Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slusajte moje danasnje dogodovstine.

Zovem ja sad 9813 ,javi se starija gospodje:
JA: Dobar dan,da li mi mozete reci sta se desava sa uvodjenjem ADSL-a.
Ona: Dajte mi vas broj,imate teh mogucnosti i u procesu ste ukljucenja ali nazalost nemamo modema.
JA: Da li ste podelili neke modeme skoro??
Ona:Imali smo par modema koje smo podelili pojedinm korisnicima koji su se prijavili u oktobru!
JA: Kada ce stici modemi,nazalost nista jos uvek ne znamo!!

Zavrsi se razgovor i meni padne na pamet da ih zovem da otkazem zahtev i da se prijavim u YBC net-u.

JAvlja se mladja sluzbenica 19-23 god kolko mi se cini.
Ja: Da li mi mozete reci kako mogu da otkazem fantomsku uslugu ADSL-a
Omladinka:Sacekajte malo,,,,,,,

Cekanjeeeeeeeeee
Omladinka:Morate otkazati putem mail-a [email protected]
JA: Da li postoji mogucnost da se otkaze u nekom korisnickom centru?
Omladinka:Ne moze JER STE PRIJAVILI PREKO INTERNETA I NJIMA TREBA DA OTKAZETE
JA: Da li he uopste nesto pocelo da se radi?
Omladinka: Pa da,krenulo je izdavanje modema i potpisivanje ugovora 1 Jan 2007
JA: U ovome trenutku se mladom coveku zdravog razuma manta svasta po glavi? Dali sam ja pozvao onaj isti Telekom ili je to mozda neka druga drzava?
JA: Da li ste sigurni?
Omladinka:Jesam kao sto sam vam ja rekla
JA: Da li mi mozete reci koliko tu sektora ima u korisnickom servisu kada mi je vasa koleginica rekla da nema modema !? Kako to da svako od vas ima svoju verziju price i da svako ima drugaciju informaciju
Omladinka:NE MORAS DA CEKAS NISTA,OTKAZI!

Mlada dama je korisniku fljusnula slusalicu! Tuuuuuuuuuuuuu.......!!!!!!!!!!!

Pa narode ne znam sta bi vam ja rekao(ostadoh bez reci),odoh ja do podruma da opajam prasinu sa USR. MOTKE zaostalu od 5 oktobarske REVOL. i da posetim nekoga.....

Poslednja izmena:
zovem ja pre 15-ak minuta 9813, i starija teta kaze da ce adsl biti u drugoj polovini januara i da krece "generalno" (sta god joj to znacilo).
Pitah je koliko je to tacna informacija, a ona mi rece iz direkcije su tako rekli.
axam.... dobro

nazovem druga i kazem njemu da nazove, a njemu kaze najverovatnije krajem januara.......

ja sam se danas na 9813 ispričao sa nekom stvarno kewl cicom pa sam i zaboravio šta sam ustvari hteo da je pitam:bottle: :S: :p

U cacku nista jos ko zna do kad , nazalost , konji su dobili opremu i modeme , medjutim oprema je vracena ! Razlog ne treba jos Cacku ADSL :((((((((((

e deda deda:) šta ću kad je bilo to drunk to fuck;) znam sad ćeš ti da kažeš "imaćeš dovoljno vremena da piješ kad ostariš";)

sad je idealno vreme da se vrte telefoni svih mogucih kancelarija za ovo i agencija za ono, zute stampe i slicno, sa pricom da telekom baca pare na 3g *******cije a nama "mladima zatvara prozor u svet tako sto vec 2 godine monopolistickim polozajem koci razvoj interneta". kad vam je dosadno, zovite i u telekomu koga mozete, tehnicu podrsku, direktore, sekretarice, tetkice i svima im skacite na glavu za adsl. sad sve budze cvikaju od bilo kakvih afera i talasanja, pa je red da ih pritisnemo.

2 drgrozozo
Mislim da ne vredi trošiti vreme i impulse na to.

Nešto ne čujem da je bilo ko pomenuo skoru privatizaciju Telekoma u svojim predizbornim obećanjima. Niko neće da dira zlatnu koku.

Inside info:
Danas su kod nas (svilajnac) radovi na softveru (valjda) i pominje se neki datum 12 Januar za start ADSL-a, a oprema za krajnje korisnike jos nije stigla.

U toku je tehnicki prijem opreme po srbiji (namerno malim slovima), nista drugo se ne zna.

Ti mora da si pospan veceras ili si plavusan!Nesto od ta dva!
Ni jedno ni drugo... ja sam, ozlojedjen i uvredjen...s ponašanje telekom... Sto bi rekao Šojić.. he.he.. baš bi bilo dobro da je Šojić direktor Telekoma...he..he

Nego vidim na elite, da je danas jos jedan dobio ADSL prikljucak... Krenulo je izgleda, svaki dan po jedan. Au, kad sam ja na red.........

Poslednja izmena:
Prijatelj koji ima neke veze u Telekomu kaze da je uvodjenje pomereno za Jun mesec...
Ovo je vec prevrsilo svaku meru, nije mi jasno sta se kog vraga ceka...

