Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ček, ček, pa kada bi uradili tako, to bi značilo da su oni ozbilja firma koja zna šta radi, tako da u opšte ne bi ni došlu u ovu stuaciju gde se ne zna ko pije a ko plaća.
apsurd...

daj mi jedan primer da se nesto u srbiji, od strane srpskih firmi, radi profesionalno i onako kako bi trebalo... videcete koja ce samo *******cija nastati sad da se skarabudzi kakva-takva vlada. riba smrdi od glave

Mislm da bi bilo najbolje da Telekom na svom sajtu objavi spisak gradova koji ce usledećih 3 meseca dobiti ADSL, kao i tačne datume kad će koji grad u Srbiji da dobija modeme. Ovako je sve totalno neozbiljno i neprofesionalno.:wall:

Gresis, to bi bila jako losa praksa recimo objave ovih x gradova dobija tog i tog datuma zato sto su ispunili kvotu prijavljenih, a ostali imaju tu i tu kvotu i toliko im fali do ispunjenja kvote, onda ce vecina ljudi poceti da trazi alternativu u wireless-u i broj prijavljenih bi se samo smanjivao, a sanse za adsl u tom gradu bi se rapidno smanjivale.

Ja sam danas dobio Telekom adsl, Nis - naselje pantelej, dobio sam modem Huawei, zadovoljan sam fino radi, konacno posle toliko cekanja, zelim svima koji jos uvek nisu dobili da dobiju adsl sto pre.

Gresis, to bi bila jako losa praksa recimo objave ovih x gradova dobija tog i tog datuma zato sto su ispunili kvotu prijavljenih, a ostali imaju tu i tu kvotu i toliko im fali do ispunjenja kvote, onda ce vecina ljudi poceti da trazi alternativu u wireless-u i broj prijavljenih bi se samo smanjivao, a sanse za adsl u tom gradu bi se rapidno smanjivale.

sad ti dade telekomu previse kredita, bas oni toliko razmisljaju o buducnosti i brinu o mogucem gubitku klijenata :) :)
nemaju oni pojma gde ce sta biti gotovo, i to nema veze ni sa kakvim kvotama i prijavljenim i neprijavljenim, pa ne uvode oni mikrocesticne teleportere od stana do stana, nego koriste zice "uvedene" pre toliko decenija kad niko nije pravio spiskove zainteresovanih.
kako niko nije pravio spiskove ljudi sa 3g telefonima kada su uvodili to njesra.

Poslednja izmena:
Krajnje je vreme da sve bandere budu ukrašene vodećim ljudima Telekoma. Ono reklamiranje dial-upa je ipak vrh vrhova.

Ja sam danas dobio Telekom adsl, Nis - naselje pantelej, dobio sam modem Huawei, zadovoljan sam fino radi, konacno posle toliko cekanja, zelim svima koji jos uvek nisu dobili da dobiju adsl sto pre.

Jel mozes da okacis slike tog modema s preda i od pozadi da vidimo kako izgleda i koje prikljucke poseduje. Pre neki dan sam googlao i nisam uspeo nista relevantno da pronadjem.
Ima li to cudo samo USB ili ima i RJ-45 (LAN) prikljucak.

Pozdrav i unapred hvala :-D

Poslednja izmena:
Sliku ne mogu trenutno, modem ima usb prikljucak i RJ - 45 koji ja upravo koristim, ima 5 statusnih dioda i reset taster, u kompletu sa njim se dobijaju dva telefonska kabla, 1 usb kabl i jedan RJ - 45 kabl

Jel mozes da okacis slike tog modema s preda i od pozadi da vidimo kako izgleda i koje prikljucke poseduje. Pre neki dan sam googlao i nisam uspeo nista relevantno da pronadjem.
Ima li to cudo samo USB ili ima i RJ-45 (LAN) prikljucak.

Pozdrav i unapred hvala :-D

pa sad slike nemam, evo ti specifikacije. verovatno nisi mogao da ga nadjes jer ga ljudi ovde umesto 882 zovu huawei 822 :d

Dobio sam nezvanicnu informaciju da od 12 februara krece ADSL za firme a od 20-tog za fizicka lica.

Koje godine? Mozda zvuci kao glupo pitanje ali uradite malo search foruma pa vidite koliko je vec datuma objavljeno, sto zvanicnih, sto nezvanicnih pa se nijedan nije pokazao kao tacan.
Stvarno bih voleo da si u pravu ali ...

Naravno da ne ocekujem da otkrivas izvor informacije ali bar nam proceni koliko je pouzdan. 50%-80%? Monter, sef, Draskova sekretarica, kabinet premijera (ups pa to jos nemamo).... :D

Neko rece ranije da se nada da ce do 50te strane ove teme dobiti ADSL. Pa sanse mu se smanjuju.

Evo ja da zaokruzim na 50 str.Ma nema nista od adsl-a ni u februaru.

Pih nesam uspea

Poslednja izmena:
Kod mene je 61. strana :d
Jos uvek cekam da me zovu drugi put. I nemam m00da da otkazem trenutni adsl, pa da visim na modemu dok ne ostarim.

Info sa Beotel-ovog sajta o prosirenju kapaciteta:
Jagodini - 035
lokacije:
- Jagodina
- Svilajnac
- Paraćin
- Despotovac

Kragujevac- 034

Niš - 018
lokacije: - Palilula
- Pantelej
- Bubanj
- Delijski vis
- Nikola Tesla

U zadnjih par dana su mi se jedno 5-6 ljudi obratilo da im pomognem da povezu ADSL modeme!

Nis(razni delovi grada), Telekom ADSL, svi dobili Huawei modeme :)

Ne znam vise sta da kazem. Smucilo mi se ovo cekanje. Da ga sad dobijem, ne bih uzivao, kao da sam dobio pre mesec dana. Evo, dani odmicu, leto se blizi, a i nova godina samo sto nije. Januarska kriza prosla. J..bo ADSl i drzavu i sve.. Zar sve od ove drzave sto dobijemo mora da se smuci.
Ajd, ipak bio sam u Telekomu danas, cisto radi mirne savesti, ili navike, ne znam i mirno, stalozeno saslusao mrmljanje u bradu operaterke. Njen pogled dole, moj negde sa strane, saslusah jos jedno suplje obecanje. Bice, samo jos malo, bicete obavesteni pismenim putem ili SMS-om (koliko sam puta do sada ovo cuo).... Kao robot izgovara poznate reci.. Dovidjenja.. dovidjenja.. A napolju sunce greje, trava zelena, drvece samo sto nije procvetalo, lepe zene setaju, ladno pivo... ma koji ce mi ADLS, to zapadno smece, ima i lepsih stvari...

Poslednja izmena:
Znaci ista prica u svakom gradu. Ja cekam do 1. marta pa uplaćujem wireless, definitivno.

Ja cekam do 1 marta pa cu da prodam komp :D

Danas su mi na 9813 rekli da je Smederevo dobilo modeme i da sigurno krecu od 15. februara sa sklapanjem ugovora nadajmo se da je ovo istina.

Ajde da vidimo i to cudo.Ako stvarno dobije smederevo,onda mozemo reci da su krenuli i u drugim gradovima.A ovako sto nekome puste net,cisto da rade nesto,ne pije vise vodu.Sve su to lenstine,zavaljene u fotelju.Inace znam sina od direktora telekoma.Decko vozi pasata 2005 i i nesto se zali,kao lose mu u zivotu.Misim sta reci

A napolju sunce greje, trava zelena, drvece samo sto nije procvetalo, lepe zene setaju, ladno pivo... ma koji ce mi ADLS, to zapadno smece, ima i lepsih stvari...

kablovski internet, ako ima tehnickih mogucnosti?

Rizikujem da postanem superdosadan sa stalnim povaljanjem istog i da me proglase totalnim paranoikom, ali poslednjih dana se tripujem oko jedne stvari. Na osnovu nekih primera ko je od ljudi koje poznajem dobio ADSL na ivici sam da zakljucim da ADSL dobijaju oni koji su imali veoma male telefonske racune jer su na internet isli sa posla ili iz internet kafea.

Znaci, Telekom uzme neki zahtev za ADSL i pogleda telefonske racune za zadnjih godinu dana, na primer. Ako je baja trosio 2-3.000 mesecno ili, ne daj boze, vise, onda ide zvaka "nema slobodnih portova", "cekaju se modemi", "intenzivno se radi" i slicne "ne lipsi magare do zelene trave" varijante jer sto bi mu dali 5 puta brzi internet 24h 7 dana u nedelji za 2 ili 3 puta manje novca? A ako je podnosilac zahteva trosio par stotina dinara mesecno o'ma moze ADSL jer bolje da mu uzmu svakog meseca 1.200 dindzi nego da trosi samo, na primer, 500 dinara.

