Šta je novo?

Green myst (dial-up beware !)

emaniac

Slavan
Učlanjen(a)
30.01.2005
Poena
379
Nove ideje, novi modovi...kako sam i obecao nekima da cu da zavrsim do nove godine.
Na zalost, nisam stigao sve sto sam zamislio - boles' me sprecila.
Prednju masku i deo el. instalacija nisam ni zapoceo, tako da mod nije zavrsen kompletno.
Pored toga ostaje i rear exhaust za koji sam samo napravio otvor.
Novi detalji su hdd kavez from scratch, kabliranje, rear exhaust, slave psu i naravno colors.
2nd psu napaja neonke i AG II i preko njega sve ventilatore. Nalazi se iza fdd kaveza, na poslednjim slikama
moze da se vidi delimicno. Deklarisana snaga mu je oko 50W.
Posto je vga sa fabrickim pasivnim hladjenjem, ostavio sam je neizmenjenu za nastavak
akcije. U planu je adaptacija mog predhodnog vga moda (hladjenje GS-a).
Hdd kavez sam tako smislio da sam siguran da moze da absorbuje vibracije koliko god moze diskova da stane u njega i bilo kakvih.
Ovo je delimican picture worklog, sta vas zanima, pitajte...

:wave:

Prilozi

• Image00001.webp
    Image00001.webp
    52.4 KB · Pregleda: 91
  • Image00002.webp
    Image00002.webp
    41.1 KB · Pregleda: 74
  • Image00003.webp
    Image00003.webp
    41.4 KB · Pregleda: 79
  • Image00004.webp
    Image00004.webp
    84.1 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena:
rupe za kablove

Prilozi

• Image00005.webp
    Image00005.webp
    25.3 KB · Pregleda: 71
  • Image00006.webp
    Image00006.webp
    29.6 KB · Pregleda: 76
  • Image00007.webp
    Image00007.webp
    37.6 KB · Pregleda: 68
Poslednja izmena:
mehanicka obrada i priprema za farbanje

Prilozi

• Image00008.webp
    Image00008.webp
    29.8 KB · Pregleda: 59
  • Image00009.webp
    Image00009.webp
    45.4 KB · Pregleda: 62
  • Image00010.webp
    Image00010.webp
    25.3 KB · Pregleda: 67
  • Image00011.webp
    Image00011.webp
    36.8 KB · Pregleda: 76
  • Image00012.webp
    Image00012.webp
    16.1 KB · Pregleda: 63
Poslednja izmena:
priprema za farbanje 2

Prilozi

• Image00013.webp
    Image00013.webp
    44.9 KB · Pregleda: 66
  • Image00014.webp
    Image00014.webp
    51 KB · Pregleda: 80
  • Image00015.webp
    Image00015.webp
    80.5 KB · Pregleda: 76
hdd cage...

Prilozi

• Image00016.webp
    Image00016.webp
    49.5 KB · Pregleda: 74
  • Image00017.webp
    Image00017.webp
    35.1 KB · Pregleda: 71
napajanje ploce...

Prilozi

• Image00018.webp
    Image00018.webp
    116.2 KB · Pregleda: 86
  • Image00019.webp
    Image00019.webp
    117.9 KB · Pregleda: 81
  • Image00020.webp
    Image00020.webp
    132.5 KB · Pregleda: 74
farbanje...messy...napravio sam gomilu pocetnickih gresaka, jedva sam ispravio koliko-toliko...

Prilozi

• Image00021.webp
    Image00021.webp
    78.9 KB · Pregleda: 91
  • Image00022.webp
    Image00022.webp
    65.4 KB · Pregleda: 80
  • Image00022a.webp
    Image00022a.webp
    63.8 KB · Pregleda: 90
  • Image00022b.webp
    Image00022b.webp
    70.8 KB · Pregleda: 90
'unutrasnji radovi'...

Prilozi

• Image00023.webp
    Image00023.webp
    64.3 KB · Pregleda: 79
  • Image00024.webp
    Image00024.webp
    80 KB · Pregleda: 63
  • Image00025.webp
    Image00025.webp
    101.5 KB · Pregleda: 88
  • Image00026.webp
    Image00026.webp
    90.7 KB · Pregleda: 58
  • Image00027.webp
    Image00027.webp
    98.7 KB · Pregleda: 75
...'unutrasnji radovi'...
drzaci ventilatora su, estetski, nikad ruzniji, ali su vrlo efikasni u suspenziji vibracija...

