Šta je novo?

Altec Lansing CS21 ili FX4021?

LiLa

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2002
Poena
620
Dakle u nedostatku Altec 621 zvucnika odlucio sam se za neki od ova dva modela pa bi me zanimale vase misljenje, da li je neko cuo oba modela da moze da iznese utiske o uporednom kvalitetu zvuka,da li su fx 4021 dovoljno glasni u odnosu na cs21 sa obzirom da su vise nego duplo slabiji itd...?

Sasvim dobro rade, ja sam i o njima razmisljao, ali me je jedna stvar zabrinjavala pa sam odustao. Naime, nigde na tim zvucnicima nisam video izduv za bass reflex (kompletna kutija je zatvorena) pa sam pretpostavljao da se sistem (pogotovo pojacavaci) mnogo greju, a pozadi nema hladnjak,tj. nema ga sa zadnje spoljne strane. Malo sam se raspitivao kod nekih likova i potvrdili su mi ono sto sam sumnjao...Ovi zvucnici nisu za maltretiranje, vec za normalno slusanje muzike!

MX 4021 pre bih uporedjivao sa MX 5021 nego sa CS21. Pre neki dan sam ih cuo oba i nisam bogzna sta bio zadovoljan ni sa jednim. Srednji i visoki tonovi na MX 4021 mi zvuce u celini bolje nego kog starijeg brata (MX 5021) ali je bas nevidjeno razliven, nema ni minimum definisanosti, razliva se kao da je od vode...MX 5021 ima dublji i cvrsci bas ali on je "pojeo" citav gornji spektar, koji zvuci nekako tanko kao da je "kompresovan". Pre bih za manju sobu uzeo MX 4021, i prodavac se slozio sa mnom.

Ali, naravno vazno je kako TI cujes......

Pa uporedba fx4021 i cs21 proizilazi i iz njihove slicne cene...vise nego sto je slucaj sa cs21 i fx4021.

svaka cast, mislim da je to jaka cena, sad najbolje da pljunes kintu za jedno pojacalo i dobre zvucnike, jeb..es komp zvucnike, ja se ziv jedem sto nisam sacekao sa kupovinom i uzeo pravu stvar!!

Nazad
Vrh Dno