Bojim se da ADSL nece biti omasovljen bez ozbiljnijeg pritiska na Telekom od strane podnosilaca zahteva i ISP-ova. Znaci, jedino nekakva peticija ili protestno pismo koje bi disciplinovano potpisali svi koji cekaju ADSL pa da se to salje Vladi, opoziciji, svim mogucim medijima i to dvesta puta, ako treba dok se nesto ne postigne. Peticija bi, naravno, morala da bude potkrepljena adekvatnim podacima o stanju interneta u okolnim zemljama tek toliko da oni manje upuceni shvate o cemu se radi i koje smo dno dna.

Poslednja izmena:
Onda po toj toj racunici ja nikad necu dobiti ADSL,kao i pola forumasa.Moji racuni su katastrofalno veliki.Strasno

Ako je neko voljan da napise takvu peticiju ja sam voljan da je potpisem. Mada cisto sumnjam da ce uroditi plodom.
BTW danas u Blicu citam tekst o liku koga je EFG banka odrala za skoro 4000 din zbog duga od 4 (CETIRI!) dinara. Vratili mu pare tek posto su saznali za clanak. Mada oni su firma na slobodnom trzistu i konkurencija ih pritiska svakog dana i svakog minuta. Ko pritiska Telekom. Zabole njih za neku tamo peticiju. Nista bez bagera. Jedino taj jezik razumeju neuki direktori.

Kapiram da bi mozda privuklo paznju javnosti o "obecanjima" telekoma ako bi se posvetila neka tv emisija o stanju interneta u nasoj zemlji, telekom u "tranziciji" na adsl i ostala s*anja koja obecavaju a nikako da ispune, i to neka emisija tipa "Timofejev" recimo na B92 ili neka slicna... jos kad bi imali nekog insajdera iz neke televizije koji bi to mogao da "zakuva", mozda bi mi nesto i uradili, jos se skupimo kao publika, sredimo neku peticiju itd.... samo predlog , ko zna.... ;)

Bojim se da ADSL nece biti omasovljen bez ozbiljnijeg pritiska na Telekom od strane podnosilaca zahteva i ISP-ova. Znaci, jedino nekakva peticija ili protestno pismo koje bi disciplinovano potpisali svi koji cekaju ADSL pa da se to salje Vladi, opoziciji, svim mogucim medijima
Slazem se u potpunosti. Vec sam izneo slican predlog na 31 strani. Hajde sad da vidimo kako da to sprovedemo u delo.

kablovski internet, ako ima tehnickih mogucnosti?

Znaci, Telekom uzme neki zahtev za ADSL i pogleda telefonske racune za zadnjih godinu dana, na primer. Ako je baja trosio 2-3.000 mesecno ili, ne daj boze, vise, onda ide zvaka "nema slobodnih portova", "cekaju se modemi", "intenzivno se radi" i slicne "ne lipsi magare do zelene trave" varijante jer sto bi mu dali 5 puta brzi internet 24h 7 dana u nedelji za 2 ili 3 puta manje novca? A ako je podnosilac zahteva trosio par stotina dinara mesecno o'ma moze ADSL jer bolje da mu uzmu svakog meseca 1.200 dindzi nego da trosi samo, na primer, 500 dinara.

ovog sam se najviše plašio. po ovoj logici ja neću nikad dobiti ADSL na centrali KIJEVO jer mi telefonski račun ne dolazi ispod 8000 dinara (uglavnom je oko 10000)

evo gde sam se ja zaj*bo. pre nekih mesec ipo dana sam se prijavio kod telekoma za adsl. i do danas ništa. kad vidim pre neki dan da ljudi pričaju da je postavljena oprema u centrali kijevo.na nekim info stranama raznih ISP-ova piše da će moja centrala od 30.1. biti puštena u rad. SUPER kažem ja.
rešim da proverim tehničke mogućnosti kod verat-a i kroz dva dana se javi jedna cica i kaže mi "vaš broj telefona ima tehničke mogućnosti za ADSL ali ovde vidim da ste već kod nekog u radiu ali ne znam kod koga , tako da dok ne raskinete započeto sa tim nekim mi vam ne možemo isporučiti ADSL". a ovi iz telekoma ne reaguju , šta čovek pametno da uradi??? zarobljena situacija do ja*a :mad:

jel ima neko pametno rešenje za ovo? ,)

Mozda bi za pocetak bilo dobro da otvorimo novu temu na bench-u "Telekom ASDL - peticija".
Pa da oblikujemo jedan tekst koji ce se potpisivati..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno