Šta je novo?

Altec Lansing CS21 ili FX4021?

LiLa

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2002
Poena
620
Dakle u nedostatku Altec 621 zvucnika odlucio sam se za neki od ova dva modela pa bi me zanimale vase misljenje, da li je neko cuo oba modela da moze da iznese utiske o uporednom kvalitetu zvuka,da li su fx 4021 dovoljno glasni u odnosu na cs21 sa obzirom da su vise nego duplo slabiji itd...?

Ja bih uzeo CS21, ali to je više neko moje ubeđenje, nisam lično čuo ni jedne ni druge da bih uporedio kvalitet zvuka.

Nekako mi se vise svidjaju fx4021(zbog daljinca verovatno) ali se bojim da ne budu preslabi,istina nije mi soba velika ali u radnji tesko da ce me prodavac pustiti da ih pojacam do maximuma kako bi utvrdio...

pa meni su dozvolili da probam koliko je taj 4021 jak kad sam bio u radnji (cs21 nisu imali na lageru, posle 3-4 dana su mi doneli iz BG)
ali tresle se vitrine i sve od woofera pa i nisam mogao proceniti pravu jacinu toh 4021

kao sto rekoh CS21 jos uvek nisam smeo da pojacam do kraja a imam ih vec godinu dana

koji god da uzmes neces se razocarati :)

istina daljinac je super stvar, a na CS21 kontrole su ti na jednom od satelita (power , volume up i volume down) tako da moras drzati negde blizu, ali sam ubedjen da je CS21 mnogo jachi od 4021... kod CS21 mozes da osetis vibracije od baseva i iz satelita a sumnjam da je to moguce kod 4021

eto toliko od mene ako te zanima jos nesto o CS21 pitaj pa cu pokusati da objasnim :)

Poslednja izmena:
Koliki je nedostatak,ako uopste jeste,to sto na cs21 nema podesavanja visokih i niskih tonova preko samih zvucnika?

Poslednja izmena:
ima potenciometar za kontrolu baseva, nalazi se na wooferu,iza, kod utichnica za kablove, a visoke tonove reprodukuje dovoljno dobro da ne osetis potrebu da ih namestas

sve ostalo je ekvilajzer u winampu, BSplayeru ili gde vec potrebno

Jedino da jos onda cujem fx4021 negde onako u potpunosti jos ali verujem da cu ipak uzeti cs21,jeste da lenstina u meni preferira daljinski ali nikad se ne zna kad ce zafaliti snage jel...nego raw jel imas sustanja kad su zvucnici ukljuceni a ne ide muzika i da li si probao neki film da pogledas na njima,kako zvuci?

Poslednja izmena:
evo sad sam pojacao do maximuma (ne ide muzika) i chuje se sustanje (kao smetnja recimo od rada motora HDDa , neko high pitch sustanje) ali ovako kad je normalno pojacano nista se ne cuje.... mogao bih jos da iskljucim zvucnike iz kompa pa da onda pojacam al kasno je necu sad da se zavlachim iza kucista :)

filmove gledam , ubacim neki DSP plugin u BSplayer ili direktno preko FFDshowa i bude odlicno (ako je snimak dobar naravno)

ovako po onome za sta mislim da je dobar CS21 poredjano po .... dobroti (kako sad da kazem :) )

1. za muziku
2. za igre
3. za filmove (ipak nije 5.1 sistem)

Ko šiša dugmiće, slušaj zvuk i kupi onaj koji ti se sviđa na uvo.
Ja sam lično pre kupovine poslušao nekoliko Altec Lansing sistema (***a, pre kupovine sam se odlučio za proizvođača; nisam se prevario:D ): VS2221, VS4121, MX5021,....
Šta da ti kažem, ispostavilo se da stvarno važi pravilo koliko para, toliko i muzike, ali u pogledu kvaliteta, ne i snage (iako je moj sistem toliko jak da nema šanse da ga odvrnem više od "trojke").
Ako ti treba jačina 21, ako ti je ipak bitnije kako se čuje, a ne koliko glasno se čuje, sigurno 4021, 5021, 6021. Jednostavno su ovi sistemi mnogo kvalitetniji (a naravno i skuplji).

Šta se brineš, dobićeš uputstvo, sve će da ti piše.
Jesi li ti to kanda, onako malkice, kao odlučio da ideš ipak na kvalitet?

pa...........da!

soba mi je mala!
retko kad glasno slusam muz.

fx4021 vs. cs21 isto kao mx5021 vs. logitech z-2300
kvalitet snaga kvalitet SNAGA

prodacu moj atp-3 i kupiti fx4021...pa kasnije mx5021...

pa...........da!

soba mi je mala!

Kao i uvek...samo smaras.....:test:

Poslednja izmena:
Pa ja se bas i ne slazem da je po kvalitetu zvuka fx4021 kvalitetniji od cs21, naime poslusao sam ih oba i zvuk mi se na cs21 cini mnogo manje "kompjuterski" ako mogu tako da se izrazim,basevi su jaci(logicno) ali mnogo bitnije prilikom slusanja stairway to heaven solo vokal deonica prosto izbija iz cs21 dok me je 4021 sistem ostavio pomalo ravnodusnim....
Jos uvek nisam stigao da kupim zvucnike,posto ih ni ne mogu naci nesto u ns-u ali kad ih budem u najskorije vreme uzimao bice to CS21 Sto se mene tice kvalitet zvuka Vs funkcionalnost,kvalitet zvuka je prevagnuo tj cs21 je moj izbor...

Ps: Ovo se koristi tako sto se gurne prstic u udubljenje i vrti se levo ili desno za 360stepeni a na providne dugmice se bira sta,izgleda cool u praksi.

Poslednja izmena:
OK, uho je uho, i to je najbitnije - doživljaj zvuka je čist subjektivan doživljaj.
Zato sam i naglasio da ih najpre posluša, pa onda izabere i kupi. Ja mogu da mu kažem šta piše po review-ovima i šta ja mislim, ali najbitnije je da ih on čuje pre nego što ih kupi. OBAVEZNO, bez obzira koje će da kupuje.

Naravno!:D
Evo ja ih imam (kupljeni pre oko godinu dana), i uz Audigy 4 zvuče ko zmaj. Ovo nije samo moj utisak, već i velikog broja ljudi koji su imali prilike da ih čuju, a koji kući imaju HI-FI sisteme čija cena daleko prevazilazi cenu celokupne moje konfe - slažu se u jednom: za te pare više nego dobro zvuče.

Dilema?

:smoke:
pa...........da!

soba mi je mala!

Druze ja sam pre neka dva meseca kupio Altec lancing 4100. Pre kupovine sam dobro prevrnuo forum:) Dvoumio sam se izmedju AL mx5021 i Logitech-a 2300. U medjuvremenu sam morao da kupim neke stvari...i nisam imao nesto puno kesa (100 eura na raspolaganju). Otisao sam u pc centar i hteo sam da uzmem vs4221 (on je nede oko 100e). Nije me nesto bog zna sta odusevio i na preporuku prodavca u pc centru uzeo sam 4100 (4.1,daljinski na kabl,podesavanje basa,treble-a) sistem. 70w rms, basa imam sasvim dosta, cist zvuk,zaista se nisam pokajao ni malkice. U pc centru sam poslusao i fx4021 i odmah da ti kazem da neces nista dobiti u odnosu na atp3 sto se tice snage, a sto se tice topline zvuka tu si na dobitku. Ako nemas dovoljno kesa za mx5021, ostavi atp3 ili poslusaj sistem 4100 pa odluci.

Ako te ne bude mrzelo nazovi "Gigatron" pa proveri sta imaju od Alteca. Ja sam bio i kod njih, tada su imali skoro sve modele (vise su imali nego u pc centru!!!),nece ih mrzeti da ti ih puste posto su svi izlozeni i prikljucni.....Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno