@McRadisha
Ne mogu da verujem sta ti pada na pamet. Da li stvarno mislis da Telekom proverava telefonske racune i na osnovu toga odredjuje kome ce da da ADSL a kome ne?!?!?!
Ovakvu glupost odavno nisam cuo!!!!!
Vidi, ja uopste ne tvrdim da je to tako, niti imam nekakve dokaze za to sto tvrdim. To je, znaci, samo jedna ideja u vezi sa kojom ni sam nisam nacisto i sa kojom niko ne mora da se slozi. A da li je ideja glupa, ne znam, mozda jeste, a mozda i nije. Ako krenes od cinjenica od kojih sam ja krenuo a to je da mi apsolutno nije poznato zasto neki ljudi na mojoj centrali dobijaju ADSL, a ja ne mogu da ga dobijem iako imam tehnicke mogucnosti, da ne mogu da ga dobijem iako sam trazio da platim onih 5.000 dinara za uvodjenje, da ne mogu da ga dobijem iako sam se ponudio da platim port i instalaciju i cinjenice da nemam nikakvu informaciju o tome kada mogu da ocekujem uvodjenje ADSL-a, niti takvu informaciju mogu da dobijem od Telekoma, onda ti nista drugo ne bi preostajalo nego da pocnes da verujes da postoji neki drugi razlog zasto ne dobijas ADSL.
A taj drugi razlog nije nikakva iracionalnost koja obicno stoji u sredistu teorija zavere, nego najracionalniji moguci motiv na svetu - zarada. Ako ja trosim samo, na primer, 3.000 dinara zbog dial up-a zasto bi mi Telekom omogucio da imam pet puta brzi internet za 1.200 dinara.
Da sam dobio ADSL ili barem jasnu i preciznu informaciju kada cu ga dobiti ovakve ideje mi ni ne bi padale na pamet, ali kako cekam ADSL dok ga neki drugi na istoj centrali dobijaju, a od Telekoma dobijam nekakvu uopstenu informaciju o tome da nema slobodnih portova bez ikakve naznake kada ce ih biti, ne preostaje mi nista drugo nego da pomislim kako ipak postoje neki nezvanicni kriterijumi za dobijanje ADSL-a koji, naravno, ne mogu biti javno saopsteni.
Na kraju, nije meni stvarno bitno da budem u pravu. Bitno mi je da napokon dobijem brzi i jeftiniji internet i to zelim svima u Srbiji. Znaci ne da ga dobije 5 ili 10% zainteresovanih ili po 5% zainteresovanih godisnje, nego svi koji zele u roku od nekoliko meseci po precizno utvrdjenom i javno saopstenom rasporedu ADSL-izacije.