Šta je novo?

Far Cry

@Chinaski:Jep, vise volem da hackujem :)
@ivke: matora, i hebe kewu i dalje

Gledah jedan filmitj o tzv. "Bagdadskom snajperisti"...jedan lik snajperom skida americke vojnike po Bagdadu...zasto ovo pominjem?
Ista situacija se desava i ovde...kad se opali snajpom iz daaaaljine ovi mercovi se isto ponasaju ko vojnici iz filma....identican pad na tlo, dok ostali zveraju okolo u cudu "odakle??"...i vataju zaklon....naravno ovo vazi kad se dobro sakrijem...i niki me ne vidi :) stealth :p

Poslednja izmena:
@NanomanO:
nema 1.4 patch, ali koliko znam on donosi samo neke ispravke u multiplejeru, tako da ne verujem da bi mi bio od koristi.

Tako sam i ja mislio, ali na ati-ju mi je HDR proradio tek posle instalacije 1.4 patcha. Koliko god to nebulozno bilo, tako se razresilo visednevno smaranje sa tim.

Na nvidii mi je sve radilo na 1.33 bez problema, ali ne sa svakim drajverom. Neki su lomili sliku i pravili nenormalne haludze kada ukljucim hdr, zato sam ti i predlozio da probas neki drugi drajver ;)

ja skenjam helikopter pre nego sto se popnem na vrh broga. imas na sprati ispod na palubi machinegun i sa njim kada ubijes lika koji puca iz helisa, helis zapali...
@Nanoman0: ne znam kako onda nex-u radi sa 93.71?

A i ne moras da trosis dzebanu na heli...samo kokni lika na minigun-u...onda ce heli da ode...pa se vrati po health koji tu stoji na kutiji ispod....

@Nanoman0: ne znam kako onda nex-u radi sa 93.71?

Ma otkud ja znam. Just trying to help ,)
Pazi, cinjenica je da mora da ti proradi, Ovako ili onako, ali mora.

A za heli ste sve rekli, cim izadjes iz rupe koknes lika na miniju i brzo trchis na platformu sa istim pa rokas dalje.
Gotovo za minut sve.

jeste li provalili ovaj bug u matto 4? rus vozi pick up ali sedi napolju :D

Prilozi

• 1.png
    1.png
    365.8 KB · Pregleda: 107
  • 2.png
    2.png
    312.9 KB · Pregleda: 86
Ne znam da li je ovo ranije bilo, ali u 1.4 HDR može da se upali i iz opcija, Rendering: Improved.

Nego, jel se dešava nekom da mu miš ne radi u 1.4? Znači najobičniji PS/2 miš, sve radi u meniju, al kad uđem u igru ne reaguje na pokrete? :S: Osećam da su ubacili neku "naprednu protekciju" po ugledu na autore Darkstare One-a...

ah, sada mi to kazes kada sam vec narezao prethodne patcheve na DVD :)

Evo probao sam i preko konzole...HDR radi i tako...primetio sam sledece: moze se ukucati i 1 i 7 i bilo koji drugi broj, rezultat je cini mi se, isti.Ono sto menja jacinu HDR-a u igri je r_HDRLevel opcija u system.cfg fajlu...zanimljiv rezultat se dobije kad se vrednost stavi na 5,6 i vise ....a ne 0.600 kao sto je po defaultu
Inace sliku drzim na "paradise" opciji.

Poslednja izmena:
Nego, jel se dešava nekom da mu miš ne radi u 1.4? Znači najobičniji PS/2 miš, sve radi u meniju, al kad uđem u igru ne reaguje na pokrete? :S: Osećam da su ubacili neku "naprednu protekciju" po ugledu na autore Darkstare One-a...

То се мени десило, до душе имам usb миша али су исти симптоми, у менију ради, а у игри не. Ја сам то решио тако што одеш у опције и у контролама му кажеш чини ми се Set defaults.

