Najrasprostranjeniji model tzv "neonki"(Cold Cathode Lights)je Ultra Aurora firme CoolerMaster(imas i UV seriju ali je njih malo teze nacji).U komletu ide par neonki,DC invertor i bracket na kome se nalazi volume potenciometar sound control mic i prekidac preko koga se bira da li cje neonke da svetle non stop,da budu ugasene ili cje treptati u ritmu muzike tj. reagovati na zvuk.E ljudi i meni trebaju neke neonke za osvetljenje ali ne kucista, nego sam mislio dela gde mi je pc, vidim da djolez prodaje neonke... kakve su to neonke.. kako se napajaju.. dajte neki info sa cenama.
pozdrav!
CoolerMaster(imas i UV seriju ali je njih malo teze nacji).
Nije ih teško naći, ima plavih, a CM crvenih, ljubičastih i UV (Black Light). Jedino što se nikome ne isplati da šaljem neonke od 400 din. Post Expressom iz Novog Sada.
pa mozes da probas da produzis kablove mada ne znam dal cje tad svetleti,posto mi rece ortak kad je pokusao da produzi kablicje da mu vise ne rade,al mozda je on nesto pogresno uradio,ne znam nisam probao.hvala na informaciji M!ST!CX , zaista super stvar ..ali ako se napaja sa molex'om zar ne mora biti u samom kucistu ?
pa mozes da probas da produzis kablove mada ne znam dal cje tad svetleti,posto mi rece ortak kad je pokusao da produzi kablicje da mu vise ne rade,al mozda je on nesto pogresno uradio,ne znam nisam probao.
pa mozes da probas da produzis kablove mada ne znam dal cje tad svetleti,posto mi rece ortak kad je pokusao da produzi kablicje da mu vise ne rade,al mozda je on nesto pogresno uradio,ne znam nisam probao.
Sme da se produzava samo kabl kojim se dovodi napon sa molex-a do "kontrolera" neonke, nikako onaj od kontrolera do same neonke.
Znaci, jedino da iseces neki "prolazni" molex kakvi se obicno nalaze na ventilatorima i da ubacis neko duze parce zice (koliko ti vec treba), pa da to vodis napolje, a na tu budzevinu da zakacis neonku... Racunaj i na mali pad napona na novoubacenoj zici, pa s tim na umu stavi malo deblju zicu.
A sto jednostavno ne napravis neki mali ispravljac sa 220V na 12V? Mislim (ali nisam siguran!) da bi ti ispravljac od 5-6W bio i vise nego dovoljan. Toga ima po neispravnim kasetofonima i slicnim uredjajima...
ja sam uspeo da navatam dva para Uv neonki CM u balkanskoj ulici, prodavnica Sasa&Stevan Electronic po ceni od 450 din.
Duži thread o plavim (i ostalim) neonkama u životu nisam video. :type:
Duži thread o plavim (i ostalim) neonkama u životu nisam video. :type:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari