Šta je novo?

SAMSUNG vs SONY LCD TV

• Začetnik teme Začetnik teme smash
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
S

smash

Guest
Pozdrav ljudi,

vec duze vreme vagam oko kupovine novog LCD TV-a i nikako da odlucim sta kupiti. Interesuju me 32" modeli, cena nije vazna, kvalitet na prvom mestu.

Licno preferiram Sony (najvise zbog branda) ali svaki put kad udjem u prodavnicu slika na Samsung TVu mi prilicno bolje izgleda. Video sam pre neki dan Samsung LE32N71, pusten je bio DVD "Bajka o Narniji" i slika je bila fenomenalna a boje savrsene. Ono sto me plasi je da se u gornjem uglu vrteo Samsungov znak pa sam predpostavio da je taj DVD specijalno pravljen da bude pusten na tom TV-u (verovatno HD rezolucija) sto znaci da su sve mane sakrivene a prednosti pojacane 😉 tim filmicem.

Od Sony-ja u obzir bi dosao recimo Sony Bravia 32V2000. Medjutim sve sto sam do sada video na Sony-ju nekako je bilo prilicno mutno i nezadovoljavajuce.

Moze li mi neko predloziti uporedne modele Sonija i Samsunga i oceniti realan kvalitet pri prikazu DVD, gledanju kablovske i digitalne satelitske?

Hvala.

Po meni Samsung ima "plasticnu" sliku i belu koja ubija oci,sto je najgore ne moze se redukovati ni smanjenjem osvetljenja.Sony u nizoj klasi takodje nije nista narocito,ali zato u visokoj rula.

Mene isto interesuju modeli od 32 incha,pa da pitam da li ima nesto dobro trenutno da se kupi ali maksimalno do 1000 eura?
Moze i neka druga poznata firma ne mora samo sony i samsung.
Dakle sta bi za te pare 1000 eura dalo najbolji odnos cena kvalitet?
Jedino mi je bitno da od prikljucaka ima i DVI jer bih neki put pustio nesto i sa kompa od dvd filmova.
Pozdrav!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po meni Samsung ima "plasticnu" sliku i belu koja ubija oci,sto je najgore ne moze se redukovati ni smanjenjem osvetljenja.Sony u nizoj klasi takodje nije nista narocito,ali zato u visokoj rula.

Danas sam opet bio u istoj prodavnici i proverio snimak koje je pustan kao reklamni spot na Samsung-u. Ispalo je da je to HD materijal i da firma zeli sto pre da proda bas te TV-e pa su ih tako forsirali pustajuci ocajnu sliku na ostalim televizorima a HD na tih par Samsunga 😉.

U sustini kablovska izgleda ocajno na svim tv-ovima, DVD je ok, a HD materijal je izvanredan. Na plasmama kablovska izgleda mnogo bolje, na LCD DVD izgleda ostrije.

Na koje modele visoke klase si mislio kod Sony-ija? (x serija? v serija?). Mozes li mi dati par oznaka? Problem X serije kod mene je jer nisam naisao na modele manje od 40" a ovaj TV bi trebalo da se gleda sa max udaljenosti od 3m u sobi za koju je planiran, pa mi preveliki ekran ne igra igru. Takodje nijedan Sony nema PIP opciju a Samsung uglavnom ima.

Poslednja izmena:
Mene isto interesuju modeli od 32 incha,pa da pitam da li ima nesto dobro trenutno da se kupi ali maksimalno do 1000 eura?
Moze i neka druga poznata firma ne mora samo sony i samsung.
Dakle sta bi za te pare 1000 eura dalo najbolji odnos cena kvalitet?
Jedino mi je bitno da od prikljucaka ima i DVI jer bih neki put pustio nesto i sa kompa od dvd filmova.
Pozdrav!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Trenutno dobar odnos cena/kvalitet ima LG.Model od 32" je pao ispod 800 "prekrasnih"🙂 ,ima 2 HDMI ulaza i naravno DVI i sto je najbitnije konkurentnu sliku.

Na koje modele visoke klase si mislio kod Sony-ija? (x serija? v serija?)

Na X seriju naravno.Pazi ja nikada nikoga nisam cuo da kaze:"tv mi je preveliki".Meni sada 42" izgleda sasvim normalno i rado bih ga trampio za 50",a sto se PIP-a tice to je tako subjektivna stvar:trust: .

Kazite mi konkretno koji je to model lg da znam sta da potrazim na netu i gde ima da se pazari u gradu za 800 evrica?

Poslednja izmena od urednika:
staaaaaaaaaaaa

Trenutno dobar odnos cena/kvalitet ima LG.Model od 32" je pao ispod 800 "prekrasnih"🙂 ,ima 2 HDMI ulaza i naravno DVI i sto je najbitnije konkurentnu sliku.

Na koje modele visoke klase si mislio kod Sony-ija? (x serija? v serija?)

Na X seriju naravno.Pazi ja nikada nikoga nisam cuo da kaze:"tv mi je preveliki".Meni sada 42" izgleda sasvim normalno i rado bih ga trampio za 50",a sto se PIP-a tice to je tako subjektivna stvar:trust: .
A KO JE TO MODEL 800 EUR i spod te cene😡 😡 😡 sta lupas kad znam sve cene i modele lcd-ova tj.brendova kod nas napamet zadnjih mesec dana,A STO SE TICE LCD NAJBOLJI U KLASI DO 1000 eura je samsung LE -32s71b danas mu je pala cena sa 85.000 na 79.000 vrh je lcd tehnomarket,imas i lg 32lc2r exxxtremno tehnomanija i daewoo 32c3 i c1 74.000 i 69.000 razlika je u mat boji kucista opet tehnomarket,a sto se tice "yung sung mother i father lcd "bezi od njih ko djavo od krsta kao na primer neo model 3705 lcd(37inch) kad ga vidis gov.. ti se smrzne sve ima sto ti treba,ali posle 6 meseci kanta ili servis propadne osvetljenje,kontrast, ma itd

Poslednja izmena:
Sony serija X se ne pravi manja od 40", a nema je u NS jer ta serija verovali ili ne nije dobila jos atest za prodaju (bar sam ja tako cuo). Ako hoces kvalitetan TV, sad u februaru dolazi nova sony serija V 2500 koja je full HD (40", 46" ), novi BRAVIA ENGINE, 2x HDMI ...
Sto se tice kvaliteta slike imao sam i dalje imam priliku da vidim sony, lg i samsung LCD tv prikljucene na isti HD signal i na sony je najbolja slika S i V serija, kod U serije je nesto losija, kod LG isto nije losa, ali je samsung najgori, nikad ga ne bih kupio.Najbolju sliku kod plazmi ima naravno posle PIONEER-a LG model PX5 koji je HD ready, citac kartica, HDMI, dva TV tjunera.. Ovo su moja iskustva

Sony serija X se ne pravi manja od 40", a nema je u NS jer ta serija verovali ili ne nije dobila jos atest za prodaju (bar sam ja tako cuo). Ako hoces kvalitetan TV, sad u februaru dolazi nova sony serija V 2500 koja je full HD (40", 46" ), novi BRAVIA ENGINE, 2x HDMI ...
Sto se tice kvaliteta slike imao sam i dalje imam priliku da vidim sony, lg i samsung LCD tv prikljucene na isti HD signal i na sony je najbolja slika S i V serija, kod U serije je nesto losija, kod LG isto nije losa, ali je samsung najgori, nikad ga ne bih kupio.Najbolju sliku kod plazmi ima naravno posle PIONEER-a LG model PX5 koji je HD ready, citac kartica, HDMI, dva TV tjunera.. Ovo su moja iskustva

Hvala na informacijama. Nisam imao pojma o novoj seriji a sad vidim da je to mozda i najbolje resenje. Ko bi trebalo da dobije te TV-ove, mislim na prodavce? To pitam jer kod nas u KG ne mozes da nadjes pristojan tv, svi prodaju sto jeftinije krseve, pa se ja snabdevam u BG ili NS. U celom KG nemas trenutno da kupis nijedan DVD rekorder sa HDD, a kad pitas prodavce za nesto tako oni te izbezumljeno gledaju i pitaju te zacudjeno "sa HDD-om????"...

A KO JE TO MODEL 800 EUR i spod te cene😡 😡 😡 sta lupas kad znam sve cene i modele lcd-ova tj.brendova kod nas napamet zadnjih mesec dana,A STO SE TICE LCD NAJBOLJI U KLASI DO 1000 eura je samsung LE -32s71b danas mu je pala cena sa 85.000 na 79.000 vrh je lcd tehnomarket,imas i lg 32lc2r exxxtremno tehnomanija i daewoo 32c3 i c1 74.000 i 69.000 razlika je u mat boji kucista opet tehnomarket,a sto se tice "yung sung mother i father lcd "bezi od njih ko djavo od krsta kao na primer neo model 3705 lcd(37inch) kad ga vidis gov.. ti se smrzne sve ima sto ti treba,ali posle 6 meseci kanta ili servis propadne osvetljenje,kontrast, ma itd

Trebao bi da pazis malo na recnik,to "lupas" i sl. mozes pricati na ulici i po xxx sajtovima ali ovde mislim da nema mesta.Svima ostalima se izvinjavam jer nisam napomenuo da pricam o cenama "preko".

u Novom Sadu imas na spensu da kupis, ne mogu ti ovde reci koji prodavac.A sto se tice dvd recordera sa HDD-om imas moju preporuku za PIONEER recordere. Ubedljivo su najbolji,reci cu ti i zasto, zato sto sam ja naucio da radim na njemu za 5 min. meni mu je toliko brz i jednostavan da to nije normalno, dok kod sony-ja kad stisnes dugme na daljincu moras cekati 2 sec. da uredjaj odreaguje, dok je to kod PIONEER-a trenutno (mozda ovo nekome nije bitno ali to zna tako da smori da to nije normalno).Eto toliko

Pozdrav ma sta se zezas ako ti cena nije bitna pogledaj svetske testove philips, sony, smasung,sharp,pa ce da vidis da ih je sharp ne za malo potukao nego odvise,cak i philipsa, koji vazi za najbolje ekrane u svetu.Ne samo da je bolji u ekranu nego i u ostrini osvetljenju,bela boja,crna boja i da ne pricam sta sve,a to sto pricaju za lcd o nedostatku crne boje,pricaju zato sto su kupili neki jeftiniji pa ga fale,a zna se kako poslovica kaze svaki cigan svoga konja fali,valjda nisu ludi ljudi koji su napravili te testove.Sutra cu da okacim adresu da argumentujem to sto pricam posto je nisam zapamtio pa cu da uzmem od drugara.Eh jedino je problem sto sharpa nema na nasem trzistu,ali je smo malo pitanje vremena kad ce da stigne.Konkretno sharp 37 u fulu kosta 1900 evrica u Italiji,a u Nemackoj od pre tri dana provereno sharp 42 u fulu 2300 evra,zato ako imas pare prijatelju mislim cisto moj predlog uzmi pravu stvar proverenu,a tv nikad nije mali.Obecavam da sutra kacim adresu pa da se uveris,a i ostale kolege.Pozdrav.

Pozdrav ma sta se zezas ako ti cena nije bitna pogledaj svetske testove philips, sony, smasung,sharp,pa ce da vidis da ih je sharp ne za malo potukao nego odvise,cak i philipsa, koji vazi za najbolje ekrane u svetu.Ne samo da je bolji u ekranu nego i u ostrini osvetljenju,bela boja,crna boja i da ne pricam sta sve,a to sto pricaju za lcd o nedostatku crne boje,pricaju zato sto su kupili neki jeftiniji pa ga fale,a zna se kako poslovica kaze svaki cigan svoga konja fali,valjda nisu ludi ljudi koji su napravili te testove.Sutra cu da okacim adresu da argumentujem to sto pricam posto je nisam zapamtio pa cu da uzmem od drugara.Eh jedino je problem sto sharpa nema na nasem trzistu,ali je smo malo pitanje vremena kad ce da stigne.Konkretno sharp 37 u fulu kosta 1900 evrica u Italiji,a u Nemackoj od pre tri dana provereno sharp 42 u fulu 2300 evra,zato ako imas pare prijatelju mislim cisto moj predlog uzmi pravu stvar proverenu,a tv nikad nije mali.Obecavam da sutra kacim adresu pa da se uveris,a i ostale kolege.Pozdrav.

Potvrdjujem ovo. Nagledao sam se svakavkih HD LCD-ova, svi su oni slicni kada se na njima pusta HD materijal. Ali za DVD, i kablovski signal, SHARP high-end modeli (Aquos LC??XD1E, ??=dijagonala, 37,40,46 ili 52") su zakon. TACKA. Najblizi po kvalitetu i mogucnostima su mu mozda Sony sa X serijom, i Philips sa Cineos 42PF9731D/10 i 37PF9731D/10 modelima.

Potvrdjujem ovo. Nagledao sam se svakavkih HD LCD-ova, svi su oni slicni kada se na njima pusta HD materijal. Ali za DVD, i kablovski signal, SHARP high-end modeli (Aquos LC??XD1E, ??=dijagonala, 37,40,46 ili 52") su zakon. TACKA. Najblizi po kvalitetu i mogucnostima su mu mozda Sony sa X serijom, i Philips sa Cineos 42PF9731D/10 i 37PF9731D/10 modelima.

DVD i TV signali su toliko loshi, da je vishe pitanje ko ce bolje da ispegla (zamuti) sliku nego koji ce da napravi prikaz. Od gov**** se ne pravi pita, i mislim da niko ne treba HD da kupuje prema tome kako mu pushta "lowD". Po tome je plasma najbolji izbor..

Cekaj bre malo Driver, gde ti zivis? Dobar TV treba da je univerzalan i da moze dobro da prikazuje sve sto mu se nametne, a cak i na zapadu, vrlo je malo HD kanala, a jos manje filmova na HD-u.

Sada da kupujes LCD, koji bi uzeo za svoju dnevnu sobu? Onaj koji pored HD signala ume odlicno da prikaze (interpolira, zamuti, nazovi kako to oces) i TV i DVD signal, ili onaj koji ih govnjivo prikazuje nazubljene, iskrzane itd, za red velicine losije nego TV od 200e??? Ja barem kad kupujem neku opremu, trudim se da sve sto radi, radi bolje ili barem ne losije od one koju vec imam...

Inace svi HD LCD-ovi prikazuju HD signal manje vise isto... Lako je prikazati dobru sliku kada se mapira piksel na piksel.

Poslednja izmena:
Svi evropski sat. HD kanali idu u 1920x1080, i u zadnjih nekoliko dana koliko se bakcem sa
njima (najvise gledam Premiere HD na FullHD TVu Samsung LE-40F71B)
sam shvatio da mi se domaca kablovska TV vise ne gleda 🙂
Sada trenutno ima ~50-tak HD programa (pola su promo), a ove godine se planira da ce 100 evropskih programa preci na HD.

Misljenja sam kao i Drajver da se takva oprema ne kupuje da bi se pustao "lowD" 🙂

KDL-V2500 se razlikuje u eu i usa/japan. Ovde podrazumeva 720p/1080i podrsku dok je preko u pitanju panel sa full podrskom za 1080p. Inace ima u bg-u firma koja se bavi uvozom sony lcd ekrana i poseduje u ponudi celokupnu paletu ukljucujuci sve serije u,s,v,w i x sony lcd-a al na zalost nigde nisam uspeo da nadjem nekoga ko uvozi nove modele sharpa pa da mogu da uporedim.

Btw po meni je najbolji odnos cena kvalitet u nas 40w2000 (oko 2600e a sam oje nesto malko losiji od x seriuje i podrzava 1080p) i 32v2500 (oko 1350e) al opet i njima ce cene opasno da padaju jer je recimo sharp najavio da ce u buducnosti proizvoditi samo 1080p panele sto ce sigurno uskoro ispratiti i sony.

Poslednja izmena:
Trenutrno nema nigde jer bih ga ja uzeo odmah i zato sam u fazi cekanja.Danas me zvao drugar iz nemacke za tv konkretno sharp 42 u fulu i kosta 2400 evrica a za mesec dana ocekuje se popust 500 do 600 evrica.To je sve sto znam.

Pre par nedelja je u Metrou-u mogla da se uzme odlicna plazma za 1200evra, LG 42pc3r. Takva je cena i "preko" a kazu da je nabolja u klasi do 1500e. Ko hoce lcd, neka juri Sony W2000, samo to treba i da se plati. A kad su DVD rekorderi u pitanju, prvo Panasonic pa Pioneer.

@Nikola1:
Sta bi sa tim linkovima za Sharp LCD-ove?

@ostali:
Jos uvek nisam odlucio ovo TV-a, obilazim redovno radnje, gledam, cekam... Problem jeste sto ne postoji mogucnost da se licno uveris u kvalitet suprostavljenih strana, jedni forsiraju Samsung (samo HD materijal) pa se svi odmah lepe na njihove televizore, nigde ne mozes da vidis par modela u Head2Head borbi sa nasim kablovskim, DVD, pa i HD materijalom...

Danas sam na NBGD u tehnomarketu gledao na Sony-ju DVD materijal i mogu reci da sam blago razocaran. Slika je bila mutna, ispranih boja (u zavisnosti od modela, najbolja na V2000), iako mi je prodavac rekao da je razvedena na vise TV-ova i da ce kod mene kuci biti mnogo bolje. TV koji bi kupio mora da ima savrsenu sliku u HD i DVD, i zadovoljavajucu na kablovskoj. Izgleda da je vrlo tesko jos uvek naci takav TV u LCD tehnologiji. Videcu oko ovih Sharpova, cale ide u Nemacku skorije pa cu ya malo zaposliti da preispita to tamo...

To sto gledas po radnjama nema potrebe da uzimas u razmatranje. Tek kad sam povezes lcd sa svojim izvorom slike onda ces znati sta je pusteno na taj lcd i preko kog kabla.

Svi evropski sat. HD kanali idu u 1920x1080, i u zadnjih nekoliko dana koliko se bakcem sa
njima (najvise gledam Premiere HD na FullHD TVu Samsung LE-40F71B)
sam shvatio da mi se domaca kablovska TV vise ne gleda 🙂
Sada trenutno ima ~50-tak HD programa (pola su promo), a ove godine se planira da ce 100 evropskih programa preci na HD.

Misljenja sam kao i Drajver da se takva oprema ne kupuje da bi se pustao "lowD" 🙂

Preko cega gledas te HD kanale,neki specijalni satelitski risiver ili nekako drugacije?

Nazad
Vrh Dno