Prilozi

• Image00028.webp
    Image00028.webp
    41 KB · Pregleda: 74
  • Image00029.webp
    Image00029.webp
    83 KB · Pregleda: 72
  • Image00030.webp
    Image00030.webp
    80.1 KB · Pregleda: 107
i evo kako sve to zajedno izgleda :

Prilozi

• Image00031.webp
    Image00031.webp
    84.4 KB · Pregleda: 158
  • Image00032.webp
    Image00032.webp
    40.3 KB · Pregleda: 128
  • Image00033.webp
    Image00033.webp
    47.2 KB · Pregleda: 156
Moram da priznam da sam ochekivao mnogo vishe!
Moje zamerke su sledece:
Zashto front qcishta nije u istoj boji kao i ostatak? (mislim da je boja sjajna ali da bi daleko lepshe bilo da je sve u istoj boji ili npr iste boje kao hdd case ako vec nije te prelepe zelene boje 😉)
Kolko sam te ja razumeo ti reche da se kablovi nece videti! a na rachun istih mi je zamerka shto nisu iste boje!
Taj molex na plochi ti nije neophodan!
Shto se tiche Hdd case-a moje mishljenje je stari bio bolji i nadasve funkcionalniji! tj shine su bile bolje a ja sam npr hladjenje reshio
Titan Reshenjem kojer je na 5V nechujno a ipak efikasnije 😉

P.S.Shta cesh da uradish pozadi sa onom rupom?

Pravilo u modi je da ako ne znash da sklopish boje onda gledaj da nikako broj boja ne sme da predje 3, izuzetak je ako je jedena od boja crna (ili neka nijansa ali niposhto da ne tezi ka ''svetlini'') onda mozesh 4 boje da kombinijesh!
Ovo pravilo se moze preneti na bilo koju sveru zivota i rada gde su boje jako vazne i od presudnog znachaja za finalni produkt!

Malo sam bolje pogledao hdd case i doshao do zakljuchka da je bilo bolje da si se otarasio fdd case i onda iskonbinovao u tom delu hdd case, a prostor koji ti ostane bi mogao da iskoristish danas/sutra kad budesh prelazio na vodu (chitaj za pumpu,radiajtor,rezervoar), poshto znam da volish da ti je sve u qcishtu 😉

Poslednja izmena:
znam da si ocekivao vise 😀 al' 'ajd' procitaj moj prvi post jos jednom...

poz. i lepo se provedite ti i gf veceras na doceku:banana:

na zalost moram recji -jako neuredan mod,izgleda kao da si ga radio sekirom:d

emaniac, mozesh li da okacis vishe slika kako je sve to izgledalo pre moda, a kako poshto je zavrshen? ove tri slike ne pruzaju kompletnu sliku...***a, izgleda opako sudeci po ove tri poslednje slike, ali uslikaj josh malo, po svetlu, front side i sl 🙂 prilichno lepo 🙂

Ne mogu detaljno da vidim, ali mi nekako ova siva napred i ta zelena sa strane ne mirishu fino zajedno...ja bih npr tu svetliju sivu na front isto shibnuo u zelenu, ali ako se tebi svidja tako, onda shta ima da te bude briga koju bih ja boju uzeo 🙂

imam jos gomilu slika, slikacu posebno i 2nd psu da se vidi gde je i kako je chuchnulo:smoke:

na zalost moram recji -jako neuredan mod,izgleda kao da si ga radio sekirom:d

pa...ono sto se ne vidi nikad ne picanim i bas me briga na sta ce da lici.
a sto se tice farbanja, prvi put mi je, pa sam i zurio da se sklonim iz drugarove radionice itd.

emaniac je napisao(la):
...
Na zalost, nisam stigao sve sto sam zamislio - boles' me sprecila.
Prednju masku i deo el. instalacija nisam ni zapoceo, tako da mod nije zavrsen kompletno.
...

imam jos gomilu slika, slikacu posebno i 2nd psu da se vidi gde je i kako je chuchnulo:smoke:

pa...ono sto se ne vidi nikad ne picanim i bas me briga na sta ce da lici.
a sto se tice farbanja, prvi put mi je, pa sam i zurio da se sklonim iz drugarove radionice itd.
ovo se nije odnosilo na farbanje,dobro si ga ofarbao😉 da li nameravas da farbas i prednju masku?

Poslednja izmena:
znam da nije 😉 nisam ni mislio da mislis na farbanje...
naravno da cu da farbam, kao i tft (levo od kucista, poslednje 2 slike).
razmisljam i da stavim iza vratanca neki svetleci badge...

emaniac sto si pozurio u zadnji cas.... Bolje da nisi odrzao obecanje i zakasnio neki dan sa fotkama, ali da si okacio gotov mod.....

Ima par dobrih i losih stvarcica....

1. Subjektivno:
Ne volim zelenu boju, te mi se ista na kucistu ne svidja 🙁....
Mozda se nekome svidja, ali mi nikako nije jasno sto je fioka za hdd-ove plava... I naravno trebao si kuciste da prilagodis i nekom vodenom hladjenju u slucaju da te uhvati ti ludilo da ne busis ponovo i farbas...
2. I ja bih busio rupe za kabnlove to extra izgleda....

Inace ukupno gledano nije lose, moze da se doradi u nesto dobro, ali nikako nece biti extremno, *** sorry 🙁

BigJoe je napisao(la):
emaniac sto si pozurio u zadnji cas.... Bolje da nisi odrzao obecanje i zakasnio neki dan sa fotkama, ali da si okacio gotov mod.....
Sa ovom konstatacijom se slazem 100%
ne odgovaraj na pitanja dok sve ne zavrshish!
Ti jednostavno morash da izbacish dobar mod ili cu da te banujem 😀

Jednostavno, nisam zadovoljan. Ovo nije ni blizu onoga sto sam ocekivao ako se uzme u obzir kada su jos radovi poceli. Boja je jos i Ok s obzirom da je sanitarno zelena, one rupe za kablove su sitnica, nesto seckanja i farbanje (nekompletno) su nista. To je sve moglo za jedno popodne da se uradi ako se covek malo organizuje. Jedino mi se svidja ono resenje za hladjenje hardova posto je isto uradjeno kao kod mene 😀 Skoro 😉
Sve u svemu, sareno, blago neuredno, nepotpuno... NHF 🙁
Mislim da si mnogo bolji posao odradio sa hladjenjem NB-a i stare 7600gs nego s kucistem

Mislim da si mnogo bolji posao odradio sa hladjenjem NB-a i stare 7600gs nego s kucistem
Potpuno se slazem posle onakvog izuzetnog moda koji je pored funkcionalnosti i estetski jako lep dodje ovo...Mnogo se razmazio covek😀 necjemo vise da ga hvalimo😀 :d

😀 😀
dobro, de, znam da sam pozurio, sta cu sad...
nisam ni ja bas zadovoljan s ovim sto sam do sad uradio, ali jos nije gotovo.
cela akcija je 'pocela' pre, cini mi se, tri meseca, ali, efektivno sam na sve potrosio oko nedelju dana. veliki problem mi je bio da, na prvom mestu izjurim boje koje sam zamislio, pa onda nedostatak prostora za rad...dok sam izjurio samo ovo mini psu, izgubio sam metar i 1/2
dana...pa alate za smirglanje, pa dok sam namolio drugara da donesem limariju kod njega u radionicu kad on moze, pa da mi preveze i odveze, tamo-vamo...
a nisam bas posebno vredan pa da sve izjurim za par dana...kad sam takav, ne smeta mi...
actually, sve ovo sam odradio dva puta, neke detalje i tri, uz put se predomisljajuci i isprobavajuci vise varijanti ovoga i onoga.

2nd psu - to je ona metalna kutijica izmedju ploce i ide kabla na prvoj slici.
uglavljeno je izmedju fdd kaveza i unutrasnjeg bocnog zida kutjista, stalo je perfektno...
zelena led je njegova kontrolna a one dve zice sto izlaze iz njega idu privremenom putanjom van kutjista i kroz njih prolazi 220V~

Prilozi

• Image00003.webp
    Image00003.webp
    98.7 KB · Pregleda: 59
  • Image00002.webp
    Image00002.webp
    106.2 KB · Pregleda: 82
  • Image00001.webp
    Image00001.webp
    39.1 KB · Pregleda: 76
Uhvati me klaustrofobija dok sam gledao slike :d

pa, 'ajde u cetvrtak (04.) da se nadjemo kod mene, zapeo sam kod ide kablova...treba mi misljenje...

Juce sam dodao mali detalj na donjem kraju plexy-ja na stranici...Uzivo je lepse nego na slici.
Sad se strujni i ide konetkori na diskovima ne vide a i neonke ne biju u oci.

Prilozi

• Image00001.webp
    Image00001.webp
    39.5 KB · Pregleda: 92
Nazad
Vrh Dno