi.. misim ne znam sta je.. 3dmark05 default score je 3750, sto i nije lose u odnosu na onog asusa... :))))) nego videh da se uzasno lose klokuje...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno