Šta je novo?

Gde kupiti plavu neonku

hoce li neko samo da menja lampe ? imam dve crvene (svetlo) trebale bi mi bele !

Moze li tvojih crvenih za moje zelene,pa onda da nadjes nekog da menjas zelene za bele (nisam znao da ima i belih):d

zalim djolez vec sam dogovorio zamenu :)

Treba da kupim neonku ali ne za kuciste nego bi je stavio otprilike iznad stola na kome je komp da osvetli samo taj deo sobe.
E sad jel da kupim kompjutersku neonku ili moze neka obicna neonka
U ovo se uopste ne razumem.Kako bi povezao napajanje za neonku kad bi je drzao van kompa ?

Bolje uzmi neku dobru lampu ili nesto slucno

Da ali hocu da bude u boji i da ne bude prejaka svetlost

E ljudi i meni trebaju neke neonke za osvetljenje ali ne kucista, nego sam mislio dela gde mi je pc, vidim da djolez prodaje neonke... kakve su to neonke.. kako se napajaju.. dajte neki info sa cenama.

pozdrav!

E ljudi i meni trebaju neke neonke za osvetljenje ali ne kucista, nego sam mislio dela gde mi je pc, vidim da djolez prodaje neonke... kakve su to neonke.. kako se napajaju.. dajte neki info sa cenama.

pozdrav!
Najrasprostranjeniji model tzv "neonki"(Cold Cathode Lights)je Ultra Aurora firme CoolerMaster(imas i UV seriju ali je njih malo teze nacji).U komletu ide par neonki,DC invertor i bracket na kome se nalazi volume potenciometar sound control mic i prekidac preko koga se bira da li cje neonke da svetle non stop,da budu ugasene ili cje treptati u ritmu muzike tj. reagovati na zvuk.
dc1f0667b894dcab667f6bc64bf5d1c1.jpg
1f5b5ddcf3db3953ace9857d25fab95d.jpg

Neonke se napajaju preko jednog molexa.
Cena im je uglavnom izmedju 400 i 500din.
Valjda cje ti ovaj mali info pomocji.
Poz:wave:

Poslednja izmena:
hvala
a gde ima da se kupe takve neonke u beogradu :)

Poslednja izmena:
hvala na informaciji M!ST!CX , zaista super stvar ..ali ako se napaja sa molex'om zar ne mora biti u samom kucistu ?

Poslednja izmena:
CoolerMaster(imas i UV seriju ali je njih malo teze nacji).

Nije ih teško naći, ima plavih, a CM crvenih, ljubičastih i UV (Black Light). Jedino što se nikome ne isplati da šaljem neonke od 400 din. Post Expressom iz Novog Sada.

Pošto javno reklamiranje nije u skladu sa propisima o zakonu, poslao sam ti tajni PM :)

hvala na informaciji M!ST!CX , zaista super stvar ..ali ako se napaja sa molex'om zar ne mora biti u samom kucistu ?
pa mozes da probas da produzis kablove mada ne znam dal cje tad svetleti,posto mi rece ortak kad je pokusao da produzi kablicje da mu vise ne rade,al mozda je on nesto pogresno uradio,ne znam nisam probao.

Pa jel ima neka neonka sa duzim kablovima
Da drzim van kucista ?

pa mozes da probas da produzis kablove mada ne znam dal cje tad svetleti,posto mi rece ortak kad je pokusao da produzi kablicje da mu vise ne rade,al mozda je on nesto pogresno uradio,ne znam nisam probao.

hm..pa trebalo bi da oce.. uz naravno odgovarajuci kabl... but dunno. Bilo bi lepo kada bi postojalo nesto na slican nacin ali .. nesto za van kucista :,,:

ja sam uspeo da navatam dva para Uv neonki CM u balkanskoj ulici, prodavnica Sasa&Stevan Electronic po ceni od 450 din.

Sme da se produzava samo kabl kojim se dovodi napon sa molex-a do "kontrolera" neonke, nikako onaj od kontrolera do same neonke.

Znaci, jedino da iseces neki "prolazni" molex kakvi se obicno nalaze na ventilatorima i da ubacis neko duze parce zice (koliko ti vec treba), pa da to vodis napolje, a na tu budzevinu da zakacis neonku... Racunaj i na mali pad napona na novoubacenoj zici, pa s tim na umu stavi malo deblju zicu :).

Poslednja izmena:
Sme da se produzava samo kabl kojim se dovodi napon sa molex-a do "kontrolera" neonke, nikako onaj od kontrolera do same neonke.

Znaci, jedino da iseces neki "prolazni" molex kakvi se obicno nalaze na ventilatorima i da ubacis neko duze parce zice (koliko ti vec treba), pa da to vodis napolje, a na tu budzevinu da zakacis neonku... Racunaj i na mali pad napona na novoubacenoj zici, pa s tim na umu stavi malo deblju zicu :).

to mi se vec ne dopada :zgran:

A sto jednostavno ne napravis neki mali ispravljac sa 220V na 12V? Mislim (ali nisam siguran!) da bi ti ispravljac od 5-6W bio i vise nego dovoljan. Toga ima po neispravnim kasetofonima i slicnim uredjajima...

A sto jednostavno ne napravis neki mali ispravljac sa 220V na 12V? Mislim (ali nisam siguran!) da bi ti ispravljac od 5-6W bio i vise nego dovoljan. Toga ima po neispravnim kasetofonima i slicnim uredjajima...

pa i planiram da to uradim..doduse nebih da se cimam nacicu u radioklubu ispravljac na 12v, video sam u aktalogu da imaju mislim i da nije nesto skup.. pa cu nesto da iskombinujem ako ne smislim nesto bolje.

plave i slične neonke....

Duži thread o plavim (i ostalim) neonkama u životu nisam video. :type:

Poslednja izmena:
je li moze neko da mi da broj telefona te firme u bg sto ima plave UV neonke kako bih narucio pre nego dodjem u bg, naravno na pm...

i je li taj cena od 450 din za komplet od dve neonke ili samo za jednu? meni treba 2x2 plave UV i cak mi ne treba to da igraju neonke ali kada bez toga ne moze... :)

SASA&STEVAN ELECTRONIC
Balkanska 19
011 / 26.86.694

CM UV neonke (a i sve ostale tog proizvodjaca) dolaze u paru.

ne znam da li ih kod njih jos uvek ima

Nazad
Vrh Dno