Prijatelj koji ima neke veze u Telekomu kaze da je uvodjenje pomereno za Jun mesec...
Ovo je vec prevrsilo svaku meru, nije mi jasno sta se kog vraga ceka...

Pa sta cekaju. Oni su monopolisti i moze im se. Tako smo i mi hteli u nasem malom mestu Kac da uzmemo 10 Mbps pa kad su nam saopstili cenu mal' nismo pali na dupe. A sto se tice ADSL-a malo su neodgovorni...

Vidi sto je lep, crk'o dabogda :whip:

1662592251459272d62e199hm8.jpg

Poslednja izmena:
mi smo valjda prva zemlja u svetu u kojoj kompanija koja drzi monopol i koja je izrasla u legitimno mafijasko akcionarsko "drustvance", ne ume da zaradi pare, koje joj se nude na tacni, na proizvodu koji joj je jedan od osnovnih. I tako "cekajuci godoa" , korisnici i potencionalni korisnici spremno drze pare u rukama i cekaju prvog ko ce da im ponudi uslugu interneta koja im je dugo obecavana. Telekom, kao i uvek, mora da bude zadnja rupa na svirali (secamo se mobilne telefonije i njenih pocetaka) i da ceka poslednji voz. Medjutim kad njegovo rukovodstvo shvati da je jedan od osnovnih zakona u EU, u koju svi tako zurimo da udjemo, tzv anti-monopolisticki zakon, za njih ce (autor se iskreno nada) biti uveliko kasno jer ce neko drugo rukovodstvo (primer: vlada RS) raspisati tendere koje je i tako vec odavno trebala da raspise. Nazalost, u ovom opstem informatickom mraku, proci ce jos dosta vremena dok se ovo ne ostvari. Samo se bojim da kad se to i ostvari, telekom ne zavrsi kao zastava auto, pa da poreski obevznici na svoju grbacu dobiju i njih, jel Boze moj, nisu imali para za blagovremeni razvoj, zapad je mocniji pa ih je pretekao...rukovodstvo nije moglo da se odupre. I onda se vracamo na pocetak ovog posta - ljudi im guraju pare u ruke, a oni nece da ih uzmu, ili ne umeju. Obeshrabrujuce je i to sto se telekom lepo zahvalio svim ucesnicima njihove januarske akcije "prikljucite se i Vi na informacioni auto-put i pocnite sa voznjom vec malo sutra !". Zasto ? Pa zato sto je auto-put koji je ponudjen bio samo jedna strma "kozja staza" na koju se jedva prikljucilo nekoliko ljudi. Nadam se da ce se kablovski operateri snaci pre Telekoma i Srbima gladnim tehnologije i informacija omoguciti internet sto pre, posto je sudeci po situaciji od novembra do sada sansa za uvodjenje "telekom ADSL" (Adekvatna Download Srpska Linija) ravna dobijanju sedmice na LOTO-u.

2 drgrozozo
Mislim da ne vredi trošiti vreme i impulse na to.

Nešto ne čujem da je bilo ko pomenuo skoru privatizaciju Telekoma u svojim predizbornim obećanjima. Niko neće da dira zlatnu koku.

Citiram Dinkica sa radija B92 od juce ili prekjuce pre podne:
Voditeljka: Sta je sa privatizacijom bla,bla bla i Telekoma?
Gospodin za koga isto vazi kao i za osobu sa smeskom zaokruzenu crvenim: Telekom nece biti privatizovan u mandatu ove vlade a ni u mandatu sledece, jer nema smisla privatizovati tako profitabilno preduzece! Tim recima covek rece i ostade ziv.

Uf, pitaće njega neko sigurno.
Čovek nema šanse da probije cenzus, tako da, sve što on priča više ne treba uzimati za ozbiljno
eusa_naughty.gif

Telekom nece biti privatizovan u mandatu ove vlade a ni u mandatu sledece, jer nema smisla privatizovati tako profitabilno preduzece! Tim recima covek rece i ostade ziv.

ej, dinkic je potpuno u pravu. nece niko privatizovati telekom jer je profitabilan. doduse nije profitabilan nama, ali je profitabilan dinkicu i svim ostalim politicarima. u politici se najvise love pored megalomanskih "bogdanovic" projekata drpa na upravne odbore velikih preduzeca i muvanja sa njima.
recimo ja drzim firmu "drgrozozo computers" i zahvaljujuci svom drugu drasku petrovicu ja "posteno pobedim na tenderu" posto sam bio samo 3 puta skuplji od ostalih a jedino ja ispunjavam uslove (glavni uslov tendera da se firma zove na slovo d, da gazda bude lep i crnokos, a da kompjuteri budu bas marke koje ja imam 10.000 u magacinu, rok isporuke sutra). pa dobro meni a dobro i drasku.
tako firme brace, sestara, mama, daljih rodjaka i kumova nasih politicara svojim kvalitetom dobijaju priliku da visestruko uvecaju svoj kapital radeci sa drzavnim preduzecima, a posto je pomaganje sebi isto sto i pomaganje narodu, velike drzavne firme ce opstati dok je politike.

mi treba da se koncentrisemo na njihovu alavost i da dok je ovo predizborno zamajavanje smaramo o tom adsl-u gde god mozemo, dinkic i raznorazni mladoliki savetnici i portparoli ovih ili onih su prvi koji bi tako nesto preuzeli da trube okolo po turnejama cisto da se prave pametni i probaju da povecaju rejting.