@Chinaski:Jep, vise volem da hackujem :)
@ivke: matora, i hebe kewu i dalje

Gledah jedan filmitj o tzv. "Bagdadskom snajperisti"...jedan lik snajperom skida americke vojnike po Bagdadu...zasto ovo pominjem?
Ista situacija se desava i ovde...kad se opali snajpom iz daaaaljine ovi mercovi se isto ponasaju ko vojnici iz filma....identican pad na tlo, dok ostali zveraju okolo u cudu "odakle??"...i vataju zaklon....naravno ovo vazi kad se dobro sakrijem...i niki me ne vidi :) stealth :p

koji je filmic u pitanju?:smash:

Poslednja izmena:
ups, ne rekoh da sam je presao sa HDR-om. fora je bila da je u config meniju bio AA stravljen na medium, a mogao sam se zakleti da sam ga i tamo iskljucio...my bad :)
inace, HDR je stvarno prenaglasen. ima jedna scena gde nocu pogledas u nebo, i ceo ekran pobeli. kao, zaslepi te svetlost, ovo, ono. nije lose...

Da li neko mozda zna kada ce i da li ce uopste biti nastavka igrice far cry,mislim drugog dela ili neke ekspanzije?Ovo mi je do sada bar za mene najbolja igrica koju sam igrao pa bi me obradovao nastavak.
Pozdrav!

Poslednja izmena od urednika:
PRESAO si FarCry ? Kako te nije mrzelo leba ti ? :d Ja sam pokusavao i pokusavao ali uvek me smori na nekih 50% igre, prvi put sam samo ispreskakao mape da vidim kako izgledaju :p

elem, pod onom HDR komandom oni brojevi su razliciti modovi, meni je recimo br 2 najvise odgovarao, bio je dovoljo vidljiv,a umeren, ali nema onog blooma toliko po oruzju i tako tih razlivanja boja... dok je recimo 9-tka bila previse blestava za moj ukus...zavisi kako se kome sta svidja ...ukusi...

E, a da je Pera odmah otisao u policiju, da je Far Cry imao save, svaka shusha bi ga preshla. Stigo negde posle biblioteke, katakombe valjda i smorio se ko mache...

samo da dodam da je igra isla ispod 15fps sa 7900GTO@700/1600Mhz i A64 na ~2.5Ghz u 12x10 :) rec je o pretposlednjem nivou "Dam" :)
neverovatno, zar ne? a igra ima nepune 3 godine.

Poslednja izmena:
Sa ili bez HDRa? I ima li tu bese neki PS3.0 patch i da li on ubrzava ili usporava?

sa SM3 (v1.33) sa HDR-om. zbog njega sam i obrnuo igru ponovo. ali opet brate, sto je mnogo, mnogo je (u ovom slucaju malo :D)...

FC je jedna od retkih igara koja je sve gora i gora i gluplja i gluplja kako odmice. Pocetak mi je super ali kad krenu oni mutanti i misije tipa:"zapao ti je mobilni u pecini u kojoj su monstrumi, idi pa ga pronadji" pocinjem opasno da se smaram...

FC je jedna od retkih igara koja je sve gora i gora i gluplja i gluplja kako odmice. Pocetak mi je super ali kad krenu oni mutanti i misije tipa:"zapao ti je mobilni u pecini u kojoj su monstrumi, idi pa ga pronadji" pocinjem opasno da se smaram...

u potpunosti se slazem,znaci na startu dok je bilo "normalne" pucacine sa ljudima je bila milina a posle sve one zivuljko koje sa shest metara skacu na tebe i kad te spucaju ti oduzmu pola energije mnooogo smaraju:crash: :wall:

mene je smorila kad mi je nestalo municije, a trebao sam da prodjem checkpoint sa dva ona velika babana sto ispaljuju rakete...to je negde bilo na nekih 70% igre...

Kako da pokrenem Far Cry multiplayer u kucnoj LAN mrezi?Instalirao sam sve patch-eve koji su izasli ali nikako da pokrenem multiplayer.Napominjem da mreza radi dobro i da druge igre idu normalno u LAN-u (CoJ, CoD2 itd).

da li je neko igrao "ekspanziju" matto4 za far cry?da li vas je brzo smorila?mene je smorila za 15-20 min.

slazem se,prvih nekoliko nivoa je dobro(dok nema onih mutanata i dok se igra odvija van onih pecina)

A...jelte...kako da ubijem helikopter na frigati!? Znate onaj deo (kontam da nema jos mnogo do kraja) kada miniram frigatu i onda odem na prednji deo broda i onda se pojavi baja na helikopteru koga neuspevam da ubijem nikako....sa 14 raketLi i jos kojecime, a pri tom sam pun sa energijom i stitom.

hm...

treba da ga skenjas dok brod ne potone.
ja skocim sa broda i plivam ka obali gde se ustekujem iza palme i tako da puknem nekoliko puta i to je to...

Nazad
Vrh Dno