Šta je novo?

Asus A7v880

JohnnySM

Slavan
Učlanjen(a)
07.08.2006
Poena
319
Da li neko zna ima li negde da se nadje ova maticna i koliko kosta? Hvala unapred.

Sad ne verujem da je ima bilo gde kod nas, nova, a i šire.
Možda u malim oglasima.
Bilo bi mi zanimljivo da mi kažeš zašto ta ploča kad je skoro svaka nForce 2 bolja ;)

Pa, trenutno imam ovu plocu iz poptpisa i imam uzasnih problema sa njom. nForce2 chipset generalno nece da radi dobro u dual channel modu (testirano i kod ortaka sa Kingston i Apacer memorijom) + sto srednji slot na ovoj ploci jednostavno ne reaguje. Ako koristim kombinaciju DIMM1 + 2 imam samo 512 MB RAM (2 * 512). Ako koristim DIMM2 + 3 dobijam pistanje za DRAM ERROR. Ako koristim DIMM1 + 3 memorija izbacuje gomilu gresaka jer radi u dual channel modu, sto rezultuje cestim BSOD-om na svakih dan, dva, tri rada. Ako koristim samo DIMM2 slot, onda nece ni da se startuje, sem kad stavim da je FSB 100 MHz. Ali ni tada kombinacija DIMM1 + 2 daje samo 512 MB RAM (kao da nisam utakao 2 * 512). Flashovanje BIOSa nece pomoci (vec imam najnoviji). I tako... A srednji slot je testiran u Imtelu sa NCP memorijom i RADIO JE! Gremlini.... ili sam ja jednostavno baksuz :wall:

Poslednja izmena:
Svojevremo sam imao Epox 8RDA3i i sve je radilo bez greške i Barton 2500+ išao do 2400MHz ;), tako da ne znam šta da ti kažem.

Ortak ima EpoX 8RDA3+ i kod njega se memorija ponasa identicno kao i kod mene na mojoj maticnoj. Memorija pocne da izbacuje greske u dual channel modu, dok u single channel modu radi. Stavio bih i ja kod mene u single channel, ali NE MOGU! :wall:

nForce2 chipset generalno nece da radi dobro u dual channel modu...
Ovo sto si izjavio je najobicnija glupost... ali dobro, ne zelim da budem ostar ili da vredjam, pa cu samo reci - nemoj tako da generalizujes.

Ovo sto si izjavio je najobicnija glupost... ali dobro, ne zelim da budem ostar ili da vredjam, pa cu samo reci - nemoj tako da generalizujes.

Naletao sam na internetu na price ljudi da se desava da nF2 ima problema sa dual channelom i da ima konflikte sa Kingston RAMima. E sad, koliko to tacno vazi za sve nF2 chipsetove, ne bih znao, ali imam primer dva nF2 chipseta kod mene i kod mog ortaka. Pogresio sam sto sam generalizovao, ali se bojim da uzmem neki drugi nF2 chipset pa da se desi opet isto. Doduse, doci ce ortak kod mene sa PQI memorijom pa cemo probati sa njom. Veruj mi, da imas probleme kakve ja imam, zapitao bi se :)

Naletao sam na internetu na price ljudi da se desava da nF2 ima problema sa dual channelom i da ima konflikte sa Kingston RAMima. E sad, koliko to tacno vazi za sve nF2 chipsetove, ne bih znao, ali imam primer dva nF2 chipseta kod mene i kod mog ortaka. Pogresio sam sto sam generalizovao, ali se bojim da uzmem neki drugi nF2 chipset pa da se desi opet isto. Doduse, doci ce ortak kod mene sa PQI memorijom pa cemo probati sa njom. Veruj mi, da imas probleme kakve ja imam, zapitao bi se :)
Mozda... ali nikada ne bih izrekao ono sto si ti ;)

Recimo, rekao bih - ima problema sa Kingston memorijama u dual channel konfiguraciji.
Mada, ne bih ni to, i to je preterivanje... ipak, siguran sam da je na sajtovima i brosurama, navedena 100% kompatibilnost ploca sa Kingston memorijama.

Ali, *jedan* primerak ploce (OK, dva :D), sa *odredjenim* modulima firme Kingston... jednako problemi... to je vec moguce :)

I ne zaboravi Apacer memoriju sa kojom TAKODJE imaju problema ove dve ploce ;)

Dobro, znaci *dve* ploce i Kingston+Apacer... pa dobro... :D

meni su u dual chanel na NF7 radili pqi i josh neka chudna memorija totalno normalno. OSim toga premali je dobitak od dual ddr da bi se oko toga njakao ;) zameni ta dva 512 za jedan 1gb i batali sve ;)

Poslednja izmena:
a jel zna neko da mi objasni sto i meni S&M izbacuje gomilu gresaka za memory testing, memorija stoji u DC, i to bas PQI :d, a nijedan drugi program ne prijavljuje greske, niti imam ikakve problem u svakodnevnom radu?

Ja imam najbolje iskustvo sa nForce 2-ojkom, 8rda3+ i svakakvo djubre od memorije u dual channel modu bez ikakvih problema. Ta ploca nije kod mene vec dugo ali i dan danas radi bez greske.

meni su u dual chanel na NF7 radili pqi i josh neka chudna memorija totalno normalno. OSim toga premali je dobitak od dual ddr da bi se oko toga njakao ;) zameni ta dva 512 za jedan 1gb i batali sve ;)

Upravo to cu i uraditi :). Kontam da dual channel nije vredan muka. Stabilnost mi je ipak vaznija. Probacu jos da pokrenem srednji slot na maticnoj sa PQI memorijom koju moj ortak ima (u Imtelu je covek testirao maticnu sa NCP i ona je radila na moje veliko iznenadjenje (pitao sam se, ko ovde koga pravi budalom...)).

Ja imam najbolje iskustvo sa nForce 2-ojkom, 8rda3+ i svakakvo djubre od memorije u dual channel modu bez ikakvih problema. Ta ploca nije kod mene vec dugo ali i dan danas radi bez greske.

Onda smo ortak i ja dobili neke lose serije maticnih, samo mi je cudno sto se ista stvar desava gotovo identicno na dve razlicite maticne od dva razlicita proizvodjaca (ali sa istim chipsetom). Standardni baksuz :(

a jel zna neko da mi objasni sto i meni S&M izbacuje gomilu gresaka za memory testing, memorija stoji u DC, i to bas PQI , a nijedan drugi program ne prijavljuje greske, niti imam ikakve problem u svakodnevnom radu?

Jesi probao sa GoldMemory? Mislim, ako ti svi programi pokazuju da je sve Ok i u svakodnevnom radu ti normalno radi, ne verujem da treba mnogo da brines za te greske koje ti S&M (sado-mazo :d) izbacuje. Ne bih se ni ja zalio i trazio neku alternativu (VIA chipset) da nemam ozbiljnih problema sa ovom plocom. BSOD mi je postao "dobro jutro" i "laku noc" skoro svaka dva dana... Videcu sa jos nekim tipovima memorije i u krajnjem slucaju, uradicu ono sto je isnogood rekao, uzecu jedan modul od 1 GB i 'bes dc :d. Samo da mi je masina stabilna... konacno :(

Vrh Dno