Poslednja izmena:
Ma nije Telekom to sa adsl-izacijom ni mislio ozbiljno. To sto su se redovniji korisnici interneta u Srbiji (cca. 2% stanovnistva) ponadali, to je njihov problem.

To su se direktori u Telekomu nakon najave da ce Karicu da uzmu Mobtel i da ga prodaju na tenderu malo ukenjali da ce da bude isto i sa Telekomom pa su onda, po sistemu sad kad uvedemo adsl u svaku porodicu u Srbiji bice tri puta vise love nego ako nas prodate nekim trulim belosvetskim kapitalistima, krenuli na sva zvona sa pricom o adsl-u. A ko da ih provali da blefiraju kad 2/3 clanova Vlade drzi kompjutere u kabinetu jer su ih tamo zatekli kad su uvalili bulju u fotelju, a i ne izgledaju lose ispred njih kad "izadju na televiziju".

Ko da ih, dakle, provali da uvodjenje adsl-a ne znaci zaradjivanje, nego gubljenje novca za Telekom na kratkje staze pa ga zato i nece uvoditi vise nego sto moraju. A evo i kako. Hoce li adsl doneti neke nove korisnike? Nece. Pa sta ce biti? Bice to da korisnik, koji koristeci dial-up placa telefonski racun 3.000 dinara, kad uvede adsl placa 1.500,00 za adsl i jos 500 za fiksni telefon pa Telekom, u stvari, nema nikakav jasan i kratkorocni interes da uvede adsl svim dial-up korisnicima koji su zainteresovani. Naravno, dugorocno adsl predstavlja investiciju i uslov za razvijanje i nekih komercijalnih servisa, ali ko u Srbiji i Telekomu razmislja dugorocno? Daj odmah, daj sad.

Uvodice oni adsl, nije da nece, ali kako tu nemaju konkurenciju koju imaju u mobilnoj telefoniji, nece ga uvoditi po sistemu "velika vecina u januaru cim stignu modemi, a kome se zalomi da preostane, onda u februaru kad stigne sledeca tura, izvinjavamo se zbog kasnjenja", nego ce to da bude kao sa razdvajanjem dvojnika pa su oni retki sretnici kojima je zapao port ko zna kad vec dobili adsl, 5% ce da dobije u januaru, jos 10% do godinjih odmora, jos 5% do kraja godine, a onda izrada "akcionog plana za strategiju" za 2008. godinu u kojoj ce Telekom, nadcovecanskim naporima njihovih strucnjaka, strucnih sluzbi i specijalizovanih timova da poveca broj adsl prikljucaka za 50% u odnosu na 2007. godinu tako da ce na kraju 2008. adsl dobiti ukupno 50% zainteresovanih u Srbiji.

Malo li je 50% nakon dve i po godine samopregalackog rada, napora i odricanja zaposlenih u Telekomu?

I stvarno, ako uzmem u obzir cinjenicu da sam imao telefonskog dvojnika 35 godina i da sam od toga 7 godina kumio i molio Telekom da nas razdvoje, cekanje adsl-a do 2008. ili 2009. godine izgleda mi kao da se u Srbiji stvarno nesto menja i ide na bolje. Nije da nije.

1. Informacija o tehn. prijemu je 100% tacna jer je dobijena od vrlo kvalifikovanog "insajdera". Ako vam kazem ko je moracu da ga likvidiram ... :)

2. Za sve nas je mnogo tuznija vest da se nije prijavilo dovoljno korisnika , ma koliko nama ovde to delovalo neverovatno jer je akcija bila usmerena na previshe usko i slabo plateznu ciljnu grupu ( nisu pokrivene potrebe preduzeca).

3. Razmatraju se razne mogucnosti: odlaganje, ustupanje drugim provajderima, otkaz dela porudzbine modema .....

Sve u svemu MINIMUM mesec-dva do pocetka realizacije .
(procna vremena je moja - daj Boze da gresim).

1. Informacija o tehn. prijemu je 100% tacna jer je dobijena od vrlo kvalifikovanog "insajdera". Ako vam kazem ko je moracu da ga likvidiram ... :)

Da likividiras "insajdera" ili onog kome si rekao? :)

3. Razmatraju se razne mogucnosti: ... ustupanje drugim provajderima, otkaz dela porudzbine modema .....

Ma neka oni rade sta hoce sa modemima i neka nas ustupe drugim provajderima. Nije meni tesko da se prijavim kod drugog, samo neka oni instaliraju ADSL infrastrukturu po centralama i gde-vec-treba...

obojicu - za svaki sluchaj

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno