Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako je modem spojen preko mrezne kartice jel mora da se radi port forward da bih mogao da budem active user na dc++?

Evo opet saznajem nezvanicno da ce u ZR-u biti do februara, jer moj prijatelj licno ugradjuje opremu...Nadam se da je u pravu!

Preuzeto sa beocitya

Od 30.01.2007 pocinje aktiviranje ADSL prikljucaka na Beogradskoj centrali Kijevo, Niskoj centrali Duvaniste, u Kragujevacu, Batocini i Pozarevcu!

E pa, cestitke Kragujevcanima i Pozarevcanima!

PTT NET je omogućio ADSL uslugu korisnicima u Kragujevcu i Požarevcu.
Informišite se o ADSL usluzi koju PTT NET ima u svojoj ponudi za fizička i pravna lica i prijavite se za proveru postojanja neophodnih tehničkih uslova za uvođenje ADSL usluge.

http://www3.ptt.yu/

Izgleda da se Uzice ne spominje ni u jednoj prici...
Ok nije mi problem cekati....da lepo kazu bice u Martu,ali da stvarno bude u Martu,
medjutim,oni samo odlazu i odlazu

Video sam na Veratovom sajtu spisak centrali koje bi trebale do 15 marta da budu osposobljene za Adsl,tu se nalazi i moja centrala,mada cisto sumljam da ce se to desiti do tog datuma...

veliku stetu trpe i provajderi,jer su oni u direktnoj zavisnosti od Telekoma....
Boze samo daj da krene na bolje ista....

Poslednja izmena:
Ima li neko neku pouzdanu informaciju "iz dobro obavestenih izvora" za Suboticu ?

Ma o tome koji grad je sledeci na spisku za adsl i kada ce ga dobiti se zna samo u telekomu u Beogradu odatle se obavestava telekom u odredjenom gradu koji treba da dobije adsl uslugu, koji grad ce sledeci dobiti je ocigledno strogo cuvana tajna tako za sada svaka pretpostavka tipa februar, mart, april koju cujete u vasem telekomu je da vas otkace da bar mesec dana ne dolazite da pitate sta je sa adsl-om...

Tu si u pravu. A prikljucivanje novih gradova ce biti po top listi prijava. Prvo ce biti prikljuceni oni gradovi gde se najvise ljudi prijavilo. Profit, na prvom mestu.

E stvarno smo jadni ;-(

Od 05.02.2007 pocinje aktiviranje ADSL prikljucaka u Jagodini, na Niskim centralama Palilula, Pantelej, Bubanj, Delijski Vis, Nikola Tesla i centrali Topola u Kragujevcu

Mene su danas zvali iz Neobee neta i obavestili me da na mojoj centrali (Nis- naselje Pantelej) od danas postoji tehnickih uslova za adsl i da mogu odmah da dobijem adsl ali cekam da me iz telekoma pozovu jer sam se vec prijavio kod njih.

"Instaliranje novih ADSL kapaciteta
Obavestavamo Vas da smo od Telekoma Srbije dobili informaciju da je
izvrseno potrebno prosirenje ADSL opreme na sledecim centralama:

(018) mrezna grupa Nis – Palilula, Pantelej, Bubanj, Delijski vis i
Nikola Tesla
(035) mrezna grupa Jagodina – Jagodina, Svilajnac, Paracin,
Despotovac
(034) mrezna grupa Kragujevac – Topola

Pocetak komercijalne prodaje ADSL prikljucaka na navedenim lokacijama
predvidjen je od 05.02.2007. godine."
IZVOR: BITSYU NET

Da li neko, od vas iz Nisa, zna gde se u Nisu nalazi telefonska centrala Nikola Tesla? Cisto da znam da li je to moja.

da li su pustili centralu kijevo , pitam jer sam čuo da je nekima već neobee davao ponudu ?

Da li neko, od vas iz Nisa, zna gde se u Nisu nalazi telefonska centrala Nikola Tesla? Cisto da znam da li je to moja.

Centrala "Nikola Tesla" pokriva sledece delove grada: B. Brod, Suvi Do, Broj 6, Niska Banja tj. sve brojeve koji pocinju sa 54x-xxx.

Centrala "Sindjelic" sve brojeve na 57x-xxx i 21x-xxx do 29x-xxx

Centrala "Ledena stena" 56x-xxx i 26x-xxx

Centrala "Komren" 58x-xxx

Centala "Centar" 51x-xxx, 52x-xxx i 24x-xxx, 22x-xxx, 20x-xxx

Centala "Krivi vir" 53x-xxx i 23x-xxx i deo 22x-xxx

Centrala "Palilula" 59x-xxx

Ali u svemu ima i kombinacija, pogotovo u zonama preklapanja.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Spisak centrala na kojima je Telekom Srbija A.D. montirao potrebnu opremu za ADSL prikljucke:

Beograd:

Akademija
Altina 1
Autokomanda
Bezanija
Bezanijska kosa
Bioskop Vozdovac
Brace Jerkovic A
Brace Jerkovic B
Centar
Cukarica
Cukaricka padina
Dedinje
Denkova basta
Dobropoljska
Dorcol 2
Dunav
ETF
Filmski grad
Gardos
Guberevac
Gundulicev Venac
Jovanova
Julino brdo
Kaludjerica
Karaburma
Kijevo
Krunski Venac
Konjarnik
Krnjaca
Kumodraska
Kumodraz
Ledine
Medakovic 2
Milesevska
Miljakovac
Mirijevo 1
Novi Beograd
Narodna banka
Politika
Repiste
Sarajevska
Sremcica
Suncana padina
Sveti Sava
TK Centar
Tosin Bunar
Vecernje Novosti
Visnjica
Visnjicka banja
Vozdovac
Zarkovo
Zeleznik
Zemun
Zvezdara

Jagodina

Despotovac
Jagodina
Paracin
Svilajnac

Kragujevac:

Aerodrom
Batocina 2
Kragujevac
Metino brdo
Sest topola
Topola

Nis:

Bubanj
Delijski vis
Duvaniste
Komren
Kriva livada
Ledena stena
Nikola Tesla
Palilula
Pantelej
Sindjelic
TN2-Centar
Novi Sad:

Alkatel
Avijaticarsko naselje
Bakic
Becej
Betanija
Budisava
Centar
Cirpanova
Detelinara
Futog
Industrijska Jug
Industrijska Sever
Klisa
Liman
Petrovaradin
Podbara
Salajka
Santic
Satelit
Slovacka
Sremska Kamenica
Veternik

Pozarevac:

Pozarevac

U Nisu su centrale "Sindjelic", "Centar", "Centar2", "Komren", "Ledena Stena", "Nikola Tesla" i "Krive Livade (Krivi vir)". Sve ostalo su podcentrale ili istureni stepeni glavnih centrala. Imam informacije od drugara koji radi u telekomu.

Pozdrav.

Spisak centrala na kojima je Telekom Srbija A.D. montirao potrebnu opremu za ADSL prikljucke:

Beograd:

Akademija
Altina 1
Autokomanda
Bezanija
Bezanijska kosa
Bioskop Vozdovac
Brace Jerkovic A
Brace Jerkovic B
Centar
Cukarica
Cukaricka padina
Dedinje
Denkova basta
Dobropoljska
Dorcol 2
Dunav
ETF
Filmski grad
Gardos
Guberevac
Gundulicev Venac
Jovanova
Julino brdo
Kaludjerica
Karaburma
Kijevo
Krunski Venac
Konjarnik
Krnjaca
Kumodraska
Kumodraz
Ledine
Medakovic 2
Milesevska
Miljakovac
Mirijevo 1
Novi Beograd
Narodna banka
Politika
Repiste
Sarajevska
Sremcica
Suncana padina
Sveti Sava
TK Centar
Tosin Bunar
Vecernje Novosti
Visnjica
Visnjicka banja
Vozdovac
Zarkovo
Zeleznik
Zemun
Zvezdara

Jagodina

Despotovac
Jagodina
Paracin
Svilajnac

Kragujevac:

Aerodrom
Batocina 2
Kragujevac
Metino brdo
Sest topola
Topola

Nis:

Bubanj
Delijski vis
Duvaniste
Komren
Kriva livada
Ledena stena
Nikola Tesla
Palilula
Pantelej
Sindjelic
TN2-Centar
Novi Sad:

Alkatel
Avijaticarsko naselje
Bakic
Becej
Betanija
Budisava
Centar
Cirpanova
Detelinara
Futog
Industrijska Jug
Industrijska Sever
Klisa
Liman
Petrovaradin
Podbara
Salajka
Santic
Satelit
Slovacka
Sremska Kamenica
Veternik

Pozarevac:

Pozarevac

Centrala Konjarnik ima tehnicke mogucnosti, ali ja od novembra 2005. cekam da mi razdvoje dvojnika...

Taj spisak meni nista ne znaci. Ja na Tosinom Bunaru cekam vec 6 meseci, i kad sam pre neki dan zvao Beotel rekli su mi da nema slobodnih portova i da nemaju informaciju kad ce ih biti.:wall:

Beograd:

Akademija
Altina 1
Autokomanda
Bezanija
Bezanijska kosa
Bioskop Vozdovac
Brace Jerkovic A
Brace Jerkovic B
Centar
Cukarica
Cukaricka padina

...
...

Pozarevac:

Pozarevac

Ova informacija je stara i samim tim nerelevantna. Tačno je da na svim tim centralama postoji oprema za ADSL, ali je problem u tome što na velikom broju njih više nema slobodnih portova, pa se čekaju proširenja.

Da se nadovežem na gornji post. Bilo bi dobro da oni koji koji u narednom vremenu dobiju ADSL bilo direktno preko Lelekoma ili preko nekog od provajdera, postuju ovde na kojoj su centrali. To bi mnogima olakšalo, jer bi odmah posle toga mogli da cimaju onog kod koga su podneli zahtev da se poradi i na njihovom 'slučaju'.

Podržavam, mada većina ljudi zaboravi ovaj deo foruma kada dobije ADSL.

Telekom ne planira da u skorije vreme uvede ADSL u kovačičkoj opštini. xxxxxxxx tehničar u kovačičkom TK Centru preporučio je wireless kao trenutno najbolje rešenje za internet. U TK Centru nemaju saznanja da Telekom u skorije vreme planira uvodjenje ADSL-a u opštini. “Kao prvo, nama je potreban optički kabl prema Pančevu, što je veoma velika investicija” rekao je xxxxx i dodao da, ako do ovoga uopšte dođe, kao druga stavka sledi instaliranje novog softvera u centralama, pa tek onda instaliranje priključaka.

Korisnici interneta u kovačičkoj opštini trebalo bi da se okrenu nekim drugim nacinima pristupa ovom nepresušnom izvoru podataka: wireless, satelitski internet ili da se pomire sa činjenicom da će i dalje surfovati internetom sporom dial-up konekcijom.

dakle ovako,ako se nista ne promeni do april-maj ja raskidam ugovor sa telekomom 100%

DOKLE VISE SA LAZIMA???!!!!

Evo danas sam zvao telekom korisnicki servis u Valjevu i dobio sam sledeci odgovor:

Stigli su modemi u bg,pa sada sve zavisi kada ce ovi poslati i u drugim gradovima.Ocekuje se u toku ove nedelje,a ako ne onda sledece.
e sad ja pitam da mi iskreno cova odgovori,da me ne zavlaci kada ce stvarno biti i da li su uopste stigli modemi,a on ce na to.Decko iskreno da ti kazem nemam pojma.Nama su rekli da su modemi stigli,a sada kada ce doci do nas to stvarno ne znam.
Telekome pa dokle vise

Mislm da bi bilo najbolje da Telekom na svom sajtu objavi spisak gradova koji ce usledećih 3 meseca dobiti ADSL, kao i tačne datume kad će koji grad u Srbiji da dobija modeme. Ovako je sve totalno neozbiljno i neprofesionalno.:wall:

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno