Šta je novo?

SAMSUNG vs SONY LCD TV

• Začetnik teme Začetnik teme smash
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
S

smash

Guest
Pozdrav ljudi,

vec duze vreme vagam oko kupovine novog LCD TV-a i nikako da odlucim sta kupiti. Interesuju me 32" modeli, cena nije vazna, kvalitet na prvom mestu.

Licno preferiram Sony (najvise zbog branda) ali svaki put kad udjem u prodavnicu slika na Samsung TVu mi prilicno bolje izgleda. Video sam pre neki dan Samsung LE32N71, pusten je bio DVD "Bajka o Narniji" i slika je bila fenomenalna a boje savrsene. Ono sto me plasi je da se u gornjem uglu vrteo Samsungov znak pa sam predpostavio da je taj DVD specijalno pravljen da bude pusten na tom TV-u (verovatno HD rezolucija) sto znaci da su sve mane sakrivene a prednosti pojacane 😉 tim filmicem.

Od Sony-ja u obzir bi dosao recimo Sony Bravia 32V2000. Medjutim sve sto sam do sada video na Sony-ju nekako je bilo prilicno mutno i nezadovoljavajuce.

Moze li mi neko predloziti uporedne modele Sonija i Samsunga i oceniti realan kvalitet pri prikazu DVD, gledanju kablovske i digitalne satelitske?

Hvala.

SkyStar HD na primer. 130 eura i eto 🙂

I onda neki pisu "kod nas nece HD jos 100 godina, bitna mi je kablovska (fuj) bla, bla.." HD je je vec odavno kod nas :type:

PCI kartica, TechnoTrend S2-3200 (DVB-S2) H.264
Hvala. Jos neko pitanje.
Jel mi treba i satelitska antena(ako mi treba,koja je to) uz to ili to ide preko interneta?
I jel ima to kod nas da se kupi?

Poslednja izmena:
Treba satelitska antena, a to znaci najmanje tanjir + konvertor, a motor na to pozeljno. Naravno, ima da se kupi kod nas.

Taj Technotrend i SkyStar HD su hardverski iste kartice, pa biraj :guitar:

Pored HD kanala u DVB-S2 standardu, sa obicnim SkyStar se mogu gledati HD kanali u DVB-S.

Evo sta trenutno ima na nebu od HD-a:

http://en.kingofsat.net/hdtv.php

Da, klasicna sat. antena, recimo ~120-130cm sta nadjes bice ok...
Karticu mozes naruciti sa www.dvbshop.net , salju u Srbiju...

EDIT: Opet mi ulete Lappy 🙂
Ajde kad vec palimo ljude, da kazem da je na PremiereHD pre nekoliko dana bila tekma Bayern-Real u HD-u sa 5.1 zvukom...
To jednostavno treba videti i cuti.
Posto je i B92 prensoio istu tekmu, prvih 5 minuta sam sadisticki prebacivao
izvor slike kablovska/satHD i nisam skidao osmeh sa lica... 🙂
Razlika u slici je mobilni/Hasselblad

Danas je npr. na PremiereHD isao Star Wars:Epsiode 1, episode 2, episode 6, Transporter, ALexander...itd..
sve u 1920x1080 naravno.

Poslednja izmena:
Hvala.
Posto vec imam neku staru satelitsku(motor mi je riknuo),treba mi
taj konvertor koji verovatno ima da se pazari kod nas,jel da?
I posle kad sve to instaliram,da li posle treba da placam neku pretplatu da
bi mogao da gledam HD kanale?
Unapred zahvalan

P.S. Izvinite ako sam vas malo smorio

Sorry za uletanje 🙂

Sto bi rekao jedan moj poznanik, uu jee, kako ostra slika, kao da gledam kroz prozor (nastavak paljenja ljudi 🙂)

EDIT: e bre, sad Filip ulete 😛

Da, konvertor kosta na primer od 800 do 3000 dinara.
A oko pretplate, pa bas i ne mora da se placa 🙂

Poslednja izmena:
Nasao sam u jednoj firmi kod nas ovu karticu,jel to ta
Skystar 2 Technisat HD NewHDTV ?

Na nju sam mislio,srkiller

Ne zalecite se na Skystar HD, ima puno *******cije oko toga. Treba vrlo jak PC i graficka karta, pa i sa tim ne radi sve bas kako treba. Software nije bas najstabilniji - AltDvB ili DvbViewer + neki AVC codec + dobar cardsharing ili softcam, kad se sve to stavi na gomilu dolazi do kojekakvih picvajza 🙂 Ono, zanimljivo je kao hobi, i sam se time zamlacujem, ali nije bas za ljude koje nemaju zivce i zele da im to odmah proradi, i da ne cackaju svaki cas.

Naravno da treba jak racunar, Dual Core je obavezan, pise i u uputstvu za karticu.
Ko ima jedno jezgro, ma koliko klokovano, neka ne razmislja o tome..

AltDVB 2.2 ili TTMCE (koji ide uz karticu) rade najnormalnije sa Cyberlink H.264 dekoderom
na msini iz potpisa,
i daje daleko bolju sliku od CoreAVC, a i zahtevniji je bogami.

Koristim AltDVB i zauzece oba jezgra je ~50%, i potrebno je ugasiti opciju u programu
da koristi samo jezgro da bi HD isao glatko.
Sa CoreAVC kodekom slika je vidno losija, i kropovana u AltDVB-u.
Zauzece je tada ~30%...
Inace, kad se jednom nameste svi kodeki (par minuta posla) sve radi kao sat.
Jos jedna jako bitna stvar, treba instalirati MS hotfix KB896626 za XP SP2.
http://support.microsoft.com/kb/896626

Vladojko, sa kojom verzijom DVBVIevera si uspeo da nateras H.264 i na kakve si
probleme nailazio?

Poslednja izmena:
Verzija 3.6.1
Problemi svakojaki... od zaglavljivanja programa, 100%CPU, onda slika trza, secka pomalo, taman toliko da te iritira. Onda, ako ubacis vPlug, pri izlasku iz programa dobijas neke poruke o greskama. Ako stavis zajedno vPlug i gbox plugin, posle 2-3 promene kanala CPU ode na 100%, i onda ubijas program iz task managera. AltDVB bolje radi sa HD kanalima, definitivno, mada i on ne daje 100% glatku sliku, pogotovo kad je u pitanju sport i dinamicne scene. Imam core2duo E6300.

Vidim da imas isti TV kao i ja, srkiller. Ja sam odusevljen sa njim.
Jedino sto ja nisam overklokovao procesor, imam neku bezveze plocu pa ne moze. Kazi mi kolika je razlika u kvalitetu slike, kad overklokujes procesor? Pokusaj molim te da gledas neki sport u HD na default frekvenciji, a onda na tih tvojih 3 i kusur GHz, i javi nam rezultate.

Kazi mi kolika je razlika u kvalitetu slike, kad overklokujes procesor? Pokusaj molim te da gledas neki sport u HD na default frekvenciji, a onda na tih tvojih 3 i kusur GHz, i javi nam rezultate.

Razlika je vidljiva odmah.
Na 1.86GHz u ALtDVBu2.2+Cyberlink-H.264 dolazi do trzanja i zabadanja na svakih nekoliko sekundi
(iako renderer ne pokazuje drop frejmove), nesto kao kad graficka ne moze ljudski da pogura 3D igru.

Na 3.45GHz je sve tecno kao mleko, ne dolazi do trzanja i zauzetost procesora
je duplo manja, cak i peakovi zauzeca ne dosezu do vrha.
Tako da sa velikom sigurnoscu moze da se kaze da je glavni problem trzanja
i seckanja kod tebe klok samog procesora.

Probacu malo kad uhvatim vremena koji klok je optimalan a da video ne trza,
za kombinaciju AltDVB + Cyberlink H.264 kodek pa javljam...

Evo i screenovi sa 1.86GHz i 3.45GHz:

Prilozi

• 1.86GHz.webp
    1.86GHz.webp
    36.5 KB · Pregleda: 155
  • 3.45GHz.webp
    3.45GHz.webp
    37 KB · Pregleda: 149
Kazite mi sta mislite o lcd monitoru sa dva tjunera LG32LB1R?
Da li vredi dati 1000 eura za pomenuti lcd ili ima nesto bolje za te pare?

Pre par nedelja je u Metrou-u mogla da se uzme odlicna plazma za 1200evra, LG 42pc3r. Takva je cena i "preko" a kazu da je nabolja u klasi do 1500e. Ko hoce lcd, neka juri Sony W2000, samo to treba i da se plati. A kad su DVD rekorderi u pitanju, prvo Panasonic pa Pioneer.

Test te plazme je objavljen na sajtu benchmarket 🙂

Da, i da li neko zna kakav je LCDTV Samsung-a, 32", ima dva puta broj 32 u oznaci, a slučajno sam obrisao note na kome piše tačna oznaka... Košta 58 hiljada sa sve PDV-om u CTShopu a u Eltimu je još jeftiniji...

Nije los... to je model iz 2005. LE-32R32B... moja preporuka je da dodas jos para i kupis noviji model LE-32R71B ( ili 72 razlika je u dizajnu) prvenstveno zbog mnogo boljeg kontrasta, ne treba naglasavati koliko je to bitno... 🙂

Ne bih ja rekao dao je Sony W2000 serija bolja od Samsunga F71, bar ne za moje potrebe. Kao prvo i najvaznije, Samsung prima 1080p signal na svim ulazima (kompozitni, VGA i HDMI), dok Sony ne moze na VGA. Znaci, zaboravite na 1920 x 1080 desktop preko VGA porta sa sonijem. Uostalom, procitajte one kilometarske threadove na www.avforums.com, i vidite koliko ima zadovoljnih ljudi sa Samsungum, i koliko manje zadovoljnih sa Sony W2000. I na kraju, SAmsung je znacajno jeftiniji. Kupio sam 40F71 i ne kajem se ni najmanje.

Nazad
Vrh Dno